Παρασκήνιο

Η ατάκα του πρώην πρωθυπουργού που «έβαλε φωτιά» στις κουβέντες των «γαλάζιων» στη Λάρισα

Την περίμεναν εδώ και καιρό την κοινή εμφάνιση των δύο πρώην πρωθυπουργών της Νέας Δημοκρατίας στο Πολεμικό Μουσείο. Πολλώ δε μάλλον μετά την εκλογική «αποκαθήλωση» του Κυριάκου Μητσοτάκη που από τα 40αρια του περασμένου χρόνου, βρέθηκε κάτω από το 30%.

Ο Αντώνης Σαμαράς και ο Κώστας Καραμανλής επέλεξαν διαφορετικές γραμμές, για να πουν όμως πάνω – κάτω αυτά που ο μέσος, παραδοσιακός, Νεοδημοκράτης, σιγομουρμουρίζει εδώ και καιρό, κρατώντας την ανάσα του με πολλά από αυτά που βλέπει να εκτυλίσσονται.

Η ατάκα όμως που έβαλε κυριολεκτικά… «φωτιά» στα «γαλάζια» πηγαδάκια της Λάρισας, ήταν αυτή από τον κ. Σαμαρά: «Η ΝΔ είχε πάντα πόρτες ανοιχτές, αλλά όχι ιδεολογικά αφύλαχτες. Άλλο η διεύρυνση, άλλο η μετάλλαξη. Και καλό θα είναι να αναρωτηθούν ορισμένοι, αν για το ιστορικά αυτό αρνητικό αποτέλεσμα του δεξιού μπλοκ ευθύνεται η αντίληψη περί αποιδεολογικοποίησης η αντίληψη περί αποιδεολογικοποίησης». Την «άρπαξαν» στο στόμα και την περιέφεραν ουκ ολίγοι Λαρισαίοι στον απόηχο της παρουσίασης των «απόρρητων φάκελων του Καραμανλή».

«Τόσο «to the point», μέσα σε λίγες μόνον αράδες», εξηγούσε επιφανής αξιωματούχος Λαρισαίος. Και όλα αυτά σε μία Ευρώπη που «βράζει» από τα Δεξιά της…

Έχουν ενδιαφέρον οι επόμενες κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη…

Α.Ρ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες