ΛΑΡΙΣΑ

Χαρακόπουλος στον Σύνδεσμο Πελοποννησίων Ν. Λάρισας: Οι γόνιμες μείξεις προσέδωσαν δυναμισμό στη Λάρισα (φώτο)

«Οι Πελοποννήσιοι της Λάρισας αποτελούν σημαντική ψηφίδα της ιστορίας της πόλης και του νομού μας. Αναμφίβολα, συνεισέφεραν δημιουργικά κατά την μακρά περίοδο, που ξεκινά από την απελευθέρωση της Λάρισας και την ένωσή της με την Ελλάδα, το 1881, στην τοπική οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή. Αυτή η δημιουργική ώσμωση, άλλωστε, συνιστά και το πλέον δυναμικό στοιχείο προόδου του τόπου μας στη διαχρονία του. Η ικανότητα της τοπικής μας κοινωνίας να επιτυγχάνει γόνιμες μείξεις προσέδωσε δυναμισμό στη Λάρισα, καθιστώντας την έναν από τους σημαντικότερους πόλους της χώρας».

Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά το πέρα της εορταστικής εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Πελοποννησίων Ν. Λάρισας, προς τιμή του προστάτη του, Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτόκλητου.

Ο Θεσσαλός πολιτικός μετά την αρτοκλασία στον μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου. και το κέρασμα με παραδοσιακά καλούδια, συνεχάρη για τη δράση τους τον πρόεδρο κ. Γιάννη Αλειφέρη, τον αντιπρόεδρο κ. Νίκο Τσουκαλά, την Γραμματέα κ. Λένα Λιάγκουρα -που αναφέρθηκε στον βίο του προστάτη του Συλλόγου Απόστολου Ανδρέα- και τα μέλη του Δ.Σ. κα Εύη Σταυροπούλου, κ. Γιάννη Αγγελόπουλο και κ. Βασίλη Κωτσάκη.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος στη δήλωσή του υπογράμμισε ότι «ο ελληνισμός οφείλει πολλά στην “παλαιά Ελλάδα”, η οποία αποτέλεσε το Πεδεμόντιο της πατρίδας μας, καθώς ήταν στον Μοριά που εξερράγη η μεγάλη επανάσταση του 1821, και αποτέλεσε το κεντρικότερο πεδίο της επαναστατικής δράσης μέχρι και την ανακήρυξη του ελεύθερου ελληνικού κράτους. Και δεν είναι τυχαίο ότι από τον Μοριά αναδείχθηκαν πλείστοι όσοι ήρωες της Επαναστάσεως, με κορυφαίο ασφαλώς τον μέγιστο Θεόδωρο Κολοκοτρώνη. Αλλά η συμβολή των Πελοποννησίων σε όλους τους εθνικούς αγώνες για την ελευθερία και την δημιουργία ενός ελληνικού κράτους που θα συνένωνε όλους τους ελληνικούς πληθυσμούς, είναι αναμφισβήτητα καθοριστική. Κι αυτήν την ιστορική αλήθεια οφείλουμε να μην την λησμονούμε, με αφορμή μάλιστα τη συμπλήρωση πέρυσι των 200 ετών από την παλιγγενεσία του 1821, αλλά και τα 100 έτη φέτος από την Μικρασιατική Καταστροφή».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες