ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

«Ανακατεύεται» με νέο «αίμα» ο κόσμος στα παράλια της Λάρισας – Τί λένε επαγγελματίες της περιοχής (φωτο – βίντεο)

Η αρχή του καλοκαιριού και δη ο Ιούνιος ήταν καταστροφικός για τους επαγγελματίες στα παράλια της Λάρισας λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών, ωστόσο ο Ιούλιος και οι αρχές του Αυγούστου τους αποζημίωσε με το παραπάνω σύμφωνα με τα λεγόμενά τους.

Το θετικό πρόσημο είναι ότι τελευταία στα παράλια της Αγιάς άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους και αρκετοί παραθεριστές εκτός του νομού Λάρισας. Αν εξαιρέσουμε τους Τρικαλινούς και τους Καρδιτσιώτες που ούτως ή άλλως επισκέπτονται τα παράλιας μας και τα γνωρίζουν καλά, φέτος αρκετοί είναι οι παραθεριστές τόσο από τη Μαγνησία (από του χρόνου με τον νέο δρόμο που θα παραδοθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και ενώνει τα παράλια της Λάρισας με αυτά του γειτονικού νομού σίγουρα θα αυξηθούν τα ποσοστά), όσο και από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Ο πρόεδρος καταστηματαρχών των παραλίων ν. Λάρισας, κ. Δημήτρης Ηλιάδης και ιδιοκτήτης του beach bar “Yolo”, μιλώντας στο onlarissa.gr, τονίζει: «Ο Ιούνιος ήταν καταστροφικός για την περιοχή, όμως ο Ιούλιος μας αγκάλιασε όπως και ο κόσμος. Είχαμε πολύ καλές θερμοκρασίες και τολμώ να πω ότι η επισκεψιμότητα τον συγκεκριμένο μήνα ανέβηκε πιο πολύ σε σχέση με άλλες χρονιές. Περιμένουμε να δούμε την τελική εικόνα του Αυγούστου που μας κάνει κάποια «νερά» λόγω καιρού.

Για μας ο καιρός είναι σημαντικός παράγοντας και τις τελευταίες ημέρες δεν θα λέγαμε πως είναι σύμμαχός μας. Εκτός από Λαρισαίους έχουμε όπως κάθε χρόνο Τρικαλινούς και Καρδιτσιώτες που τα θεωρούν και δικά τους παράλια, ενώ δειλά δειλά έρχονται και επισκέπτες από τη Μαγνησία. Όσο για ξένους, έχουμε μεμονωμένες μόνο περιπτώσεις Γερμανών ή Σέρβων. Χρειαζόμαστε υποδομές για να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε τουρίστες από το εξωτερικό. Θέλω να πιστεύω ότι οι ιθύνοντες θα δούνε το θέμα πιο ζεστά».

Από την πλευρά του ο υπεύθυνος του «Όστρια Kitchen & Bar» κ. Χάμπος Ισμαϊμογλου σημειώνει: «Νομίζω ότι υπάρχει μεγάλο πικ μετά τα χρόνια του κορωνοϊού. Όμως το παν είναι ο καιρός που πρέπει να μας αφήσει να δουλέψουμε.

Υπάρχει αύξηση από Αθηναίους που έρχονται στην περιοχή αλλά και από Θεσσαλονικιούς. Από ξένους τουρίστες έρχονται αρκετοί Βούλγαροι και Τσέχοι. Οι υποδομές δεν είναι τόσο άσχημες, έχουμε αρκετά καλούς δρόμους και τον πεζόδρομο αλλά σίγουρα μπορούμε και παραπάνω και πρέπει».

Δείτε φωτογραφίες:

ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες