ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Λάρισα: Αντιεξουσιαστές σήκωσαν πανό έξω από την καφετέρια όπου καταγγέλθηκε περιστατικό βίας με έγκυο εργαζόμενη (φώτο)

Παρέμβαση έξω από καφετέρια της Λάρισας όπου καταγγέλθηκε από την ΓΣΕΕ περιστατικό βίας σε βάρος εγκύου εργαζόμενης, πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τετάρτης αντιεξουσιαστές, μέλη της  “κατάληψης Ντουγρού”, ως ένδειξη συμπαράστασης.

Μάλιστα, ανάρτησαν και πανό το οποίο έγραφε “Μίσος ταξικό για κάθε αφεντικό που απλώνει χέρι σε κάθε θηλυκό” (φωτό επάνω).

Για το περιστατικό η ΓΣΕΕ είχε καταγγείλει πως “συνιδιοκτήτης επιχείρησης cafe στη Λάρισα επιτέθηκε σε εργαζόμενη, η οποία βρίσκεται σε κατάσταση εγκυμοσύνης, επειδή τον είχε καταγγείλει στο παρελθόν στην Επιθεώρηση Εργασίας για καθυστερήσεις στη μισθοδοσία της.

Το απαράδεκτο αυτό περιστατικό έγινε 4/5/2022 το βράδυ όταν η 26χρονη, ενώ εργαζόταν, δέχτηκε σωματική βία από τον εργοδότη της, ο οποίος φανερά εκνευρισμένος μπήκε στην καφετέρια, την άρπαξε βίαια από το χέρι, την έβγαλε στο πεζοδρόμιο, την εξύβρισε και την έσπρωξε. Το περιστατικό έγινε παρουσία θαμώνων. Ήδη η εργαζόμενη υπέβαλε μήνυση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, ενώ η κατάσταση της υγείας της έχει ήδη κλονιστεί λόγω της διακινδύνευσης της εγκυμοσύνης.

Στη μηνυτήρια αναφορά μάλιστα, υπάρχει και κατάθεση εργαζόμενου σε άλλο κατάστημα – αυτόπτη μάρτυρα υπέρ της, ο οποίος είδε το βίαιο συμβάν”.

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες