ΛΑΡΙΣΑ

Συγκέντρωση βοήθειας από τους Λαρισαίους καλλιτέχνες – Συμμετέχουν στο αυριανό συλλαλητήριο

Ειδή πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας συγκεντρώνει το Παράρτημα Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου Λάρισας, το οποίο και θα συμμετάσχει στο αυριανό συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου Λάρισας στην Κεντρική πλατεία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Εκφράζουμε έμπρακτα την συμπαράστασή μας στις πληγείσες περιοχές με την αλληλεγγύη μας και με είδη που συγκεντρώνουμε καθημερινά στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Επίσης, συγκεντρώνουμε την εικόνα από συναδέλφους μας μουσικούς και καλλιτέχνες που έχουν υποστεί σημαντική ζημιά στα τηλέφωνα των μελών της διοίκησης του συλλόγου, στο mail και στην σελίδα μας.

Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι τα εξής:

-κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, μαξιλάρια, υπνόσακοι
-εμφιαλωμένα νερά, χυμοί
-συσκευασμένη τροφή έτοιμη για κατανάλωση (κονσέρβες κ.α), ξηρά τροφή( φρυγανιές – παξιμάδια , παστέλια, μπισκότα) γάλα σε σκόνη κ.α
-είδη ατομικής υγιεινής (πάνες, μωρομάντηλα, χαρτιά υγείας κτλ)

Πόσο κοστίζει η ανθρώπινη ζωή?

-Όταν πριν λίγες μέρες είχαμε την δολοφονία του 36χρόνου στο λιμάνι του Πειραιά που πετάχτηκε στη θάλασσα και ενώ τον είδαν να πνίγεται στα απόνερα, η ακτοπλοϊκή έδωσε εντολή να ξεκινήσει κανονικά το πλοίο, προφανώς για να μην υπάρξει καθυστέρηση , αφού για αυτές τις εταιρίες «ο χρόνος είναι χρήμα».

-Όταν το 112 της κυβέρνησης και του «τρέξτε να σωθείτε» , της ατομικής ευθύνης, λειτουργεί σαν προάγγελος του «Πνιγήκαμε» που ακούς μέρες τώρα σε όλη τη Θεσσαλία από το λαό της περιοχής. Με δεκάδες χαμένες ανθρώπινες ζωές και με πολλούς συνανθρώπους μας να αγνοούνται ,με σπίτια, περιουσίες, χωράφια και υποδομές να βουλιάζουν. Του «Καήκαμε» που άκουγες όλο το καλοκαίρι από τα δεκάδες μέτωπα πυρκαγιών σε όλη την Ελλάδα με ολέθριες καταστροφές με την τελευταία στον Έβρο να ξεπερνάει τα 935.000 στρέμματα καμένης γης.

Πρόκειται για πολιτικό έγκλημα κατά της ζωής, της λαϊκής περιουσίας , του περιβάλλοντος. Που έχουν ευθύνη τόσο η σημερινή κυβέρνηση όσο και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις για αυτή την κατάσταση. Γιατί για αυτούς η ζωή μας λογαριάζεται με τη λογική «κόστος-όφελος». Από τη μία κάνουν τα πάντα για το κέρδος και το συμφέρον των μεγάλων επιχειρήσεων και από την άλλη οι ανάγκες μας για ζωή, εργασία, ασφάλιση, υγεία, παιδεία, ψυχαγωγία εξαντλούνται σε ψίχουλα pass (που θα κοπούν και αυτά), σε περαιτέρω εντατικοποίηση της εργασίας μας, σε ξεχαρβάλωμα της δημόσιας υγείας, παιδείας, σε ενημέρωση του 112 της πολιτικής προστασίας.

Τον 21ο αιώνα, με την εξέλιξη των συστημάτων πρόγνωσης και τις δυνατότητες που υπάρχουν για ολοκληρωμένη πρόληψη, είναι πρόκληση να βαφτίζεται η βαρβαρότητα που ζούμε και η απειλή της ζωή μας σαν «κανονικότητα», να πνίγεται και να καίγεται ο λαός. Κανένας συμβιβασμός, καμία ανοχή στον εμπαιγμό της ανθρώπινης ζωής. Δεν θα επιτρέψουμε άλλη απαξίωση της ζωής μας. Δεν θα επιτρέψουμε αυτή η αποκτήνωση να γίνει κανονικότητα.

Η μουσική μας δεν είναι μόνο για διασκέδαση και γλέντι, ούτε μόνο για να εκφράσει τη λύπη για όλα αυτά που συμβαίνουν σήμερα.

Η μουσική μας και η τέχνη μας εκφράζει και την αγωνία και την οργή, ανυψώνει το ανθρώπινο πνεύμα κόντρα στην αποξένωση, στον ατομισμό και στην απαξίωση της ανθρώπινης ύπαρξης. Η οργή και η αγανάκτηση να γίνει δύναμη και οργάνωση του αγώνα απέναντι στην πολιτική τους που σκοτώνει, καίει, πνίγει τα δικαιώματά μας.

Εκτός από την μάχη που δίνουμε στη Λάρισα ήρθαμε σε άμεση επικοινωνία με τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους από την κεντρική διοίκηση του συλλόγου στην Αθήνα, από τα παραρτήματα του σωματείου μας σε όλη την Θεσσαλία (Καρδίτσα, Τρίκαλα) που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με αυτή την τεράστια καταστροφή που έχουν υποστεί, που είναι πραγματικά εξωφρενικό, δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους, δεν το πιστεύει κανένας μας!

Συνεχίζουμε, Δυνατοί.

Θα παραβγούμε στον ατομισμό και στην ατομική ευθύνη του 112 της κυβέρνησης , με τη δική μας ενότητα. Όλοι οι συνάδελφοι θα παλέψουμε για τις ζωές μας, για τα δικαιώματά μας. Το έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε στα σκοτάδια που ζούμε, να έχουμε φως την αλληλεγγύη μας και την οργάνωσή μας.

— Σάββατο 16/9 Όλοι στο συλλαλητήριο για τις διεκδικήσεις των πλημμυροπαθών στις 12:00 στην Κεντρική Πλατεία

— Κυριακή 17/9 Οργανώνεται αποστολή εθελοντών από τα Συνδικάτα σε πόλεις της Θεσσαλίας που έχουν ανάγκη σε συνεννόηση με τις Επιτροπές Αλληλεγγύης στις πληγείσες περιοχές. Όποιος επιθυμεί να βοηθήσει μπορεί να έρθει στις 10:00 πμ στο ΕΚΛ

— Δευτέρα 18/9 Ανοιχτή Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου / Παράρτημα Λάρισας στις 20:00 στο ΕΚΛ. Εκτός από τα μέλη του ΠΜΣ καλούνται και άλλοι συνάδελφοι καλλιτέχνες (Θέματα: Αντιμετώπιση της κατάστασης – Συνέχεια πρωτοβουλιών, Εποχικό Βοήθημα, Εγγραφές Νέων Μελών, Οικονομική Ενίσχυση του Σωματείου).”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες