ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Λάρισα: Έναν χρόνο μετά τίποτα δεν άλλαξε στο σημείο που σκοτώθηκε 34χρονος – Ο κίνδυνος παραμένει

Το πάθημα δεν έγινε μάθημα. Έναν χρόνο μετά τη σύγκρουση τρένου με Ι.Χ. αυτοκίνητο, σε σιδηροδρομική διάβαση στην οδό Κάρλας στη Λάρισα, που είχε ως τραγικό αποτέλεσμα να χαθεί ένας 34χρονος Λαρισαίος, οι κίνδυνοι ατυχήματος παραμένουν οι ίδιοι.

Στη διάβαση που βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου, απέναντι από το σχολικό συγκρότημα του 7ου Γυμνασίου και 13ου Λυκείου, και η οποία εμφανίζει καθημερινά μεγάλη κίνηση οχημάτων και πεζών, η κατάσταση συνεχίζει να εγκυμονεί κινδύνους.

Το ύψος των χόρτων και των θάμνων περιορίζει την ορατότητα σε μεγάλο βαθμό, τόσο για τους οδηγούς αυτοκινήτων, δικύκλων, ποδηλάτων ακόμα και πεζών, αλλά και των μηχανοδηγών των τρένων που κάνουν τα δρομολόγια Λάρισας – Βόλου και αντίστροφα.

Η φωτογραφία είναι από το περσινό θανατηφόρο τροχαίο που κόστισε τη ζωή του 34χρονου 

Επειδή η συγκεκριμένη διάβαση βρίσκεται σε μικρό ύψωμα, οι οδηγοί (κυρίως εκείνοι που κινούνται από την οδό Κάρλας και θέλουν να βγούνε στην οδό Καβάφη) για να έχουν καλύτερη και πιο αποτελεσματική ορατότητα τις περισσότερες φορές προχωρούν πιο κοντά στις γραμμές, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος σύγκρουσης με τρένο.

Όταν τα χόρτα μεγαλώνουν και επεκτείνονται, ο κίνδυνος αυτός πολλαπλασιάζεται, ενώ πρέπει να σημειωθεί πως μεγάλο εμπόδιο στην ορατότητα αποτελούν και οι πολλές κοι λόνες και τα κιβώτια, που είναι τοποθετημένα στο συγκεκριμένο ύψος των γραμμών.

Κι όλα αυτά, τη στιγμή που έχουν καταγραφεί πολλές φορές στο παρελθόν προβλήματα στις μπάρες και στον τρόπο λειτουργίας τους, γεγονός που αυξάνει τους κινδύνους.

Πηγή: Ελευθερία (Κ. Γκιάστας)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες