ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Η πρόγνωση του Λαρισαίου Φάνη Χατζηγρίβα: Περιορίζεται η καιρική αστάθεια, από Τετάρτη πάλι… καλοκαίρι

Περιορισμό των καιρικών φαινομένων από αύριο Τετάρτη στα ορεινά και στα βόρεια και άνοδο της θερμοκρασίας προβλέπει ο Λαρισαίος προγνώστης Φάνης Χατζηγρίβας.

Αναλυτικά η πρόγνωσή του: “Περιορίζεται τη νέα εβδομάδα και συγκεκριμένα από την Τετάρτη η αστάθεια, με κάποια φαινόμενα να διακρίνονται σε ορεινούς κυρίως όγκους, και τμήματα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Μέχρι και την Τρίτη όμως θα κουράσει κάποιες περιοχές.

Η θερμοκρασία σε σταδιακή άνοδο καθ όλη τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας, και κυρίως από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Με Υψηλές σταδιακά έως πολύ υψηλές θερμοκρασίες κυρίως στα νότια, θα κάνει πρεμιέρα ο Ιούλιος, και τουλάχιστον μέχρι το πρώτο δεκαήμερο .

Αναλυτικά η Εκτίμηση της νέας εβδομάδας:

🔹️ Τρίτη 27.06.2023: Σταδιακά μέσα στην ημέρα αύξηση των νεφώσεων σε τμήματα της Θεσσαλίας, Ηπείρου, Δυτικών ηπειρωτικών, Δυτικής Στερεάς, κεντρικής και τοπικά Ανατολικής Στερεάς Πελοποννήσου , Κυρίως ορεινά κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας, αλλά και τα νοτιότερα τμήματα της Δυτικής, Τοπικά Ιόνιο, Χαλκιδική, βόρεια Εύβοια, και πιθανώς βόρεια και δυτική Αττική, όπου και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, μπορες η και καταιγίδες με ανοίγματα ενδιάμεσα και σχετικά γρήγορη βελτίωση. Τα φαινόμενα στην Πελοπόννησο θα είμαι στα βορειότερα τοπικά έντονα. Άνεμοι σε ολόκληρη τη χώρα βόρειο δυτικοί με ένταση σε Ιόνιο, και Αιγαίο. Πιθανές μέγιστες στο εσωτερικό 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

🔹️ Τετάρτη 28.06 2023: Τοπικά στα δυτικά ηπειρωτικά, ορεινά εσωτερικού ηπειρωτικου κορμού, Δυτική και βόρειο δυτική Πελοπόννησο, και αργά σε θρακη και Έβρο, τοπικά αυξημένες νεφώσεις, και γενικά άστατος με λίγες τοπικές βροχές η μπορες και γρήγορη βελτίωση. Άνεμοι βόρειο δυτικοί με ένταση σε Ιόνιο και νότιο Αιγαίο. Πιθανές μέγιστες στο εσωτερικό 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

🔹️ Πέμπτη 29.06.2023: Σε ορεινά τμήματα του εσωτερικού ηπειρωτικού κορμού, τοπικά σε Ηπειρο, Δυτική Μακεδονία, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Άστατος τις θερμές ώρες με πιθανότητα λίγων όμβρων η σύντομης μπόρας και βελτίωση. Άνεμοι στο Ιόνιο Δυτικοί, βόρειο δυτικοί, και στο βόρειο Αιγαίο βορείων, βόρειο ανατολικών με ένταση τοπικά. Πιθανές μέγιστες στο εσωτερικό 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

🔹️ Παρασκευή 29.06.2023: Σε ορεινά τμήματα του εσωτερικού Ηπειρωτικου κορμού, ορεινά Μακεδονίας και Θεσσαλίας, τιε θερμές ώρες τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ομβρων η τοπικής μπορας και γρήγορη βελτίωση. Άνεμοι στο Ιόνιο, Δυτικοί, βορειο δυτικοί, και στο Αιγαίο βορείων γενικώς με ένταση. Θερμοκρασία σε πρόσκαιρη μικρή πτώση στα βόρεια. Πιθανές μέγιστες στο εσωτερικό 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

🔹️ Σάββατο 30.06.2023: Τοπικοί ομβροι σε ορεινά του εσωτερικού ηπειρωτικου κορμού.
Άνεμοι βόρειο δυτικοί με ένταση στα ανοιχτά. Θερμοκρασία σε άνοδο. Πιθανές μέγιστες στο εσωτερικό 33 με 36 βαθμούς Κελσίου.

🔹️ Την Κυριακή 1η Ιουλίου, μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν θα παρατηρηθεί πιθανώς έντονη αστάθεια κυρίως στη Μακεδονία, ισως και λίγο νοτιότερα. Παρ,όλα αυτά η θερμοκρασία θα σημείωση νέα άνοδο, και σε σχετικά υψηλά επίπεδα. Θα το δούμε λίγο αργότερα”.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις