ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τα παιδιά του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Λάρισας δημιούργησαν έργα και μας παρουσιάζουν τις “Ισορροπίες” τους (φώτο – βίντεο)

Τα έργα των μαθητών του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Λάρισας για παιδιά με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές (ΔΑΔ) πρόκειται να παρουσιαστούν σε έκθεση η οποία φέρει τον τίτλο “Ισορροπίες”.

Τα εγκαίνια αυτής της σημαντικής έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή 3 Ιουνίου και ώρα 8.30 το απόγευμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι Κατσίγρα.

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα το μεσημέρι της Τετάρτης για την έκθεση, η Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας κ. Άννυ Ψάρρα τόνισε πως “με μεγάλη χαρά αποδεχθήκαμε την πρόταση του Ειδικού Σχολείου να φιλοξενήσουμε αυτή την έκθεση στο χώρο μας”.

Ο Διευθυντής του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Λάρισας κ. Δημήτρης Φωτίου επεσήμανε πως “στο σχολείο εφαρμόζουμε ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα που να ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες ανάγκες των μαθητών”.

Η αναπληρωτής προϊσταμένη του αυτοτελούς τμήματος διοίκησης και οικονομικών υπηρεσιών της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας κ. Ιωάννα Δεληγιάννη υπογράμμισε πως “στον σχεδιασμό του Μουσείου μας υπάρχει πλέον η σκέψη να μπορούν όλες οι εκθέσεις να είναι ισότιμα προσβάσιμες απ’ όλες τις κοινωνικές ομάδες και προς αυτήν την κατεύθυνση κινούμαστε ήδη”.

Η εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Λάρισας κ. Ειρήνη Γραφάκου μίλησε για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτών των παιδιών που παρουσιάζουν Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές (ΔΑΔ).

Τέλος, η εικαστικός του σχολείου κ. Αλεξάνδρα Δαλάκα επεσήμανε πως “στόχος των ομαδικών προσπαθειών μας ήταν η αποτύπωση αυτών των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των παιδιών καθώς και η αλληλεπίδραση και η συνεργασία μεταξύ τους”.

Θοδωρής Τσέτσιλας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες