ΛΑΡΙΣΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Πράγματα και… θαύματα καταγγέλλει καθηγήτρια για το καθεστώς προσλήψεων στην Ανώτερη Σχολή Χορού του Δήμου Λαρισαίων – Έρχεται στο Δ.Σ. το θέμα

Προσλήψεις προσωπικού χωρίς τα νόμιμα προσόντα και συστηματική άρνηση του Δήμου να συμμορφωθεί σε μια δικαστική απόφαση! Κατάφωρη αδικία καταγγέλλει σε βάρος της μία καθηγήτρια Χορού σε ότι αφορά την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού του Δήμου Λαρισαίων. Η ίδια στο μακροσκελές κείμενο που απέστειλε στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης με αποτέλεσμα το θέμα να συζητηθεί εντός της ημερήσιας διάταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο της ερχόμενης Πέμπτης, καταγγέλλει σειρά παρατυπιών σε βάρος της, με αποκορύφωμα την άρνηση του Δήμου Λαρισαίων να συμμορφωθεί σε δικαστική απόφαση!

Διαβάστε αναλυτικά την καταγγελία: «Ονομάζομαι {…}, είμαι ερμηνεύτρια, εκπαιδευτικός και ερευνήτρια, με ακαδημαϊκό υπόβαθρο στους τομείς του χορού και θεάτρου.

Πτυχιούχος της Σχολής Καλών Τεχνών, Τμήμα Θεάτρου, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στο Χορό από το Πανεπιστήμιο Paris 8 και Κρατικού της Διπλώματος Καθηγητή Κλασικού και Σύγχρονου Χορού από το Ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού.

Σήμερα συνεχίζω την έρευνά μου στο πεδίο του Χορού, ως Υποψήφια Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Τα τελευταία δύο χρόνια εργάζομαι ως καθηγήτρια στην  Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού του Δήμου Λαρισαίων.

Έπειτα από 7 χρόνια επαγγελματικής σταδιοδρομίας στο Παρίσι και έχοντας στο ενεργητικό μου σημαντικές συνεργασίες, επέστρεψα στην Λάρισα και στην Σχολή από την οποία ξεκίνησα, έχοντας την διάθεση να συνδράμω στο να αναβαθμιστεί ως εκπαιδευτικό καλλιτεχνικό ιδρυμα,

Η σχολή αύτη ιδρύθηκε το 1997 και ανήκει στην Ανώτερη Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Έως και σήμερα δεν έχει λειτουργήσει Πανεπιστημιακό Τμήμα Χορού στην Ελλάδα, επομένως οι ως άνω σχολές είναι οι μοναδικές εκπαιδευτικές δομές (τριτοβάθμιας εκπαίδευσης) της ημεδαπής πάνω στο αντικείμενο του χορού.

Η Σχολή θα μπορούσε να αποτελεί πόλο έλξης για φοιτητές από όλη την Ελλάδα, καθώς είναι από τις ελάχιστες – για να μην πώ η μοναδική – που διαθέτει τέτοιες υποδομές και εγκαταστάσεις. Αντ΄αυτού, υπάρχει μια διαρκώς φθίνουσα πορεία, η οποία έπειτα από την φετινή  προσωπική μου εμπειρία,  εξηγείται πλήρως.

Φέτος αναγκάστηκα να κινηθώ δικαστικά εναντίον του Δήμου Λαρισαίων και πιο συγκεκριμένα κατά της επιτροπής αξιολόγησης, όταν σε θέση καθηγητή χορού ΠΕ προσέλαβε άτομο που δεν διαθέτει τα τυπικά προσόντα για αυτή τη θέση, χωρίς καν να αξιολογήσει την υποψηφιότητά μου και στη συνέχεια με κατέταξε σε άλλη θέση ΔΕ.

Το Διοικητικό Εφετείο Λάρισας έκανε δεκτή την αίτηση ακυρώσεως που άσκησα, λόγω μη νόμιμης συγκρότησης της Τριμελούς Επιτροπής Αξιολόγησης – η οποία σημειωτέον είναι η ίδια τα τελευταία χρόνια!

Η απόφαση επιδόθηκε στο Δήμο από το δικαστήριο και εμένα την ίδια στα μέσα Απριλίου.

Εως και σήμερα ο Δήμος αρνείται να συμμορφωθεί ως προς την απόφαση, – παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μια σύμβαση 9 μήνου, η οποία και έληξε στις 30 Ιουνίου.

Έχει ήδη επιδοθεί  από πλευράς μου εξώδικο στον εισαγγελέα εν είδη μηνυτήριας αναφοράς, όπως και αίτημα στο αρμόδιο Συμβούλιο του Διοικητικού Εφετείου για τη διαπίστωση της μη συμμόρφωσης.

Πέραν της πρόσληψης προσωπικού χωρίς τα νόμιμα προσόντα και της συστηματικής άρνησης του Δήμου να συμμορφωθεί σε μια δικαστική απόφαση, όπως έχει υποχρέωση από το Σύνταγμα και το νόμο (λόγοι για τους οποίους δέχομαι εργασιακό εκφοβισμό από ανωτέρους), η υπόθεσή μου ανέδειξε ζητήματα ευρύτερου ενδιαφέροντος για τον τρόπο λειτουργίας της Ανώτερης σχολής Χορού του Δήμου Λαρισαίων.

Με εισαγγελική παραγγελία, έμαθα ότι η Σχολή λειτουργεί χωρίς κανονισμό εσωτερικής λειτουργίας. Σε όλη τη διάρκεια του διδακτικού έτους διαπίστωσα την μη τήρηση του ωρολόγιου προγράμματος διδασκαλίας, ενώ σε επίπεδο διδασκόντων, ο Σύλλογος καθηγητών (βασικό όργανο λήψης αποφάσεων) υπολειτουργεί, έχοντας ένα καθαρά διακοσμητικό ρόλο, καθώς το σύνολο των αποφάσεων λαμβάνονται από τους (μόνιμους) υπαλλήλους του τμήματος χορού – αγνοώντας το εκπαιδευτικό προσωπικό, το οποίο και προσλαμβάνεται με 9μηνες συμβάσεις.

Για το επόμενο διδακτικό έτος μάλιστα, η οικονομική επιτροπή ενέκρινε τις νέες θέσεις, χωρίς να συμπεριλαμβάνει θέση ΠΕ καθηγητή Χορού-παρά το γεγονός ότι υπάρχει κενή αντίστοιχη οργανική θέση.

Τον Ιανουάριο παρακολούθησα τη συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο για το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας και τις εκεί προσλήψεις, κατόπιν της σχετικής έκθεσης του ΑΣΕΠ. Διαπίστωσα με έκπληξη ότι από πλευράς της δημοτικής αρχής  υποστηρίχθηκε η ίδια επιχειρηματολογία που προέβαλα εγώ για την υποψηφιότητά μου (ύπαρξη αναγνωρισμένου μεταπτυχιακού στην ειδικότητα, ύπαρξη βασικού τίτλου σπουδών συναφούς αντικειμένου ελλείψει ελληνικού ΑΕΙ στο αντικείμενο). Και η οποία για την περίπτωσή μου απορρίφθηκε σε κάθε στάδιο της διοικητικής διαδικασίας και πριν την προσφυγή μου στη δικαιοσύνη.

Φαίνεται λοιπόν, ότι η τήρηση των αρχών της  νομιμότητας, της  διαφάνειας, της ίσης μεταχείρισης και  της αμεροληψίας εφαρμόζονται επιλεκτικά από τη δημοτική αρχή.

Θεωρώ πως εκτός από την κατάφωρη αδικία σε βάρος μου το ζήτημα ενδιαφέρει το Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς φαίνεται να γίνεται κατάχρηση εξουσίας και τίθενται θέματα χρηστής διαχείρισης του δημόσιου χρήματος εις βάρος του Δήμου».

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η απάντηση της Δημοτικής Αρχής στο Δημοτικό Συμβούλιο της ερχόμενης Πέμπτης, 21 Ιουλίου.

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες