ΛΑΡΙΣΑ

Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών για Πολυτεχνείο: “Το σύνθημα της εξέγερσης, «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» παραμένει επίκαιρο”

Σε ανακοίνωση για την 49η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου προέβη η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών. Αναλυτικά:

“Σχεδόν μισό αιώνα από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, η φοιτητική εξέγερση εξακολουθεί να αποτελεί σημείο αναφοράς των σύγχρονων αγώνων για κοινωνική δικαιοσύνη και ισότητα. Εξάλλου, το κεντρικό σύνθημα της εξέγερσης του 1973, «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» παραμένει επίκαιρο. Η ερμηνεία των σημερινών πολιτικών και κοινωνικών εξελίξεων δεν είναι δυνατή χωρίς εκείνα τα εργαλεία ανάλυσης που οδήγησαν στην ιστορική εξέγερση της ελληνικής νεολαίας.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου έδειξε ότι οι αγώνες δεν είναι μάταιοι, έχουν νόημα και αξία, διαμορφώνουν την ιστορία.

Οι φοιτητές, σε αντίξοες συνθήκες, απέδειξαν ότι οι αγώνες με αποφασιστικότητα και συλλογικό χαρακτήρα, αποτελούν μονόδρομο για την προάσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων και φάρο ελπίδας.

Σήμερα, τιμούμε το φοιτητικό κίνημα του 1973 καθώς και το σύνολο των μαχητών – γνωστών και αγνώστων – που προσέφεραν ακόμα και τη ζωή τους προκειμένου να υπερασπιστούν τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα ενάντια σε ένα απολυταρχικό και δικτατορικό καθεστώς.

Η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών συμμετέχει ενεργά στις εκδηλώσεις μνήμης, τιμώντας το μήνυμα του κινήματος του ’73, για την προάσπιση των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων.

Συμμετέχουμε στις διεκδικήσεις του σήμερα για ένα καλύτερο αύριο, για μία πολιτεία δημοκρατίας και δικαιοσύνης.”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες