ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Εκλογές στη Λάρισα: Ποιοι θα ξυπνήσουν υποψήφιοι και θα… κοιμηθούν βουλευτές την Κυριακή και το αντίστροφο;

Με το αποτέλεσμα των αυριανών εκλογών να έχει προεξοφληθεί πάνω – κάτω, καθώς τόσο η 21η Μαΐου, αλλά και το σύνολο των δημοσκοπήσεων μέχρι χθες δεν αφήνουν περιθώρια για σασπένς σε ότι αφορά το νικητή, το ενδιαφέρον στρέφεται στα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τη νέα βουλή.

Στη Λάρισα τα πράγματα είναι εξαιρετικά περίπλοκα, πολλώ δε μάλλον όταν τρία μικρά κόμματα είναι δημοσκοπικά κοντά στο όριο εισόδου στη βουλή.

Έτσι εάν πάρουμε ως βάση μία ενδιαφέρουσα ανάλυση από το “Πρώτο Θέμα”, με γνώμονα τον μέσο όρο όλων των δημοσκοπήσεων, η Ν.Δ. πιθανότατα θα εκλέξει 162 βουλευτές, αυξάνοντας τη δύναμη κατά 16 σε σχέση με τη Βουλή της «μιας ημέρας». Από την άλλη πλευρά, ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να χάσει 18 βουλευτές και να πέσει συνολικά στους 53, το ΠΑΣΟΚ να βρεθεί με 32 βουλευτές, το ΚΚΕ με 20, η Ελληνική Λύση με 11, η Πλεύση Ελευθερίας με 12 και η Νίκη με 10.

Αυτό για τη Λάρισα σημαίνει πως η Νέα Δημοκρατία μετά τους Χρήστο Κέλλα, Χρήστο Καπετάνο και Μάξιμο Χαρακόπουλο, αναμένεται να εκλέξει για πρώτη φορά μετά από σχεδόν είκοσι χρόνια και τέταρτη βουλευτή, την Ρένα Καραλαριώτου. Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτό το σενάριο χάνει την δεύτερη έδρα και δεν εκλέγεται ο Γιάννης Καρυπίδης. Αλλαγές όμως έχουμε και στα μικρά κόμματα καθώς εάν εισέλθει η Νίκη, παίρνει την έδρα ο Γιώργος Ρούντας και την χάνει ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Κατά τα φαινόμενα λοιπόν… ήσυχοι θα κοιμηθούν απόψε οι Χρήστος Κέλλας, Χρήστος Καπετάνος, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Βασίλης Κόκκαλης, Ευαγγελία Λιακούλη και Γιώργος Λαμπρούλης. Οι άλλες δύο βουλευτικές καρέκλες της εκλογικής μας περιφέρειας θα… τρίζουν μέχρι το βράδυ της Κυριακής…

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες