ΛΑΡΙΣΑ

Η Λαϊκή Συσπείρωση Λάρισας για τις εξελίξεις στο Θεσσαλικό Θέατρο

Σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Λάρισας σχετικά με τις εξελίξεις στο Θεσσαλικό Θέατρο αναφέρει τα εξής:

«Καλούμε τους ηθοποιούς, τους τεχνικούς, τους σκηνοθέτες και όλους τους εργαζόμενους του Θεσσαλικού Θεάτρου να βγάλουν τα συμπεράσματά τους με αφορμή την πρόσφατη εξέλιξη στο Θεσσαλικό Θέατρο. Αφορά την μη πραγματοποίηση της παράστασης «Ο Αριστοφάνης ονειρεύεται Λυσιστράτη και Πραξαγόρα» στο Ηρώδειο λόγο κόστους . Ένα τέτοιο γεγονός φυσικά δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία».

Είναι φυσικό επακόλουθο της αντιλαϊκής πολιτικής που διέπει την τοπική διοίκηση και που ακολουθεί πιστά και η διοίκηση Καλογιάννη στο δήμο Λάρισας. Μια πολιτική που επιβάλει την επιχειρηματική λειτουργία σε φορείς όπως το Θεσσαλικό Θέατρο, που προφανώς στο έδαφος του καπιταλισμού λειτουργούν με γνώμονα το κέρδος τους και όχι το καλό των εργαζομένων τους και του λαού της πόλης. Είναι φυσικό επακόλουθο των ανταποδοτικών προϋπολογισμών. Της λογικής και της πολιτικής που θέλει οι παραστάσεις να χρηματοδοτούνται κυρίως μέσα από προγράμματα, αφού πρώτα εγκριθεί το περιεχόμενο και οι συνεργασίες που θα γίνουν από το υπουργείο.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Λάρισας εδώ και χρόνια καταψηφίζει και αντιπαλεύει τέτοιες λογικές. Διεκδικεί τη γενναία χρηματοδότηση του Θεάτρου από το Δήμο και το κράτος, ώστε να διεξάγονται παραστάσεις απρόσκοπτα, για όλο το λαό της πόλης.

Καταγγέλλουμε επίσης στον Λαρισαϊκό λαό το σχέδιο της δημοτικής αρχής των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.α. ώστε το Θεσσαλικό θέατρο να περάσει σε καθεστώς λειτουργίας ΣΔΙΤ, με ενοικιαζόμενους εργαζόμενους και συμβάσεις με «δουλεμπορικά» γραφεία ευρέσεως εργασίας. Στην ουσία δρομολογείται η διάλυση του, καθώς οι εναπομείναντες μόνιμοι εργαζόμενοι συνταξιοδοτούνται, και οι συμβάσεις των συμβασιούχων λήγουν τον Σεπτέμβριο.

Καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Να διεκδικήσουν την πραγματοποίηση της παράστασης ως είχε προγραμματιστεί. Να μην μείνουν όμως μόνο στο τώρα. Να συνεχίσουν να διεκδικούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, τη συλλογική τους σύμβαση, τη λειτουργία των θεάτρων με βάση τις ανάγκες τις δικές τους, αλλά και όλου του λαού, καθώς το θέατρο μπορεί να γίνει σχολείο, να συγκινήσει, να προκαλέσει, να ξεσηκώσει. Οι εκλεγμένοι και οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Λάρισας θα είναι στο πλευρό τους.

ΥΓ.1. Αν η Δημοτική αρχή θέλει να αλλάξει καλλιτεχνικό διευθυντή μπορεί να πάρει απόφαση και να κριθεί γι’ αυτό. Γιατί το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό,

έχει χρηματοδοτήσει στο παρελθόν συμμετοχή σε διεθνές φεστιβάλ στο Βιετνάμ με την ίδια καλλιτεχνικό διευθυντή και με πολύ μεγαλύτερο προϋπολογισμό. Δεν μπορεί όμως να στραγγαλίζει έτσι έναν οργανισμό για σκοπιμότητες.

ΥΓ.2.Μόνο γέλιο μπορούν να προκαλέσουν τα «κροκοδείλια» δάκρυα της αντιπολίτευσης της ΝΔ και του κ. Μαμάκου για την εξέλιξη στο Θέατρο, καθώς δεν διαφωνεί στην ανταποδοτική λειτουργία των Δημοτικών επιχειρήσεων, ούτε φυσικά διεκδίκησε ποτέ τη γενναία χρηματοδότηση του Θεάτρου, ούτε των άλλων δημοτικών επιχειρήσεων ώστε να λειτουργούν χωρίς εμπόδια και κόφτες.

ΥΓ.3. Τέλος ας προβληματίσει και η ώρα διεξαγωγής της συνεδρίασης του ΔΣ του Θεσσαλικού Θεάτρου. Για πολλοστή φορά η πρόεδρος κ. Απρίλη συγκάλεσε συνεδρίαση σε ώρα που οι μισθωτοί εργαζόμενοι βρίσκονται στη δουλειά τους και άρα δεν μπορούν να την παρακολουθήσουν. Μια πρακτική που ακολουθείτε όλα αυτά τα χρόνια και σε άλλους οργανισμούς και επιτροπές του δήμου από την διοίκηση Καλογιάννη».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες