ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Η Λάρισα γράφει ιστορία – Ανοίγει σήμερα η αυλαία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Πόλο Κορασίδων

Στο επίκεντρο της παγκόσμιας κοινότητας της υδατοσφαίρισης είναι από σήμερα η Λάρισα και μέχρι τις 27 Αυγούστου, καθώς ανοίγει η αυλαία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης Κορασίδων (Κ16), μίας μεγάλης διεθνούς αθλητικής διοργάνωσης που φιλοξενεί η πόλη μας, γράφοντας ιστορία.

Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΚΟΕ), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους Δήμους Λαρισαίων και Βόλου.

Οι αγώνες στο Ανοικτό Δημοτικό Κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας ξεκινούν το πρωί της Κυριακής, ωστόσο η επίσημη τελετή έναρξης των αγώνων θα πραγματοποιηθεί στις 8 το βράδυ και έπειτα θα ακολουθήσει ο αγώνας της Εθνικής Ελλάδος με την αντίστοιχη της Αυστραλίας.

Η είσοδος είναι δωρεάν για όλους και ο Δήμος Λαρισαίων απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα στους πολίτες να παραβρεθούν στο κολυμβητήριο και να στηρίξουν τα κορίτσια της Εθνικής Ελλάδος, να χειροκροτήσουν τις προσπάθειες των αθλητριών και να αναδείξουν τα βαθιά αισθήματα φιλοξενίας της πόλης.

Η διοργάνωση είναι ιδιαίτερα σημαντική, αφού εκτός από το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας του πόλο, είναι σημαντικά και τα οφέλη για την τοπική οικονομία, και μάλιστα σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία, καθώς οι αποστολές των εθνικών ομάδων και τα στελέχη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, διαιτητές κλπ υπολογίζονται σε περίπου 500 άτομα, χωρίς να συνυπολογίζονται γονείς και συγγενείς και νεαρών αθλητριών.

Στο πρωτάθλημα μετέχουν οι εξής εθνικές ομάδες: Ελλάδα, Αυστραλία, Κροατία, Ισπανία, Ουγγαρία, Ισραήλ, Ιταλία, Ιαπωνία, Ολλανδία, Ελβετία, Τουρκία, ΗΠΑ, και Νότιος Αφρική.

Όλοι οι αγώνες θα φιλοξενηθούν στο κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας, το οποίο με τις τελευταίες παρεμβάσεις έχει εξελιχθεί σε αθλητική υποδομή διεθνών προδιαγραφών.

Να είστε όλοι εκεί!

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες