ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Σε εξέλιξη η πλακόστρωση της κεντρικής πλατείας Καρδίτσας (φώτο)

Τη διακοπή των εργασιών πλακόστρωσης του ανατολικού τμήματος της κεντρικής πλατείας προκάλεσαν την προηγούμενη εβδομάδα οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν στην περιοχή μας, αλλά η διακοπή αυτή δεν αναμένεται, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο KarditsaLive.Net ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Παν. Σβερώνης,  να επηρεάσει το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου.

Οι εργασίες από την αρχή της εβδομάδας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη με τους εργάτες να προσθέτουν αρκετά  τ.μ. πλακόστωσης καθημερινά έχοντας ήδη καλύψει με τους γρανίτες περισσότερο από το μισό τμήμα που είναι περιφραγμένο για τις ανάγκες των εργασιών.

Το πλακόστρωτο παίρνει μορφή και η πρώτη εικόνα είναι θετική τόσο για το αισθητικό μέρος -αν και τα κριτήρια για την αξιολόγησή του είναι κυρίως υποκειμενικά -όσο και για τα υλικά που έχουν επιλεγεί, τα οποία δείχνουν ανθεκτικά και δεν θυμίζουν την προηγούμενη πλακόστρωση που αν και αισθητικά κατά κοινή ομολογία ήταν σε καλό επίπεδο σε επίπεδο αντοχής όμως δεν …έπιασε τη βάση, με αποτέλεσμα να υφίσταται μεγάλες φθορές, οι οποίες από ένα σημείο και μετά ήταν ανεπανόρθωτες συμπαρασύροντας με τα συνεχή μπαλώματα και την αισθητική του χώρου.

Υπενθυμίζεται ότι η σύμβαση του έργου είναι 468.513 ευρώ και υπογράφηκε στις 11 Ιανουαρίου 2021 με ορίζοντα ολοκλήρωσης των έργων το αργότερο ένα χρόνο αργότερα θα έπρεπε δηλαδή να ολοκληρωθούν στις 11 Ιανουαρίου. Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής στις αρχές Δεκεμβρίου δόθηκε τρίμηνη παράταση κατόπιν σχετικού αιτήματος του εργολάβου που επικαλέστηκε τις καιρικές συνθήκες κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του έργου καθώς και την καθυστέρηση στην έλευση των υλικών λόγω προβλήματος που ανέκυψε εξ΄αιτίας του COVID-19 και της ενεργειακής κρίσης.

Με δεδομένο ότι τα προβλήματα στην προμήθεια των υλικών ξεπεράστηκαν ο μόνος αστάθμητος παράγοντας παραμένουν οι καιρικές συνθήκες, σύμφωνα  πάντως με όλες τις ενδείξεις  το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν τη λήξη της προθεσμίας που είναι η 11η Απριλίου.

Πηγή: karditsalive.net

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες