ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

«Χαμένοι» και οι επτά δήμοι του νομού Λάρισας μετά την τελευταία απογραφή πληθυσμού – Πόσες έδρες δημοτικών συμβούλων χάνει ο καθένας

Με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Θεόδωρου Λιβάνιου ορίζεται ο αριθμός εδρών δημοτικών συμβούλων κάθε εκλογικής περιφέρειας του άρθρου 12 του ν. 4804/2021 με βάση τον μόνιμο πληθυσμό της, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της Απογραφής Πληθυσμού – Κατοικιών έτους 2021, που αφορούν στον μόνιμο πληθυσμό της χώρας.

Για την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, λοιπόν, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023 ο αριθμός των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων ανά δήμο διαμορφώνεται ως εξής:

Ο Δήμος Λαρισαίων από τις 49 έδρες των εκλογών του 2019 εκλέγει 43 δημοτικούς συμβούλους καταγράφοντας 6 απώλειες. Μειωμένο κατά 2 έδρες θα είναι και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγιάς, αφού από τους 27 δημοτικούς συμβούλους του 2019 εκλέγει 25. Στο Δήμο Ελασσόνας, όπου και σημειώθηκε η μεγαλύτερη μείωση πληθυσμού, οι ερχόμενες εκλογές θα αναδείξουν 29 δημοτικούς συμβούλους, 12 λιγότερες έδρες δηλαδή από τις νυν 41. Ακολουθούν ο Δήμος Κιλελέρ, Τεμπών, Τυρνάβου και Φαρσάλων που το Δημοτικό Συμβούλιο του καθενός θα υπολείπεται κατά 2 έδρες.

Αναλυτικά οι πίνακες κατανομής των εδρών δημοτικών συμβούλων στην Περιφερειακή Ενότητα της Λάρισας:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες