ΥΓΕΙΑ - ΖΩΗ
13 + 1 χρήσεις της μπανανόφλουδας
Μην την … πατήσετε, αλλά εκμεταλλευθείτε τη!
1. Καθαρισμός προσώπου: Με τη φλούδα της μπανάνας, μπορείτε να καθαρίσετε τα μαύρα στίγματα του προσώπου σας. Αφού πρώτα, βράσετε σε μια κατσαρόλα νερό, στη συνέχεια την απομακρύνετε από το μάτι και βάζετε το πρόσωπό σας ακριβώς από πάνω από τη κατσαρόλα, καθώς με τον ατμό θα ανοίξουν οι πόροι σας. Αφήνετε το πρόσωπό σας να απορροφήσει τους ατμούς για δέκα λεπτά και στη συνέχεια, προτού βιαστείτε να ζουλήξετε τα σημεία που έχουν μαύρα στίγματα με γυμνά χέρια, πάρτε τη φλούδα της μπανάνας και τρίψτε με το εσωτερικό μέρος της φλούδας, απαλά στα σημεία που θέλετε να καθαρίσετε για 10-15 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια, ξεπλένετε με κρύο νερό.
2. Λίπασμα: Οι μπανάνες έχουν υψηλά ποσοστά σε κάλλιο και ενθαρρύνουν την ανάπτυξη των φυτών. Χρησιμοποιήστε τη φλούδα της μπανάνας ή πολτοποιήστε την και τοποθετήστε την μέσα στο χώμα.
3. Γυαλιστικό παπουτσιών: Χρησιμοποιήστε τη φλούδα της μπανάνας για να κάνετε τα παπούτσια σας γυαλιστερά και λαμπερά.
4. Σταματήστε την φαγούρα. Τρίψτε το εσωτερικό της φλούδας σε ένα δάγκωμα ή τσίμπημα και σταματήστε τη φαγούρα.
5. Παυσίπονο: Το λάδι της φλούδας της μπανάνας θα σας βοηθήσει να ανακουφιστείτε από το πόνο από τα εγκαύματα και τις γρατσουνιές
6. Απομάκρυνση σπυριών: Πάρτε ένα κομμάτι από φλούδα μπανάνας και βάλτε το πάνω στο σπυράκι, αφήστε το μέχρι να υποχωρήσει
7. Γυάλισμα φύλων των φυτών: Ακριβώς όπως οι φλούδες μπορούν να γυαλίσουν τα παπούτσια, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για το γυάλισμα των φύλλων στα φυτά σας.
8. Αφαιρέστε τις σκλήθρες. Παρόμοια με την αφαίρεση των σπυριών, πάρτε μια φλούδα και τοποθετήστε την εκεί που έχετε τη σκλήθρα. Τα ένζυμα της φλούδας θα βοηθήσουν να αποσπαστεί το θραύσμα και να θεραπευτεί η πληγή
9. Επιστήμονες της Ταϊβάν ανακάλυψαν ότι. το εκχύλισμα της φλούδας της μπανάνας… μπορεί να καταπραϋνει την κατάθλιψη, διότι είναι πλούσιο σε σεροτονίνη , δηλαδή την παρακρινή ορμόνη ( ψάξτε να βρείτε τις διακρίσεις των ορμονών) που εξισορροπεί την ψυχική διάθεση. Διαπίστωσαν ακόμη ότι η φλούδα κάνει καλό στα ματιά, διότι περιέχει λουτεϊνη, μια αντιοξειδωτική ουσία, η οποία προστατεύει τα κύτταρα των ματιών από την υπεριώδη ακτινοβολία του ηλίου που με τη σειρά της αποτελεί την κύρια αιτία καταρράκτη. Απλά βράζουμε σε νερό την φλούδα για.10 λεπτά και πίνουμε το αφέψημα εννοείται αφού πρώτα κρυώσει.
10. Σύμφωνα με μία μελέτη, οι φλούδες της μπανάνας μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον καθαρισμό του πόσιμου νερού το οποίο έχει μολυνθεί με τοξικά βαρέα μέταλλα όπως ο χαλκός και ο μόλυβδος. Ερευνητές από το Ινστιτούτο Bioscience at Botucatu της Βραζιλίας, δήλωσε ότι οι φλούδες της μπανάνας μπορούν να ξεπεράσουν ακόμα και τα συμβατικά συστήματα καθαρισμού του νερού, όπως το οξείδιο αλουμινίου, της κυτταρίνης και του διοξειδίου του πυριτίου διοτι αυτά τα συστήματα παρουσιάζουν ενδεχόμενες τοξικές παρενέργειες και είναι ακριβά. Η μέθοδος της ομάδας ακολουθεί την προηγούμενη έρευνα που έδειξε ότι τα μέρη του φυτού, όπως το μήλο, η ζάχαρη που προέρχεται από τα απόβλητα του ζαχαροκάλαμου, οι ίνες καρύδας και τα κοχύλια από τα φιστίκια, μπορούν να αφαιρέσουν τις τοξίνες από το νερό. Αυτά τα φυσικά υλικά περιέχουν χημικές ουσίες που έχουν μια συγγένεια με τα μέταλλα.Οι ερευνητές αποξήραναν τις μπανανόφλουδες εκθέτοντάς τες στον ήλιο για μία βδομάδα, όπου τις καθήλωσαν στο έδαφος και τις έβαλαν μετέπειτα στο νερό του ποταμού το οποίο νερό περιέχει συγκεντρώσεις χαλκού και μολύβδου. Αυτό που βρέθηκε είναι ότι οι μπανανόφλουδες απορρόφησαν το 97% των μετάλλων μετά από μόλις 1 ώρα.
11. Καθαρισμός ασημικών: Χρησιμοποιήστε το εσωτερικό της φλούδας για να καθαρίσετε τα ασημικά σας. Μπορεί να είναι αποτελεσματική και για τον καθαρισμό των δερμάτινων επίπλων και παπουτσιών.
12. Λεύκανση δοντιών: Τρίψτε τα δόντια σας με την εσωτερική πλευρά της μπανανόφλουδας. Τα δόντια λευκαίνουν χωρίς να χρειάζεται βούρτσισμα μετα.
13. Επισκευή παλαιού CD. Τρίψτε την φλούδα της μπανάνας σε CD που κολλάει. Δεν επιδιορθώνετε, αλλά παρατείνετε η ζωή του για λίγο ακόμη.
14. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλές φάρσες και παιχνίδια αρκεί να είστε ευρηματικοί.
Γράφει η Γεωργία Κατσογριδάκη, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις