ΛΑΡΙΣΑ

Στο επίκεντρο το αγροτικό για το ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Λάρισας – Κουρεμπές: Δημόσιος έλεγχος για τη διαφορά τιμών απ’ το χωράφι στο ράφι (φωτό – βίντεο)

Τα τρέχοντα ζητήματα του αγροτικού κλάδου καθώς και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για τη μείωση του κόστους παραγωγής επικοινώνησαν σήμερα, το μεσημέρι της Τετάρτης, στελέχη του Αγροτικού Τμήματος Λάρισας παρουσία του υπεύθυνου του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής της ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Φάνη Κουρεμπέ και του μέλους της ΚΕ και πρώην βουλευτή κ. Χρήστου Μπιάλα.

«Η διαφορά των τιμών από το χωράφι στο ράφι έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, γιατί δεν υπάρχει κανένας δημόσιος έλεγχος… Οι μικρές επιχειρήσεις που στηρίζονται από τον κόσμο λένε πως είναι ανεξέλεγκτο το κύκλωμα εμπορίας. Εκεί λέμε πως πρέπει να υπάρξει δημόσιος έλεγχος, ώστε ο παραγωγός να μπορεί να καλλιεργεί αλλά και ο καταναλωτής να μπορεί να τρέφεται σωστά.» τόνισε ο κ. Κουρεμπές, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λάρισας.

«Ο αγροτικός τομέας χρειάζεται μία γερή ηλικιακή ανασύνθεση του πληθυσμού, νέοι αγρότες» συμπλήρωσε.

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις του:

«Σχεδόν τελειώνει ο Ιούνιος και οι αγρότες τώρα ξεκινάνε ή δεν έχουν ξεκινήσει τις δηλώσεις ΟΣΔΕ. Πράμα που σημαίνει πως δε θα υπάρξει κάποια προκαταβολή των Οκτώβριο, για να προγραμματίσουμε το ξεκίνημα και τη σπορά των χειμερινών σιτηρών… Για όσους αγρότες και κτηνοτρόφους περίμεναν αποζημιώσεις ΕΛΓΑ δε θα πληρωθούνε σύντομα, διότι δεν υπάρχουν χρήματα στο ταμείο του ΕΛΓΑ» είπε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής Αγροτικού ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Παναγιώτης Καλογιάννης.

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις του:

«Αγροτική παραγωγή δε μπορεί να υπάρξει χωρίς την οικονομία. Μπορεί ο αγρότης να παράγει καλά προϊόντα, αλλά χωρίς την οικονομία δε πάει πουθενά στη σημερινή κοινωνία. Τα τελευταία χρόνια συνέβησαν τα πιο δυσάρεστα γεγονότα όσον αφορά τον αγροτικό τομέα… Φτάσαμε σήμερα να έχουμε πάρα πολλές επιδοτήσεις που δεν έχουν πληρωθεί με τεράστια λάθη, με τις δηλώσεις ΟΣΔΕ να μην έχουν ανοίξει. Αυτά τα τέσσερα χρόνια είδαμε ένα υπερβολικό κόστος σε όλα τα εφόδια και οι ενισχύσεις να είναι μία κοροϊδία.» επεσήμανε ο κ. Χρήστος Μπιάλας.

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις του:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες