ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Λάρισα: Ανάσα… αισιοδοξίας φέρνει ο «καυτός» Ιούλιος στους επαγγελματίες των παραλίων – Πού κυμαίνεται η πληρότητα, ποιοι ξένοι τουρίστες μας προτιμούν

Με την κινητικότητα να οδεύει προς θετικό πρόσημο και την πληρότητα να αγγίζει το 90%, οι επαγγελματίες των παραλίων του νομού Λάρισας αναμένεται να πάρουν ανάσα… αισιοδοξίας μετά τον αρκετά υποτονικό από δουλειά Ιούνιο λόγω κακοκαιρίας.

«Τον περασμένο μήνα δεν υπήρξε το αναμενόμενο αποτέλεσμα από άποψη επισκεψιμότητας. Μόλις «έδειξε» παράθυρα ο καιρός, φάνηκε η διαφορά και η προτίμηση προς τις παραλίες» επισήμανε στο onlarissa.gr ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Πολιτισμού & Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κ. Νίκος Ντάγκας.

Οι επαγγελματίες αν και δυσαρεστημένοι με τις καταγραφές Μαΐου και Ιουνίου, περιμένουν μια αλλαγή δυναμικής για να συμπληρώσουν το χαμένο χρόνο. Θετικό στοιχείο των ημερών και βελτιωτικός παράγοντας ώστε να μειωθεί η ψαλίδα του αρνητικού υπολοίπου -όπως τόνισε ο κ. Ντάγκας- αποτελούν «οι νέοι επισκέπτες που στο εξής φαίνεται να γεμίζουν τις παραλίες και τα κοντινά χωριά, τα οποία εκμεταλλεύονται για τις διανυκτερεύσεις τους». Ακόμη, συμπληρώνει πως: «Ο κόσμος φεύγει ευχαριστημένος. Η περιοχή μας προτείνει τις νέες τάσεις που ψάχνει ο τουρίστας. Δηλαδή τα τοπικά προϊόντα, τον αναλλοίωτο φυσικό πλούτο, τη μεγάλη ακτογραμμή και, τέλος, τον συνδυασμό βουνού & θάλασσας».

Όσον αφορά τις επισκέψεις ξένων ανά εθνικότητα, ψηλά στην κατάταξη παραμένουν Πολωνοί και Σέρβοι, ενώ -σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο- έντονη κινητικότητα εντοπίζεται από μεμονωμένους τουρίστες: Ρουμάνους, Βούλγαρους και αρκετούς δυτικοευρωπαίους.

Σχετικά με τα παραλιακά καταλύματα, αυτά εμφανίζουν πληρότητα στο 90%, ενώ από την ερχόμενη εβδομάδα ενδέχεται να φτάσουν το 100%. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Ν. Λάρισας κ. Ηλίας Ευσταθίου, μιλώντας στην εφημερίδα μας, ξεκαθάρισε πως η πληρότητα τείνει να είναι ίδια ανά παράλιο του νομού. Ακόμη, «σχεδόν απίθανη» χαρακτήρισε τη μη εύρεση καταλύματος, υπογραμμίζοντας πως: «πάντα υπάρχουν δωμάτια προς ενοικίαση. Μία δυσκολία μπορεί να εμφανίζεται τα Σαββατοκύριακα». Σίγουρα, στις προσδοκίες των επαγγελματιών πρωταρχικό ρόλο εξακολουθεί να λαμβάνει η ενίσχυση των καθημερινών επισκεπτών.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Σελητσιανιώτης

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες