ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Μηχανοκίνητη πορεία φορτηγών στο κέντρο της Λάρισας

Επ’ αόριστον πανελλαδική απεργία ξεκινάνε οι φορτηγατζήδες από τις 7 Μαρτίου

Πορεία με τα φορτηγά τους στο κέντρο της Λάρισας πραγματοποίησαν το μεσημέρι του Σαββάτου δεκάδες ιδιοκτήτες φορτηγών δημόσιας χρήσης, στο πλαίσιο πανελλαδικής τους κινητοποίησης, ενώ επέδωσαν και ψήφισμα με τα αιτήματά τους στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό που τους υποδέχτηκε έξω από την Περιφέρεια.

SANYO DIGITAL CAMERA

Η κινητοποίηση αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο πανελλαδικής δράσης του κλάδου ενόψει της 7ης Μαρτίου, οπότε και θα ξεκινήσουν επ’ αόριστον απεργία σε ολόκληρη τη χώρα.

Όπως τόνισαν οι φορτηγατζήδες στους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης, τα βασικότερα προβλήματα που απαιτούν από την πολιτεία τη λύση τους είναι η παράνομη μεταφορά από αλλοδαπά φορτηγά και Ι.Χ. φορτηγά, το φορολογικό – μείωση της φορολογίας – φορτωτικά και συνοδευτικά έγγραφα – παρακράτηση φόρου 20 % για μείωση του κόστους μεταφοράς, διόδια – μείωση των τελών των διοδίων και ρύθμιση παλαιών οφειλών, καθώς και ζητήματα που αφορούν στο υπουργείο Εργασίας – ΟΑΕΕ – ασφαλιστικό και εργασιακά.

SANYO DIGITAL CAMERA

Όπως τονίστηκε, ο κλάδος δεν επιθυμεί να έρθει σε αντιπαράθεση με τα υπόλοιπα κοινωνικά στρώματα, όμως αν η πολιτεία δεν ικανοποιήσει τα αιτήματά τους κινδυνεύουν με αφανισμό.

Παράλληλα, κατήγγειλαν και τη στάση της αστυνομίας που επέτρεψε μόλις σε 20 φορτηγά να εισέλθουν με πορεία στο κέντρο της πόλης, ενώ είχαν συγκεντρωθεί πολλά περισσότερα.

SANYO DIGITAL CAMERA

Στο πλευρό τους τάχθηκε ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, επισημαίνοντας ότι απαιτείται συνεργασία με τους υπεύθυνους φορείς για να λυθούν τα προβλήματά τους.

Ρεπορτάζ : Μενέλαος Κατσαμπέλας / Φωτογραφίες : onlarissa.gr)

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις