ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Προσοχή: Με αυτό τον τρόπο προσπαθούν να παραβιάσουν λογαριασμούς Λαρισαίων στο facebook – Το μήνυμα που πρέπει να μην απαντήσετε (φωτό)

Ένα νέο τρόπο έχουν σκαρφιστεί επιτήδειοι με στόχο να αποκτήσουν πλήρη πρόσβαση στο λογαριασμό σας στο facebook με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε ότι αφορά προσωπικά και οικονομικά δεδομένα σας.

Όπως καταγράφει το onlarissa.gr, σε λογαριασμό Λαρισαίου με σχεδόν 5.000 φίλους που παραβιάστηκε, εν συνεχεία ο δράστης στέλνει μηνύματα στο messenger στους φίλους του και τους ζητά να τον «βοηθήσουν» γιατί όπως εξηγεί έτσι θα αποκτήσει πρόσβαση «στο νέο του τηλέφωνο».

Έγραψε συγκεκριμένα σήμερα Τετάρτη σε άλλο Λαρισαίο: «Προσπαθώ να συνδεθώ στο Facebook στο νέο μου τηλέφωνο και το Facebook δεν μου επιτρέπει, μου έδειξε 2 φίλους με τους οποίους μπορώ να επικοινωνήσω για να με βοηθήσουν να λάβω ένα μήνυμα

Παρακαλώ, αν λάβετε το μήνυμα στείλτε μου τους αριθμούς στο μήνυμα για να συνδεθώ».

Ο δράστης ουσιαστικά χρησιμοποιεί εν μέρει έναν τρόπο επιβεβαίωσης λογαριασμού που χρησιμοποιεί το facebook, ζητώντας από τον ιδιοκτήτη του να αναγνωρίσει μερικά πρόσωπα φίλων.

Ωστόσο, αυτό που στην ουσία κάνει, είναι να εκκινεί τη διαδικασία ανάκτησης κωδικού πρόσβασης στον δικό σας λογαριασμό ζητώντας να σας αποσταλεί κωδικός επιβεβαίωσης στο δικό σας email. Αν κάποιος ενδώσει στην απάτη και δώσει τον κωδικό που έλαβε στο email του δήθεν για να… «βοηθήσει τον φίλο του να ανακτήσει τον λογαριασμό του» ουσιαστικά του επιτρέπει να αλλάξει κωδικό και να έχει πλήρη πρόσβαση σε φωτογραφίες, βίντεο, μηνύματα, οικονομικά στοιχεία ή και να προχωρήσει σε αναρτήσεις!

Προσοχή λοιπόν…

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες