ΛΑΡΙΣΑ

Αντάλλαξαν… κλεμμένα πατίνια – Σε μπελάδες δύο ανήλικοι μαθητές στη Λάρισα και η μάνα του ενός που της φόρεσαν χειροπέδες 

Δύο ανήλικοι μαθητές Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) της Λάρισας, 16 και 17 ετών αντίστοιχα, εμπλέκονται σύμφωνα με την έρευνα της αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας σε κλοπές ηλεκτρικών πατινιών. Αρχικά, η μητέρα 15χρονης μαθήτριας Γυμνασίου της Λάρισας κατήγγειλε στην ΕΛ.ΑΣ. -σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Eλευθερία»- ότι άγνωστος έκλεψε από τον χώρο του Γυμνασίου το ηλεκτρικό πατίνι που χρησιμοποιούσε η κόρη της για τις μετακινήσεις της.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι δράστης της κλοπής ήταν 17χρονος μαθητής ΕΠΑΛ, ο οποίος παραδέχτηκε την πράξη. Έτσι, στην υπόγεια αποθήκη του σπιτιού του βρέθηκε ένα μαύρο πατίνι του ιδίου χρώματος με το κλεμμένο, το οποίο ωστόσο δεν έφερε επικολλημένη ταμπέλα με τα χαρακτηριστικά και τον σειριακό αριθμό του, ενώ με μηχανικό τρόπο έφερε αποξεσμένο και τον έτερο αριθμό ταυτοποίησης, στον πρόσθιο τροχό. Πράξεις που σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα αποδεικνύουν ότι το πατίνι στην αποθήκη του 17χρονου ήταν κλεμμένο.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο 17χρονος αντάλλαξε το πατίνι που έκλεψε από τη 15χρονη, με το πατίνι που έκλεψε άλλος 16χρονος, επίσης μαθητής ΕΠΑΛ, χωρίς ωστόσο ο 17χρονος να γνωρίζει ποιος είναι ο πραγματικός κάτοχος του κλεμμένου πατινιού που βρήκε η Αστυνομία στην αποθήκη του.

Ο 16χρονος αναζητήθηκε και, τελικά, προχθές το βράδυ βρέθηκε στην πλατεία του Αγίου Βελισσαρίου να έχει στην κατοχή του το κλεμμένο πατίνι της 15χρονης, πατίνι που κατασχέθηκε. Για το πατίνι ωστόσο που αντάλλαξε με τον 17χρονο, «σβήνοντας» τον αριθμό ταυτοποίησής του, δήλωσε στους αστυνομικούς ότι το είχε αγοράσει πρόσφατα από νεαρό κάτοικο της Νέας Σμύρνης αντί του χρηματικού ποσού των 120 ευρώ, όταν είναι γνωστό πως η αγορά τους αγγίζει τα 400 ευρώ. Έτσι, το δεύτερο πατίνι έχει κατασχεθεί μέχρι να βρεθεί ο ιδιοκτήτης του.

Ο 17χρονος συνελήφθη και καθότι ανήλικος αφέθηκε ελεύθερος, όπως συνελήφθη και η μητέρα του για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Να σημειωθεί πως το τελευταίο διάστημα έχουν αναφερθεί και άλλες κλοπές ηλεκτρονικών πατινιών ακόμη και από κεντρικά καφέ της πόλης.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες