ΛΑΡΙΣΑ

Κέλλας για 28η Οκτωβρίου: «Το ΟΧΙ των Ελλήνων αποτελεί παράδειγμα γενναιότητας και αυτοθυσίας»

«83 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την 28η Οκτωβρίου 1940, την ιστορική αυτή στιγμή, για την Ελλάδα, αλλά και για όλο τον κόσμο. Από το ξημέρωμα εκείνο, που ο ελληνικός λαός, ενωμένος,  αντιστάθηκε στους κατακτητές. Απέρριψε το τελεσίγραφο παράδοσης της Χώρας στις Δυνάμεις του Άξονα, συντρίβοντας του Ιταλούς και προκαλώντας μεγάλες απώλειες στους Γερμανούς εισβολείς, οι οποίες ήταν καθοριστικές για την εξέλιξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και τη νίκη των Συμμαχικών Δυνάμεων.

Το «ΟΧΙ» των Ελλήνων, ενός αριθμητικά μικρού, αλλά ιστορικά μεγάλου λαού, αποτελεί παράδειγμα γενναιότητας, θυσίας και αυταπάρνησης, στα πέρατα του κόσμου».

Τα παραπάνω δήλωσε Βουλευτής ΝΔ Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, για τη σημερινή εθνική μας επέτειο, προσθέτοντας:

«Τιμούμε και ευγνωμονούμε τους ήρωες προγόνους μας, που θυσιάστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας. Έχοντας σαν παράδειγμα τις ηρωικές πράξεις των συμπατριωτών μας, που διαφύλαξαν την ελευθερία και την ανεξαρτησία μας ως κόρη οφθαλμού, στεκόμαστε δίπλα στους συνανθρώπους μας, που βρίσκονται στη δίνη του πολέμου στη Μέση Ανατολή.

Λέμε ΌΧΙ στον πόλεμο και σε κάθε απειλή για την παγκόσμια ειρήνη. Προασπιζόμαστε τη διεθνή έννομη τάξη και το κράτος δικαίου. Με όραμα έναν κόσμο ελεύθερο, δίκαιο και ασφαλή, όπου θα υπάρχει σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα. Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες!».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες