ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Ραγδαίες εξελίξεις και ανατροπές στα “Εκπαιδευτήρια Ράπτου”: Ανακλήθηκαν πληρεξούσια, παραιτήθηκαν δικηγόροι

Ραγδαίες είναι πλέον οι εξελίξεις στην υπόθεση των ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Μαίρης Ράπτου λίγα 24ωρα μετά και την εισαγγελική παρέμβαση. Καταλυτικά για τη διαμόρφωση νέων συνθηκών φαίνεται πως λειτούργησε η απόφαση της προέδρου των ομώνυμων εκπαιδευτηρίων, Μαίρης Ράπτου, να ανακαλέσει πληρεξούσια που αφορούσαν προηγούμενες εντολές της, μεταξύ των οποίων και ο ορισμός δύο συνηγόρων της οι οποίοι παραιτήθηκαν πλέον.

Οι δύο συνήγοροι αποδέχθηκαν την ανάκληση και, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», «παραιτήθηκαν από κάθε ιδιότητα που τους συνδέει με την υπόθεση» και στο πλαίσιο αυτό γνωστοποίησαν μάλιστα χθες την απόφασή τους στο Μονομελές Πρωτοδικείο Λάρισας, το Δικαστήριο που εξέτασε τα ασφαλιστικά μέτρα προχθές 4 Φεβρουάριου.

Η εξέλιξη προκάλεσε αλλαγές στο επίμαχο νέο 5μελές Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων αφού, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, χθες παραιτήθηκε και τρίτο μέλος, πράγμα που πρακτικά σημαίνει ότι το Δ.Σ., με τη σύνθεση όπως αυτή είχε δημοσιευθεί στις 14 Δεκεμβρίου 2021 στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) του Επιμελητηρίου Λάρισας, δεν υφίσταται πλέον.

Οι αποφάσεις των τελευταίων ωρών είναι βέβαιο πως θα δρομολογήσουν εξελίξεις, η έκβαση των οποίων θεωρείται πρόωρο να προσδιοριστεί αυτήν την ώρα, με δεδομένο μάλιστα ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διάφορες πτυχές της υπόθεσης. Προς το παρόν η πρόεδρος των Εκπαιδευτηρίων Μ. Ράπτου ανακάλεσε την πληρεξουσιότητα σε πρώην πλέον εντολοδόχους διαμορφώνοντας ένα νέο περιβάλλον, ενώ μερικές ημέρες νωρίτερα ο άλλοτε διευθύνων σύμβουλος των Εκπαιδευτηρίων και ανιψιός της, Νίκος Ράπτης, είχε ζητήσει την παρέμβαση του εισαγγελέα, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες λαμβάνονται αποφάσεις που αφορούν στο μέλλον των Εκπαιδευτηρίων.

Αναφορά που, ως γνωστόν, προκάλεσε την παρέμβαση του διευθύνοντα την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας, Απ. Τζαμαλή, ο οποίος παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθούν τα καταγγελλόμενα, ενώ αναμένεται να κληθούν προς εξέταση μάρτυρες προς απόδειξη τυχόν αξιόποινων πράξεων.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα και στο Μονομελές Πρωτοδικείο Λάρισας εκδικάστηκαν ασφαλιστικά μέτρα, παρουσία μάλιστα γονέων μαθητών του σχολείου. Ασφαλιστικά, στο πλαίσιο των οποίων εξετάστηκε η αίτηση που κατέθεσε ο Νίκ. Ράπτης κατά των Εκπαιδευτηρίων, ζητώντας να γίνει Γενική Συνέλευση μετόχων και να διοριστεί νέο Διοικητικό Συμβούλιο, μετά μάλιστα και τον ορισμό νέας διοίκησης, από τη σύνθεση της οποίας έμεινε εκτός ο ανιψιός. Στο πλαίσιο των Ασφαλιστικών Μέτρων εξετάστηκε επίσης και αίτηση της Μαίρης Ράπτου κατά του Νίκ. Ράπτη με αφορμή το ύψος των μετοχών.

Εφημερίδα Ελευθερία / Βαγγέλης Κακάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες