ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Ο νέος πρόεδρος του ΣΘΕΒ Γ. Ρουπακιάς: «Οι προκλήσεις είναι πολλές, κρατάμε τόνο αισιοδοξίας και δίνουμε ελπίδα για το αύριο» (φωτό – video)

Τις πρώτες του δηλώσεις ως νεοεκλεγείες πρόεδρος του Συνδέσμου Θεσσαλικών Βιομηχανιών κι Επιχειρήσεων έκανε το απόγευμα της Πέμπτης, αμέσως μετά τις αρχαιρεσίες, ο Γιώργος Ρουπακιάς.

Ο 42χρονος μηχανικός που είναι διευθύνων σύμβουλος στις εταιρείες ΠΡΟΚΕΛ Α.Ε. και ΒΕΡΜΙΟΝ ΑΤΕ, καθώς επίσης και αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στην κλινική «Άγιος Νικήτας», στάθηκε αφενός στο δυσμενές περιβάλλον, αλλά και στην ανάγκη για αισιοδοξία για το αύριο

Είπε μεταξύ άλλων πως «μας προβλημάτισαν έντονα το ενεργειακό κόστος που εκτοξεύεται, η κρίση με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Παρ’ όλα αυτά θέλουμε να κρατήσουμε τον τόνο αισιοδοξίας και να δώσουμε μία ελπίδα για το αύριο.

Είχα την τιμή να με εκλέξουν οι συνάδελφοι και να μου προσφέρουν τη χαρά να μπορέσω να τους εκπροσωπήσω, να αγωνιστώ γι’ αυτούς, να βάλουμε ένα λιθαράκι στην πορεία του ΣΘΕΒ, καθώς επίσης να βάλουμε και το δικό μας προσωπικό χαρακτήρα.

Οι προκλήσεις είναι πολλές, η επιχειρηματικότητα δεν είναι στεγνή, είναι ουσιαστική και συνδέεται άρρηκτα με την κοινωνία…

Θέλουμε να βοηθήσουμε και να βοηθηθούμε από την κοινωνία. Αρωγοί στην προσπάθειά μας μπορεί να είναι όλοι. Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε γόνιμο διάλογο.»

Δείτε τη δήλωσή του:

Η νέα διοίκηση του ΣΘΕΒ όπως πρώτο αποκάλυψε το onlarissa.gr, έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Γιώργος Ρουπακιάς – ΠΡΟΚΕΛ Α.Ε. – ΒΕΡΜΙΟΝ ΑΤΕ

Αντιπρόεδροι: Γιώργος Καρκανιάς – Καρκανιάς Α.Ε., Βάιος Μπρέτας- Bretas Ε.Π.Ε., Βασίλης Σαγρής – Μεταλλεμπορική Α.Ε.

Γενικός Γραμματέας: Χρήστος Γιακοβής – ΚΕΚ Δυναμική

Οικονομικός Επόπτης: Βασίλης Γουγουλιάς – Ευρωγνώση

Μέλη: Γιώργος Παπαγιάννης – Χαλβαδοποιία Όλυμπος, Γιώργος Μπίζιος – Μπίζιος Α.Ε., Απόστολος Δοντάς – Επίλεκτος, Ευάγγελος Γκάγκος – Hellas Stones, Δημήτρης Λαμπρούλης – Oporello ΑΕΒΕ.

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ

Τις έξι προτεραιότητες στην οικονομία της χώρας μας για το επόμενο διάστημα, οι οποίες διακατέχονται από το δόγμα «Συγκλίνουμε με τις ανάγκες της κοινωνίας αλλά δεν αποκλίνουμε από τις ανάγκες της οικονομίας» παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας μέσω διαδικτύου στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΘΕΒ στη Λάρισα, αργά το απόγευμα της Πέμπτης.

Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε πως «νοικοκυριά, επιχειρήσεις και κυβέρνηση τα καταφέραμε συλλογικά, τουλάχιστον ικανοποιητικά. Η πολιτεία στήριξε και συνεχίζει να στηρίζει, τον παραγωγικό ιστό της χώρας με μέτρα που ανέρχονται σε 43 δις ευρώ. Αυτό το πακέτο μέτρων είναι το 4ο υψηλότερο παγκοσμίως».

Πρόσθεσε πως για την παρούσα περίοδο «λήφθηκαν μέτρα 4 δις στην τρέχουσα κρίση, τουλάχιστον διπλάσιο του μέσου ευρωπαϊκού όρου μέχρι σήμερα».

Απευθυνόμενος στα μέλη του ΣΘΕΒ τόνισε πως «κάναμε το μεγαλύτερο τμήμα των παρεμβάσεων που είχαμε δεσμευτεί για εσάς πριν από τις εκλογές» και στη συνέχεια επανέλαβε όλα τα μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης που άρθηκαν την τελευταία διετία».

Ακολούθως, ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στους έξι στόχους για το επόμενο διάστημα οι οποίοι και είναι:

Πρώτος στόχος η επίτευξη υψηλής ανάπτυξης εκτιμώντας ικανοποιητικούς ρυθμούς το 2022.

Δεύτερος στόχος διατηρήσιμη οικονομική μεγέθυνση. Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Ε.Ε. η Ελλάδα θα είναι πρώτη σε επενδύσεις και εξαγωγές την περίοδο 2021 – 2023.

Τρίτος στόχος η έξοδος από την ενισχυμένη εποπτεία. Στόχος είναι να εξέλθει η Ελλάδα το 2022.

Τέταρτος στόχος είναι να μειωθεί ο όγκος των κόκκινων δανείων στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών, σε μονοψήφιο ποσοστό. Είναι βασική προϋπόθεση για την ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία.

Πέμπτος στόχος η ορθολογική αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων που μπορούν να προσεγγίσουν τα 80 δις μοχλευμένα μέχρι το 2027.

Επόμενη πρόκληση είναι να επιτευχθεί η αναγκαία δημοσιονομική σταθερότητα».

Δείτε τον χαιρετισμό του προέδρου του ΣΕΒ Δημήτρη Παπαλεξόπουλου:

Δείτε τον χαιρετισμό του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού:

Δείτε τον χαιρετισμό του απερχόμενου προέδρου του ΣΘΕΒ Αχιλλέα Νταβέλη:

Δείτε φωτογραφίες από τη Γενική Συνέλευση:

Ρεπορτάζ: Απόστολος Ράιδος, Θοδωρής Τσέτσιλας / Φωτό – video: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις