ΛΑΡΙΣΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Αύγουστος στη Λάρισα θα πει τρελό «ξεφάντωμα» – Δεκάδες τα πανηγύρια σ’ όλο το νομό με δυνατά ονόματα

Αύγουστος: ο κατ’ εξοχήν μήνας των διακοπών που πολλοί επιλέγουν για την καλοκαιρινή τους άδεια. Ο μήνας που κάθε απόμερο μέρος της χώρας «ξαναζωντανεύει» με επισκέπτες. Ανάπαυλα, ξένοιαστες βόλτες, συζητήσεις και διασκέδαση μέχρι πρωίας στις παραλίες, τα στενά και τις πλατείες των χωριών.

Ανάμεσα στη θερινή καλοπέραση και τα περίφημα πανηγύρια. Μεγάλοι χορευτικοί κύκλοι κάτω από τη δροσιά των πλατάνων και βασικότερο -για αρκετούς- το καλό φαγητό! Ανάλογες σκηνές αναμένεται να εκτυλιχθούν και φέτος στις επαρχίες της θεσσαλικής πρωτεύουσας. Τουλάχιστον 18 πανηγύρια, διάσπαρτα ανά το νομό της Λάρισας, με δημοτική, λαϊκή, ποντιακή μουσική και εκλεκτούς καλλιτέχνες, έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο διάστημα, ενώ επισημαίνεται πως αρκετά δεν έχουν γνωστοποιηθεί ακόμα.

Με αφορμή τόσο τον Δεκαπενταύγουστο όσο κι άλλες θρησκευτικές εορτές που τον «περιστοιχίζουν» οι διοργανώσεις κορυφώνονται, με τα social να έχουν «γεμίσει» με αναρτήσεις από αφίσες καλλιτεχνών. Το onlarissa.gr συγκέντρωσε τις εκδηλώσεις, που ξεκινούν από σήμερα κιόλας Σάββατο 5/8, και σας τις παρουσιάζει παρακάτω:

  1. Γιορτή Καλαμποκιού και Ακτινιδίου στο Ομόλιο με παραδοσιακούς χορούς και λαϊκό γλέντι, το Σάββατο 5 Αυγούστου 2023 και ώρα 21:30. Διοργάνωση: Περιφέρεια Θεσσαλίας, Δήμος Αγιάς, Κοινότητα Ομολίου, Δασικός Συνεταιρισμός, Πολιτιστικός Σύλλογος Ομολίου.
  2. Ετήσιος χορός στον Ευαγγελισμό, το Σάββατο 5 Αυγούστου 2023. Στην ορχήστρα: Μιχάλης Καραμούτης (κλαρίνο), Τρύφων Καρατζιώλης (βιολί), Αντώνης Βούλγαρης (λαούτο), Παναγιώτης Νάκος (κρουστά). Τραγουδά η Δήμητρα Μητρούσια. Στη διοργάνωση ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ευαγγελισμού.
  3. 4ο Αντάμωμα των απανταχού Αγιωτών με ζωντανή μουσική από την ορχήστρα του Γιώργου Κωσταβέλη. Το Σάββατο 5 Αυγούστου 2023 και ώρα 21:30, στην μικρή πλατεία της Αγιάς (έναντι ΤΑΧΙ). Διοργάνωση: Δήμος Αγιάς, Ένωση από καταγόμενων από την επαρχία Αγιάς.
  4. Καλοκαιρινή πολιτιστική εκδήλωση στην Καλλιπεύκη, το Σάββατο 5 Αυγούστου 2023. Διοργάνωση: Περιφέρεια Θεσσαλίας, Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Καλλιπευκιωτών «Η Πατωμένη».
  5. 31ο Αντάμωμα Απανταχού Καλλιθιωτών από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλλιθέας Ολύμπου. Το Σάββατο 5 Αυγούστου 2023 και ώρα 20:30 ποντιακό & λαϊκοδημοτικό πρόγραμμα από τους Γιώργο Σιαμλίδη, Παναγιώτης Χωλόπουλος,Χριστόφορος Κοσμίδης, Νικόλαο Αφεντουλίδη, Χρήστο Μαυρίδη, Κωνσταντίνο Κελεσίδη, Σταυρένια Ζεϊμπέκη, Λευτέρης Μαρογιάννης, Κώστας Δεδούσης, Δημήτριος Γκόγκουρας.
  6. Διήμερο πανηγύρι στη Δολίχη από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δολίχης «Η Τριπολίτιδα». Το Σάββατο 5 Αυγούστου 2023 και ώρα 22:00 στην πλατεία του χωριού με λαϊκοδημοτική ορχήστρα. Στο κλαρίνο ο Βαγγέλης Πέγιος. Στο τραγούδι ο Χρήστος Πότσης και η Δέσποινα Καρρά. Την Κυριακή 6 Αυγούστου 2023 και ώρα 22:00 στην πλατεία του χωριού με λαϊκοδημοτική ορχήστρα. Στο κλαρίνο ο Βαγγέλης Πέγιος. Στο τραγούδι η Έλλη Κοσμά και ο Γιώργος Αγγέλης.
  7. Πανηγύρι στο Κόκκινο Νερό, την Κυριακή 6 Αυγούστου 2023 και ώρα 22:00. Στο κλαρίνο Πετρολούκας Χαλκιάς και Γιάννης Ζιάκος. Στο τραγούδι Κώστας Μήτσης και Λένα Ζέττα.
  8. Ετήσια χοροεσπερίδα της Δόξας Βλαχογιαννίου με τον Κώστα Σαφέτη, την Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023. Μαζί του ο Παναγιώτης Πλακιάς, ο Γιάννης Σβαρνογιάννης και η Άννα Μώρου.
  9. Πανηγύρι στα Γιαννωτά, το Σάββατο 12 Αυγούστου 2023 και ώρα 21:00, από τους Σαμολαδαίους και το Λευτέρη Μαρογιάννη.
  10. 9ο Αντάμωμα Αιγανιωτών, το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Αυγούστου 2023 στις 21:00. Στην ορχήστρα Θάλεια Καραγιάννη, Νίκος Πατρής, Τάσος Κατσίδης, Μανώλης Τσιαπάρης, Νίκος Μπάκας. Θα εμφανιστεί η Ένωση Ποντίων νομού Μαγνησίας.
  11. Διήμερο πανηγύρι στην Ανατολή με ορχήστρα Κώστα Δεδούση και Χρήστου Αγριόδημου, τη Δευτέρα 14 και την Τρίτη 15 Αυγούστου 2023. Διοργανώνει ο Σύλλογος Ανατολιτών «Ιωάννης ο Πρόδρομος».
  12. Αντάμωμα στα Δελέρια, την Παρασκευή 18 Αύγουστου 2023. Διοργάνωση Περιφέρεια Θεσσαλίας, Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Δελερίων.
  13. Ετήσιος χορός στο Λιβάδι Ελασσόνας, την Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023. Διοργάνωση: Περιφέρεια Θεσσαλίας, Εξωραϊστικός Σύλλογος Λιβαδίου.
  14. 16ο Αντάμωμα Νιβολιανιτών με την Αγαθή και το Γιώργο Δημητρόπουλο, το Σάββατο 19 Αυγούστου 2023 και ώρα 21:00. Στη διοργάνωση ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεγαλόβρυσου Αγιάς.
  15. Γλέντι με τη Χαρά Βέρρα, τη Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023, στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας.
  16. Γιορτή Κρασιού Αμπελώνα 2023 από Πέμπτη 24 έως και Κυριακή 27 Αυγούστου 2023. Διοργάνωση: Περιφέρεια Θεσσαλίας, Δήμος Τυρνάβου.
  17. Διήμερη Γιορτή Κρασιού & Αμπελιού στη Ραψάνη. Χαρά Βέρρα, Γιάννης Καψάλης, Μάκης Τσίκος (κλαρίνο) και Μιχάλης Τσιχάνης (βιολί), το Σάββατο 26 Αυγούστου. Η διασκέδαση συνεχίζεται με Μάκη Δημάκη την Κυριακή 27 Αυγούστου. Διοργάνωση: Περιφέρεια Θεσσαλίας, ΔΟΠΑΠΕΠ ΤΕΜΠΩΝ, Μορφωτικός Σύλλογος Ραψάνης, Σύλλογος Γυναικών Ραψάνης.
  18. Αγιώτικο πανηγύρι την Πέμπτη 31 Αυγούστου και την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023 στην Αγιά. Διοργάνωση: Περιφέρεια Θεσσαλίας, Δήμος Αγιάς – Κοινωφελής Επιχείρηση «Καλυψώ» Δήμου Αγιάς.

«Παραπονεμένοι» δε πρόκειται να μείνουν οι νεολαίοι, αφού μερικά χωριά διοργανώνουν γι’ αυτούς μια ξεχωριστή βραδιά διασκέδασης όπως:

  1. 9η Βραδιά Νεολαίας Καλυβίων με την Αναστασία, την Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023 και ώρα 22:30.
  2. Βραδιά στο Σαραντάπορο Ελασσόνας με τον Γιώργο Τσαλίκη, το Σάββατο 5 Αυγούστου 2023 και ώρα 00:30
  3. Γλεντοκόπι με τους ARGON και τη Βουκολική Διαταραχή στην Κρανιά Ελασσόνας, την Τρίτη 8 Αυγούστου 2023 και ώρα 20:30, στο χώρο του Προφήτη Ηλία. Στη διοργάνωση ο Σύλλογος Κρανιωτών Αθήνας.

Ν.Σ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες