ΛΑΡΙΣΑ

Λάρισα: Ενημερώθηκαν για το δικαίωμα ασφάλειας στην εργασία και την παρενόχληση (φωτό – βίντεο)

«Θεσμικό πλαίσιο για την πρόληψη, αντιμετώπιση και εξάλειψη κάθε μορφής συμπεριφοράς βίας και παρενόχλησης στον κόσμο της εργασίας» ήταν το θέμα της ενημερωτικής ημερίδας που απασχόλησε μέλη του Οικονομικού Επιμελητηρίου και λοιπούς συμμετέχοντες στο Εμπορικό Επιμελητήριο της Λάρισας.

Μια ημερίδα που διοργανώθηκε από το Περιφερειακό Τμήμα Θεσσαλίας του ΟΕΕ σε συνεργασία με την Επιθεώρηση Εργασίας και το Εμπορικό Επιμελητήριο Λάρισας, σε συνέχιση του προγράμματός για διαρκή ενημέρωση των μελών του και των λογιστών φοροτεχνικών.

«Στο πλαίσιο των δράσεων εξωστρέφειας της Επιθεώρησης Εργασίας συμμετέχουμε στη σημερινή ημερίδα με σκοπό την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση όλου του κόσμου της εργασίας, καθώς κι ολόκληρης της κοινωνίας κι όλων των εμπλεκόμενων φορέων, πάνω στα επίκαιρα ζητήματα της βίας και της παρενόχλησης στους χώρους εργασίας.» τόνισε σε δηλώσεις του ο Προϊστάμενος Περιφερειακής Διεύθυνσης Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Κεντρικής Ελλάδας κ. Ανδρέας Μίχος.

«Έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια, από τότε που η χώρα μας κύρωσε την 190 Σύμβαση Εργασίας για την εξάλειψη της βίας και παρενόχλησης στους χώρους εργασίας. Πρόκειται για ένα σύγχρονο – συνεκτικό πλαίσιο με σκοπό την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παρενόχλησης. Το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα είναι η δημιουργία ενός ασφαλούς κι υγιούς περιβάλλοντος εργασίας, που σέβεται – προωθεί – υλοποιεί το δικαίωμα κάθε προσώπου για ασφάλεια και υγεία στην εργασία» συμπλήρωσε.

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις του:

Στην ημερίδα μίλησε, επίσης, η επιθεωρήτρια Εργασιακών Σχέσεων και προϊσταμένη του ΤΕΕΣ Λάρισας κα Μαρία Σπανού.

Αναλυτικά η θεματολογία της ημερίδας περιλάμβανε: θεσμικό πλαίσιο, πεδίο εφαρμογής, υποχρεώσεις εργοδοτών για την πρόληψη και την αντιμετώπιση φαινομένων βίας και παρενόχλησης στην εργασία, πολιτικές, δικαιώματα θιγόμενων, απαγόρευση αντίποινων, προσφυγή από νομικά πρόσωπα κι ενώσεις προσώπων, αρμοδιότητα επιθεώρησης εργασίας, επίλυση διαφορών βίας και παρενόχλησης ενώπιον της επιθεώρησης εργασίας, κυρώσεις.

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες