ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Κουτσούμπας από Λάρισα: Στις εκλογές της Κυριακής δυναμώνουμε τη Λαϊκή Συσπείρωση σε Περιφέρεια και δήμους (φωτό – βίντεο)

Μήνυμα αισιοδοξίας, ελπίδας και αποφασιστικής ενίσχυσης των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης έστειλε από την Κεντρική Πλατεία Λάρισας ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, όπου και παραβρέθηκε σήμερα, το απόγευμα της Τρίτης, για την προγραμματισμένη προεκλογική συγκέντρωση του υποψήφιου περιφερειάρχη Θεσσαλίας Τάσου Τσιαπλέ και του υποψήφιου δημάρχου Λάρισας Πέτρου Κρίκη.

«Ρίχνουμε το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», τη μόνη πραγματική εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση» τόνισε κατά το χαιρετισμό του ο γενικός γραμματέας.

«Οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι νέοι της Λάρισας, μπορούν να πάνε στην κάλπη της Κυριακής, γυρνώντας την πλάτη στα εκβιαστικά διλήμματα, αχρηστεύοντας τις παγίδες που του στήνουν, έχοντας στο μυαλό τους το σύνθημα που φώναξαν πολλές φορές τον τελευταίο χρόνο και ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες: «’Η τα κέρδη τους ή οι ζωές μας». Για τα κέρδη των λίγων «πνίγεται» η Θεσσαλία των εργαζομένων και των άλλων βιοπαλαιστών.
Και δεν είναι υπερβολή αυτό που λέμε, αν σκεφτεί κανείς πως τεράστια ποσά από κρατικούς πόρους και ευρωπαϊκά προγράμματα ξοδεύονται για έργα – όπως λένε – αναβάθμισης της Θεσσαλίας ως «διαμετακομιστικού κέντρου εμπορευμάτων και Ενέργειας».

Για να ανταποκριθεί η περιοχή με τις υποδομές της στον αναβαθμισμένο ρόλο που αποκτά στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, με τις αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις σε Λάρισα και Βόλο, όπως και άλλες στρατιωτικές υποδομές.
Την ίδια ώρα βέβαια, μετρημένα στα δάχτυλα είναι τα αποσπασματικά σχέδια και οι υποδομές για αντιπλημμυρική προστασία, απ’ τα οποία ακόμα λιγότερα υλοποιούνται.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο σχέδιο «Θεσσαλία 2030», το οποίο παρουσίασε ο πρωθυπουργός από τη Λάρισα πριν λίγους μήνες, από το σύνολο των 4,5 δισ. ευρώ για την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων, προβλέπονται μόλις 90 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή μόλις το 2% της χρηματοδότησης! Και μετά αναρωτιούνται υποκριτικά, γιατί πνιγόμαστε!

Τα ίδια βέβαια και με την αντισεισμική θωράκιση και με την αντιπυρική προστασία.
Από παντού ένα πράγμα επιβεβαιώνεται: Πως η προστασία της ζωής της λαού μπαίνει στη ζυγαριά του κόστους – οφέλους και επειδή γέρνει στο κόστος, μπαίνει σε δεύτερη μοίρα τελικά.

Το ζήσαμε με τραγικό τρόπο εδώ με το έγκλημα στα Τέμπη που μας συγκλόνισε όλους. Μας συγκλόνισαν όμως και οι μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις λαού και νεολαίας για να μη ξεχαστεί αυτό το έγκλημα.

Πλέον η πραγματικότητα δεν κρύβεται: Έχουμε να κάνουμε με ένα σάπιο και εχθρικό κράτος, που, πότε αφήνει πίσω του αποκαΐδια και πότε λασπόνερα… Πότε αφήνει νεκρούς και σακάτηδες σε υποδομές του «πάνε κι όπου βγει», σε χώρους δουλειάς – παγίδες θανάτου.

Πάντα όμως θυσιάζει τους όρους επιβίωσής μας και το εισόδημα, τα δικαιώματά μας, τις σύγχρονες ανάγκες μας, ακόμα και τις ζωές των πολλών για να στηρίξει τα κέρδη των λίγων, των εκμεταλλευτών.

Με αυτό το κράτος, με αυτήν την οικονομία, με αυτήν την κοινωνική οργάνωση πρέπει να αναμετρηθεί, να συγκρουστεί ο λαός, αν θέλει να σώσει τον ίδιο του τον εαυτό και τα παιδιά του και να χαράξει τη δική του πορεία βάζοντας στο επίκεντρο τις δικές του ανάγκες.

Απέναντι λοιπόν, σε αυτούς που ο Μητσοτάκης τους θέλει δημάρχους και περιφερειάρχες, δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους, για να τους έχει του χεριού του, αφού είπε ότι θέλει να συμμερίζονται τις κυβερνητικές του στοχεύσεις, υπάρχει άλλη λύση, μακριά από όλους αυτούς.

Μακριά, λοιπόν, από Δημάρχους και Περιφερειάρχη που υλοποιούν, εξειδικεύουν όλη την αντιλαϊκή πολιτική, για τη Λάρισα, τη Θεσσαλία.

Ο εργαζόμενος λαός της Θεσσαλίας, έχει ανάγκη από εκλεγμένους που αμφισβητούν τη στρατηγική του κεφαλαίου, των επιχειρηματικών ομίλων, τις αντιδραστικές πολιτικές της κυβέρνησης και της ΕΕ.

Εκλεγμένους που πρωτοστατούν στη λαϊκή πάλη, που καλούν κάθε εργαζόμενο να κάνει κριτήριό του τις σύγχρονες ανάγκες του, που δεν συναντιούνται πουθενά με τα θέλω των καπιταλιστών – ληστών.

Εμείς του λέμε να ανεβάσει την απαιτητικότητά του για όλα όσα μπορεί και πρέπει να απολαμβάνει ως αποτέλεσμα του μόχθου του.

Σήμερα υπάρχει μεγάλη πλέον πείρα και ο κάθε λαϊκός άνθρωπος μπορεί να δει καθαρά, ότι για να ζήσει στο ύψος των σύγχρονων δυνατοτήτων που δίνει η ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, απαιτείται σύγκρουση, οργάνωση και συλλογική διεκδίκηση.

Γιατί αυτό που καθημερινά επιβεβαιώνεται είναι ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, βαδίζοντας τον δρόμο της ανατροπής.

Σε αυτόν τον δρόμο έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να μπει φρένο, ακόμα και να αποσπαστεί το οποιοδήποτε θετικό μέτρο για τους εργαζόμενους.

Να γίνουμε εμείς, οι διεκδικήσεις και ο οργανωμένος αγώνας μας το αντίπαλο δέος, με ακόμα πιο ισχυρό ΚΚΕ, δυναμώνοντας στις εκλογές τη «Λαϊκή Συσπείρωση» σε Περιφέρειες και δήμους.

Τη μόνη πραγματική εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση, που δεν διστάζει να συγκρουστεί και μπαίνει μπροστά για τον λαό και τις ανάγκες του!

Στηρίζουμε, λοιπόν, ψηφίζουμε εδώ στη Θεσσαλία τον Τάσο Τσιαπλέ υποψήφιο Περιφερειάρχη! Στο δήμο Λάρισας στηρίζουμε τον Πέτρο Κρίκη για Δήμαρχο Λάρισας! Και σε όλες τις κάλπες παντού, ρίχνουμε το ψηφοδέλτιο με το κόκκινο γαρύφαλλο, το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Τάσος Τσιαπλές: Η οργή και η αγανάκτηση να γίνουν ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση»

«Η φονική πλημμύρα που έπληξε τη Θεσσαλία 2 φορές μέσα σε λίγες ημέρες, δεν οφείλεται στον «κακό καιρό», όπως μας είχαν πει και στον ΙΑΝΟ, αλλά ότι πρόκειται για ένα ακόμα προδιαγεγραμμένο έγκλημα, αφού η Θεσσαλία, με ευθύνη της σημερινής και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, περιφέρειας και δήμου, παραμένουν αθωράκιστες, λόγω της απουσίας ενός ολοκληρωμένου σχεδίου και σύγχρονων έργων αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής προστασίας με επίκεντρο την πρόληψη.

Για την σημερινή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις, για την Ε.Ε, την περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, τις δημοτικές αρχές, τις άλλες παρατάξεις, ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός και τα έργα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής προστασίας, η στελέχωση με μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό των Τ.Υ, της Π.Υ, της Δ.Υ, της πολιτικής προστασίας θεωρούνται «κόστος», αφού δεν αποφέρουν μεγάλα και σταθερά κέρδη στο κεφάλαιο και γι’ αυτό δεν είναι επιλέξιμα ή γίνονται αποσπασματικά και με το σταγονόμετρο.

Οι εργαζόμενοι, οι βιοπαλαιστές αγρότες, επαγγελματίες, η νεολαία και οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, που υποφέρουν από τις αντιλαϊκές πολιτικές, δεν πρέπει να παραπλανηθούν ξανά από όσους τους κοροϊδεύουν λέγοντας ότι οι περιφέρειες και δήμοι είναι φιλολαϊκός θεσμός και όχι ένας ακόμα μηχανισμός του ίδιου αστικού αντιλαϊκού κράτους, το οποίο είναι επιλεκτικά ικανό να στέλνει τα ΜΑΤ να επιβάλλουν τους πλειστηριασμούς λαϊκών σπιτιών, να χτυπούν τις εργατικές-λαϊκές διαδηλώσεις, να στουπώνει με δις. τους επιχειρηματικούς ομίλους, να δίνει κάθε χρόνο 4 δις. ευρώ στο ΝΑΤΟ και να στέλνει όπλα στον Ζελένσκι.

Αλλά δεν μπορεί να προστατέψει το λαό από τις πλημμύρες, όπου έχουν αφήσει μόνους τους τους πληγέντες, τόσο στην διάρκεια της πλημμύρας, όσο και μετά, να παλεύουν ένα μήνα μέσα στα βρωμόνερα, αντιμέτωπους με κινδύνους ασθενειών, πολλούς πλέον δίχως σπίτι, δουλειά, εισόδημα.

Επικαλούνται την ισχυρή βροχόπτωση, για να κρύψουν τις δικές τους ευθύνες για την απουσία τέτοιων πολιτικών και έργων που θα προστατεύουν την ανθρώπινη ζωή και τη λαϊκή περιουσία.

(…) Να σταματήσουν το δούλεμα των πληγέντων και να προχωρήσουν γρήγορα σε καθαρισμούς, απλυμάνσεις, ψεκασμούς, αποκαταστάσεις, με ευθύνη κυβέρνησης, περιφέρειας και δήμων.

Να εξασφαλίσουν την καταλληλότητα του νερού και των τροφίμων.

Να γίνουν γρήγορα, σωστές απογραφές των ζημιών και 100% αποζημίωση για όποια ζημιά έπαθε κάθε πλημμυροαπθής στο σπίτι, οικοσκευή, κατάστημα, κτηνοτροφική εγκατάσταση, χωράφια και παραγωγή, οχήματα και όχι ένα ποσό οριζόντια κατά οικογένεια που δεν καλύπτει τις πραγματικές ζημιές.

Άμεση ενοικίαση διαμερισμάτων από το κράτος για όσους έχασαν το σπίτι τους ή είναι ακατάλληλο.

Πραγματική οικονομική στήριξη σε μισθωτούς, συνταξιούχους, μικροεπαγγελματίες, αγρότες. Κατάργηση ΕΝΦΙΑ, απαλλαγή για 2 χρόνια από δημοτικά τέλη, πληρωμές σε νερό, ρεύμα, θέρμανση. Αναστολή πληρωμής χρεών, τουλάχιστον για 6 μήνες από εφορία, τράπεζες, χωρίς προσαυξήσεις.

1.500 ευρώ έκτακτο βοήθημα σε κάθε πληγείσα οικογένεια, αυξημένο 300 ευρώ για κάθε παιδί.

Έλεγχο για τη στατικότητα των κτιρίων (κατοικιών και δημόσιων). Ολοκληρωμένο σχέδιο και έργα αντιπλλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής προστασίας. Ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό των σχετικών φορέων, όπως και δήμων, περιφερειών.

Όλα αυτά με αύξηση της φορολόγησης του μεγάλου κεφαλαίου, κατάργηση της συνδρομής στο ΝΑΤΟ, αξιοποίηση του ταμείου ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ.

Οι εργαζόμενοι, βιοπαλαιστές αγρότες και επαγγελματίες, η νεολαία της Θεσσαλίας, πρέπει να γυρίσουν μαζικά την πλάτη στην παράταξη του κ. Αγοραστού.

Στις εκλογές της 8ης Οκτώβρη, να ψηφίσουν το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια, γιατί ήταν η μόνη δύναμη που έδρασε ως πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση, ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές της Ε.Ε, των κυβερνήσεων, της περιφέρειας-δήμων, στο αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο της Τ.Δ, κάτι που αναγνωρίζουν κατ’ ιδίαν και αντίπαλοι μας.»

Δείτε βίντεο από την ομιλία του:

Πέτρος Κρίκης: «Ήρθε η ώρα να το πάμε αλλιώς, να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες»

«Λίγα 24ωρα μείναμε μέχρι να στηθούν οι κάλπες των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών και εδώ από την καρδιά της Λάρισας, απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης και κοινής δράσης σε όσους σήμερα λένε φτάνει με το «πάμε και όπου βγει». Σε όλους αυτούς που αναρωτιούνται αν είναι μοιραίο να πνιγόμαστε, να καιγόμαστε και να σκοτωνόμαστε στις ίδιες ράγες το 2023. Σε όλους αυτούς απαντάμε, πως «ήρθε η ώρα να πάμε αλλιώς, κόντρα στην «αυτοδυναμία» της εγκληματικής πολιτικής του κέρδους!»

Αυτές τις μέρες ακούσαμε πολλά, από κυβέρνηση, δημοτική και περιφερειακή αρχή: Ότι «κάναμε ό,τι μπορούσαμε, ο κρατικός μηχανισμός ήταν έτοιμος και λειτούργησε», ότι «φταίνε τα ακραία καιρικά φαινόμενα».
Αλήθεια όμως, φταίνε τα «ακραία» καιρικά φαινόμενα, που ο δήμος Λάρισας δεν έχει μια σειρά από εργαλεία, μηχανήματα, αλλά και το αναγκαίο προσωπικό για να αντιμετωπίσει μια τέτοια κρίση; Η έκταση και η ένταση του φαινομένου δεν μπορεί να κρύψουν την εικόνα των εξαντλημένων υπαλλήλων της καθαριότητας, να γεμίζουν τσουβάλια με άμμο μετά τα μεσάνυχτα της 6ης Σεπτέμβρη, επειδή δεν υπήρχε το επαρκές προσωπικό.

Το προδιαγεγραμμένο έγκλημα της καταστροφικής πλημμύρας έχει την σφραγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως και των διαδοχικών κυβερνήσεων, περιφερειακών και δημοτικών αρχών, που αντιμετωπίζουν την αναγκαία αντιπλημμυρική προστασία ως «περιττό κόστος», ενώ την ίδια ώρα ιεραρχούνται έργα που αποφέρουν κέρδη στο κεφάλαιο.

Έτσι στο δήμο της Λάρισας, που δίνονται εκατομμύρια ευρώ για να γίνει κόμβος μεταφορών και ενέργειας, για επενδύσεις στην «πράσινη ανάπτυξη», στην «κυκλική οικονομία» και την ανάκτηση ενέργειας από τα σκουπίδια, για επενδύσεις στον τουρισμό και στις αμερικανατοϊκές «βάσεις του θανάτου», οι λαϊκές οικογένειες πνίγονται, οι μικρομεσαίοι αγρότες ξεκληρίζονται, με τα «αρπακτικά» έτοιμα να προχωρήσουν τα νέα σχέδια επενδύσεων, βγάζοντας νέα κέρδη από τη διαχείριση της καταστροφής προς «όφελός» τους

Ποιες ήταν οι προτεραιότητες της δημοτικής αρχής τα προηγούμενα χρόνια;

Η δημοτική αρχή Καλογιάννη επιδιώκει και σήμερα να υφαρπάξει τη λαϊκή ψήφο όπως και πριν από 4 χρόνια με το γνωστό ψέμα, ότι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματιών θα σημάνει καλύτερες μέρες για τους εργαζόμενους και το λαό της Λάρισας. Έχουν το θράσος λίγες μόνο βδομάδες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έθαψαν τις λαϊκές συνοικίες της πόλης κάτω από τη λάσπη, να τάζουν πάλι «λαγούς με πετραχήλια», μιλώντας για «εξωστρέφεια» της πόλης.

Αντί να προταχθούν οι υποδομές αντιπλημμυρικής θωράκισης στην πόλη όπως για παράδειγμα η ενίσχυση των αναχωμάτων στην Σανδράκη, στην τοποθεσία Κιόσκι και πολλά άλλα, να προχωρήσει στους απαραίτητους αντισεισμικούς ελέγχους στα σχολεία της πόλης, όταν για παράδειγμα 57 σχολεία στεγάζονται σε κτίρια που χαρακτηρίζονται «γερασμένα» και είναι επικίνδυνα για τα παιδιά μας. Η διοίκηση Καλογιάννη προώθησε σχεδιασμούς και έργα όπως.

το ΣΒΑΚ (Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας) τα Σχ. Πολεοδομικής Ανάπλασης, το Σχέδιο Μάρκετινγκ, Διαμορφώνοντας πεδία επιχειρηματικής δράσης στους κλάδους του τουρισμού, της εστίασης, μέσα από τον θεματικό τουρισμό, πχ. Πάρκο Ευχών, Agrothessaly, κ.α. Ιεραρχώντας το πώς θα χρησιμοποιηθούν τα διάφορα “αναπτυξιακά” κονδύλια προς όφελος του κεφαλαίου, τάισε με 100εκ € τους εργολάβους για έργα αστικών αναπλάσεων και τουριστικής διασύνδεσης των πολιτιστικών μνημείων, αλλά δεν διεκδίκησε ούτε ένα ευρώ για τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα, που θα θωράκιζαν την πόλη. Στον αντίποδα τα λαϊκά στρώματα είδαν το εισόδημά τους να μειώνεται από 22%-40% και την ανεργία να σκαρφαλώνει, φτάνοντας τους 12.000 μέσα στην πόλη της Λάρισας.

Προώθησε και διευκόλυνε τα επιχειρηματικά σχέδια στην απελευθέρωση της ενέργειας, συμπράττοντας με επιχειρηματίες, ΜΚΟ, κ.α υλοποιώντας κατά γράμμα τις Ευρωενωσιακές και κυβερνητικές κατευθύνσεις μέσα από τις «ενεργειακές κοινότητες», που μετατρέπουν το ηλεκτρικό σε είδος πολυτελείας για τα λαϊκά στρώματα, καταστρέφοντας πολύτιμες αγροτικές εκτάσεις.

Υλοποιεί όλα αυτά τα χρόνια τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. στην διαχείριση των απορριμμάτων, ευθυγραμμιζόμενη πλήρως με την αρχή «ρυπαίνων πληρώνει», όπου ισχυροποιείται η «ανταποδοτικότητα» των υπηρεσιών καθαριότητας. Με αποτέλεσμα να εξαπολύεται μια παραπέρα επίθεση στο λεηλατημένο λαϊκό εισόδημα με ετήσια επιβάρυνση του «τέλους ταφής» 1,2εκ.€.

Ενώ με την ελεγχόμενη στάθμευση 1200 θέσεων που έρχεται από το νέο χρόνο και την οποία ψήφισαν μαζί οι Καλογιάννης και Μαμάκος στο δημοτικό συμβούλιο, θα επιβάλει νέα χαράτσια στους δημότες και τους επισκέπτες της πόλης 2 εκατ. ευρώ.

Είμαστε η αγωνιστική επιλογή. Γιατί ο συνδυασμός μας εκφράζει συνέπεια, συνέχεια, αγωνιστικότητα, για να μπει φρένο στη φορολεηλασία, να πάρουν ανάσες εργαζόμενοι και μικρό-επαγγελματίες, με μεγάλη μείωση των τελών σε κατοικία και επαγγελματική στέγη, με κατάργηση της ελεγχόμενης στάθμευσης, δίνοντας τέλος στην ασυλία μεγάλων επιχειρήσεων, ιδιωτικών κλινικών και ξενοδοχείων.

Για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού απέναντι στην υποστελέχωση, που οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση και εργολαβοποίηση υπηρεσιών του δήμου. Για τη στελέχωση κοινωνικών υπηρεσιών, όπως για την προστασία των παιδιών, για τη στήριξη των συμβασιούχων του δήμου, που διεκδικούν μόνιμη δουλειά. Για να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά και την πολιτική «διαχείρισης της βλάβης».

Για να μπει φρένο στις ιδιωτικές εταιρείες, που καταβροχθίζουν 20 εκατ. ευρώ στον ηλεκτροφωτισμό, 6 εκατ. στο πράσινο, 12 εκατ. για έργα οδοποιίας και πολλά ακόμα. Για να μπει φρένο και στο κυνήγι των προστίμων που φτάνουν το 1 εκατ. ευρώ ετησίως. Γιατί η πόλη έχει ανάγκη από νέο Τεχνικό πρόγραμμα, κόντρα σ’ αυτό το μοντέλο ανάπτυξης που προβάλουν οι Καλογιάννης και Μαμάκος.

Για να είναι προτεραιότητα η σχολική στέγη, σε έναν δήμο όπου 44 από τα 122 σχολεία είναι χτισμένα πριν το 1967, ενώ τα περισσότερα εξ’ αυτών είναι κτίσματα προ του 1955. Για να φτιαχτεί νέο Δημοτικό Σχολείο στη Φαλάνη που 2 ½ χρόνια μετά τον διπλό σεισμό του 2021 βρίσκεται ακόμη σε κοντέινερ. Όπως και το 1ο ΔΑΔ (Ειδική Αγωγή) που στεγάζεται σε προκάτ αίθουσες για 6ο χρόνο.

Για να ικανοποιηθούν λαϊκές διεκδικήσεις για ελεύθερους χώρους, χώρους πρασίνου, αναψυχής, πολιτισμού και αθλητισμού.

Γιατί πλημμυρίζοντας τις κάλπες αυτής της Κυριακής με χιλιάδες γαρύφαλλα της Λαϊκής Συσπείρωσης, μπορεί να δυναμώσει το ρεύμα αμφισβήτησης και στο δήμο της Λάρισας, που μαζί με το εργατικό λαϊκό κίνημα της πόλης, θα ενισχύσει τη διεκδίκηση για:

Για να προχωρήσουν άμεσα όλα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα, με ορθή διαχείριση των νερών του Πηνειού, και σύγχρονα δίκτυα ύδρευσης – αποχέτευσης.

Για να προχωρήσουν άμεσα η αποκατάσταση των υποδομών στις συνοικίες που επλήγησαν όπως τον Αγ. Θωμά, την Ν. Σμύρνη, τις Εργατικές Γιάννουλης, την Φαλάνη, το Κουτσόχερο, το ΑΤΑ κ.α.

Για την γρήγορη αποκατάσταση των αναχωμάτων που έσπασαν και ιδιαίτερα στον Ιπποκράτη, που ο περιφερειακός δρόμος χρειάζεται να πάρει χαρακτήρα σύγχρονου αντιπλημμυρικού έργου, γιατί ο κίνδυνος είναι άμεσος μπροστά στο χειμώνα που έρχεται.

Για την υπογειωποίηση των σιδηροδρομικών γραμμών του ΟΣΕ, που κόβουν τη Λάρισα στα δυο και που έχει πληρώσει η πόλη βαρύ φόρο αίματος .

Πάμε μαχητικά, με αισιοδοξία στις μέρες που απομένουν, για να δυναμώσει περισσότερο το στρατόπεδο των εργατικών – λαϊκών συμφερόντων, για να εκλέξουμε ακόμη περισσότερους αγωνιστές δημάρχους, δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης, που θα είναι την επόμενη μέρα στηρίγματα του λαού.»

Δείτε βίντεο από την ομιλία του:

Δείτε φωτογραφίες από τη συγκέντρωση:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες