ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Ο αγγειοχειρουργός Στέλιος Κούτσιας θύμα του τραγικού δυστυχήματος σε κλινική της Λάρισας

Ο 56χρονος αγγειοχειρουργός και καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Στυλιανός Κούτσιας βρήκε τραγικό θάνατο σήμερα νωρίτερα σε δυστύχημα που έλαβε χώρα στην κλινική “Ευτύχιος Πατσίδης” στη Λάρισα.

Κατά τις πρώτες πληροφορίες, τραυματίστηκε θανάσιμα από ανεβατόρι, άγνωστο πως.

Στο σημείο έσπευσε άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ αλλά ήταν ήδη αργά. Στην κλινική επίσης βρέθηκαν και άντρες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σε ανακοίνωσή της, η κλινική Ευτύχιος Πατσίδης σημειώνει τα εξής: “Εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας για το θλιβερό συμβάν που έλαβε χώρα σήμερα στην Γενική Κλινική «Ευτύχιος Πατσίδης Α.Ε.» που είχε ως αποτέλεσμα την τραγική απώλεια του εξαίρετου ιατρού.

Απευθύνουμε θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του και την οικογένειά του καθώς και την αμέριστη συμπαράσταση στο πένθος τους.”

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ

O κ. Στυλιανός Κούτσιας ήταν απόφοιτος Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1983-1989) και Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. (Βαθμός «Αριστα»).

Ειδικεύτηκε σε τμήμα Γενικής Χειρουργικής και Αγγειοχειρουργικής σε Νοσοκομείο της Αγγλίας (Royal Bluckburn Infirmary), στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο 401 των Αθηνών και στο Αγγειοχειρουργικό τμήμα του Νοσοκομείου Γεννηματάς στη Θεσσαλονίκη.

Απέκτησε τον τίτλο Ειδικότητας της Αγγειοχειρουργικής τον Δεκέμβριο του 2001.

Εξειδικεύτηκε στην Ενδοαγγειακή χειρουργική στη Μεγάλη Βρεττανία (Νοσοκομείο Queen’s Mary, Νότινγχαμ) κάτω από την καθοδήγηση ενός από τους πρωτοπόρους της Ενδοαγγειακής Χειρουργικής στον κόσμο, τον Καθηγητή Brian Hopkinson.

Αποτέλεσε τον πρώτο (1ο) Επιμελητή Ειδικό Αγγειοχειρουργό, της Πανεπιστημιακής Αγγειοχειρουργικής κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που είναι εγκατεστημένη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας (από το Μάρτιο του 2006). Η κλινική αυτή εξυπηρετεί όλους τους Νομούς της Θεσσαλίας και το Νομό Φθιώτιδας (περίπου 1.000.000 πληθυσμό).

Συμμετείχε σε πολλά εκπαιδευτικά σεμινάρια (workshop) που αφορούσαν την Ενδοαγγειακή χειρουργική, τις νέες τεχνικές ενδοφλέβιας κατά-λυσης των κιρσών (Laser ή ραδιοσυχνότητες) και τη θεραπεία του Διαβητικού ποδιού.

Από τον Ιανουάριο του 2011 είχε εκλεγεί Λέκτορας Αγγειοχειρουργικής – Ενδοαγγειακής Χειρουργικής της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και συμμετέχει σε όλες τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες της Κλινικής.

Από τις 26 Ιουνίου 2018 ανέλαβε Αναπληρωτής Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής της Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων και είναι υπεύθυνος του Αγγειοχειρουργικού Τμήματος της Πανεπιστημιακής Χειρουργικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείων Ιωαννίνων.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις