ΛΑΡΙΣΑ

Βράβευση του 16ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας με την «Ετικέτα Σχολείου eTwinning 2023-2024»

Σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας- Europe Direct και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης με την υποστήριξη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας βραβεύθηκαν σχολεία από όλη τη Θεσσαλία που διακρίθηκαν σε ευρωπαϊκά προγράμματα. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της «Ημέρας της Ευρώπης» στο Κέντρο «Φρούριο» της Λάρισας την Τρίτη 9 Μαΐου 2023.

Το 16ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας ήταν ένα από τα 25 βραβευθέντα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η βράβευση του σχολείου αφορά σε μία σημαντική ευρωπαϊκή διάκριση, την απονομή Ετικέτας Σχολείο eTwinning 2023-2024 από την Κεντρική Υπηρεσία Υποστήριξης της δράσης eTwinning στις Βρυξέλλες.

Με τη διάκριση αυτή το σχολείο αναγνωρίστηκε ανάμεσα σε 4485 σχολεία από όλη την Ευρώπη και 132 σχολεία από την Ελλάδα ως πρωτοπόρο σε τομείς όπως η ψηφιακή πρακτική, η πρακτική ηλεκτρονικής ασφάλειας (eSafety), οι καινοτόμες και δημιουργικές παιδαγωγικές προσεγγίσεις, η συνεχής επαγγελματική ανάπτυξη του προσωπικού και η προώθηση πρακτικών συνεργατικής μάθησης.

Σε σύντομη ομιλία του ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Ηλίας Θεοδώρου ανέφερε ότι η πιστοποίηση του σχολείου ως «Σχολείο eTwinning» αποτελεί χαρά και τιμή για το σχολείο μας, καθώς αναγνωρίζει και επιβραβεύει την ενεργή συμμετοχή του συνόλου των εκπαιδευτικών και των μαθητών μας σε καινοτόμα ευρωπαϊκά προγράμματα και δράσεις που έχουν μεγάλο όφελος και σημαντικό θετικό αντίκτυπο όχι μόνο στους άμεσα εμπλεκόμενους εκπαιδευτικούς και μαθητές, αλλά και στην ευρύτερη σχολική και τοπική κοινότητα.

Για τη βράβευση του σχολείου απονεμήθηκε στον Διευθυντή του Σχολείου, κ. Ηλία Θεοδώρου, τιμητική πλακέτα από τη Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Αικατερίνη Καραγιώργου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης η Υποδιευθύντρια του Σχολείου κ. Θεοδώρα Γκανάβα, η εκπαιδευτικός Αγγλικής Γλώσσας, κ. Παρασκευή Μπελόγια, καθώς και αντιπροσωπεία μαθητών και μαθητριών της Ε΄ τάξης.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες