ΛΑΡΙΣΑ
Δεκάδες επισκέψεις στο ψηφιακό «Πλανητάριο Ολύμπου» στην Ελασσόνα
Επέστρεψε δυναμικά μετά τους περιορισμούς λόγω της πανδημίας το καινοτόμο «Πλανητάριο του Ολύμπου» στην Ελασσόνα, για να υποδεχθεί και πάλι ομάδες μαθητών και εκπαιδευτικών, αλλά και μεμονωμένων επισκεπτών. Το «Πλανητάριο του Ολύμπου» είναι ένα έργο ψηφιακής απεικόνισης του Ολύμπου που προσφέρει στους επισκέπτες τη δυνατότητα παρουσίασης και περιήγησης στον Όλυμπο μέσα από τρισδιάστατα βίντεο (3D) σε μία αναβαθμισμένη αίθουσα προβολής, την αίθουσα Θεάτρου Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη, δυναμικότητας 400 και πλέον ατόμων.
Το Μουσείο Ψηφιακής Προβολής, δημιουργεί νέα δεδομένα στην τουριστική προβολή του Ολύμπου αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Ελασσόνας, καθώς οι κινηματογραφικού επιπέδου υποδομές προβολής τρισδιάστατων (3D) βίντεο με τη χρήση ειδικών γυαλιών είναι ελάχιστες στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να έχει γίνει ήδη από τις πρώτες μέρες λειτουργίας του πόλος έλξης εκπαιδευτικών εκδρομών από πολλά σχολεία του Ν. Λάρισας και όλη την Ελλάδα.
Βασικός στόχος του εν λόγω έργου είναι η διεθνής προβολή της περιοχής, ως τουριστικού προορισμού, μέσω των νέων τεχνολογιών και συγκεκριμένα δίνοντας προστιθέμενη αξία στο θεσσαλικό τουριστικό προϊόν, το πασίγνωστο από τη μυθολογία βουνό του Ολύμπου.
Αναφορικά με τη λειτουργία του ψηφιακού πλανητάριου ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας τόνισε: «Ο Δήμος Ελασσόνας με γνώμονα τη διάδοση και την προβολή του πολιτιστικού πλούτου της περιοχής με σύγχρονα εργαλεία, διευρύνει τη γκάμα των υπηρεσιών που αφορούν τον πολιτισμό μέσα από νέες τεχνολογίες. Το ψηφιακό «Πλανητάριο» είναι ένα έργο καινοτομίας, ένα νέο εργαλείο προβολής της περιοχής μας, με σκοπό την αύξηση της επισκεψιμότητας και την ανάδειξη του μυθικού βουνού σε πόλο έλξης επισκεπτών καθημερινά από όλη την Ελλάδα και το Εξωτερικό. Η αγαστή συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας αποδίδει πάντα τα καλύτερα αποτελέσματα και για το λόγο αυτό θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κων. Αγοραστό που επέλεξε την πόλη της Ελασσόνας να υλοποιήσει ένα τόσο μεγάλο έργο».
Οι ψηφιακές προβολές ενημερώνουν τους επισκέπτες για τη μυθική ιστορία του ιστορικού βουνού μέσω εικονικών πλατφόρμων σχετικών με το Δωδεκάθεο, κάνοντας συγχρόνως επεξήγηση των μύθων που συνοδεύουν το βουνό, ξεναγεί τους επισκέπτες, κάνοντας μια ολοκληρωμένη περιήγηση στον ορεινό όγκο του και προβάλλει τα πολιτιστικά, θρησκευτικά, περιβαλλοντικά μνημεία με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες προσβασιμότητας.
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις