ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Νεαροί χαρτογράφησαν τα στέκια της Λάρισας (φωτό – βίντεο)

Το χάρτη της Λάρισας «άπλωσαν» σήμερα, απόγευμα της Τρίτης, στην Κεντρική πλατεία νεαροί ηλικίας 13-18 ετών, στο πλαίσιο ενός διαδραστικού mapping, ενός ο οδοιπορικού συμμετοχικής χαρτογράφησης.

Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να χαρτογραφήσουν τις θετικές τους εμπειρίες ως προς τους διαθέσιμους δημόσιους χώρους της πόλης, που προάγουν την πολιτιστική και ψυχαγωγική τους συμμετοχή. Σε τελικό στάδιο δημιούργησαν ταξιδιωτικούς οδηγούς, συμβάλλοντας στην ενημέρωση αναγνωστών/αναγνωστριών για τις εμπειρίες και σκέψεις των νέων που διαμένουν στη Λάρισα.

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή της ΑΜΚΕ «Πολύχρωμες Νομάδες», σε συνδιοργάνωση με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων.

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις του συνδημιουργού της μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Πολύχρωμες Νομάδες» και ηθοποιού Αριστείδη Βέβη:

Οι Πολύχρωμες Νομάδες η Τέχνη της Συμπερίληψης ΑΜΚΕ είναι ένας οργανισμός της κοινωνίας των πολιτών που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 2021. Ο οργανισμός είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας πολιτών που εργάζονται με παιδιά και νέα άτομα μέσω των κλάδων της Τέχνης, Εκπαίδευσης και Υγείας και Πρόνοιας.

Αποστολή του Φορέα Πολύχρωμες Νομάδες ΑΜΚΕ

Μέσω πρωτοβουλιών παραστατικής τέχνης και συμμετοχικών μεθοδολογιών προωθεί την ευημερία, τη συμμετοχή και την ευαισθητοποίηση σε κοινωνικά ζητήματα παιδιών και νέων στην Ελλάδα ιδιαίτερα αυτών με λιγότερες ευκαιρίες συμμετοχής.

Με τα προγράμματά του δημιουργεί περιβάλλοντα χωρίς αποκλεισμούς, όπου τα παιδιά και τα νέα άτομα μοιράζονται τις ιδέες τους, αναλαμβάνουν δράση σε θέματα που τα αφορούν έχοντας θετικό αντίκτυπο στην κοινότητά τους.

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες