ΛΑΡΙΣΑ

Ημερίδα πρώτων βοηθειών σε επείγουσες καταστάσεις από την ΠΕΠΦΑ και την ΕΠΙ.ΖΩ. στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας

Ενημερωτική ημερίδα του Νομαρχιακού Τμήματος της Π.Ε.Π.Φ.Α. (Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής) Λάρισας έλαβε χώρα το απόγευμα της Τετάρτης στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας (Γαλλική Πρεσβεία), στο πλαίσιο των επιμορφωτικών του δράσεων, σε συνεργασία με την ΕΠΙ.ΖΩ.- Επιμόρφωση Ζωής, με θέμα “Πρώτες βοήθειες σε επείγουσες καταστάσεις”

Σκοπός της Ημερίδας ήταν η ενημέρωση και εκπαίδευση σε βασικές, αλλά σωτήριες γνώσεις και δεξιότητες, για την Παροχή Α΄ Βοηθειών σε επείγουσες καταστάσεις, αντιμετώπιση τραυματισμών και παθολογικών περιστατικών και καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) με χρήση απινιδωτή.

Η ημερίδα υλοποιήθηκε από πιστοποιημένους εκπαιδευτές με βάση τις νεότερες κατευθυντήριες οδηγίες και τα πρωτόκολλα εκτίμησης και αντιμετώπισης τραύματος διεθνώς και συμπεριέλαβε θεωρητικό και πρακτικό μέρος.

Έλαβε μέρος πλήθος πτυχιούχων φυσικής αγωγής αλλά και οι εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων, ενώ δόθηκε βεβαίωση συμμετοχής στους συμμετέχοντες, οι οποίοι επικαιροποίησαν τις γνώσεις τους πάνω στις πρώτες βοήθειες, την ΚΑΡΠΑ, το τραύμα και τις διαδικασίες συμπιέσεων και εμφυσήσεων, σε περιπτώσεις τόσο σχολικών τραυματισμών όσο και στα πλαίσια του σπιτιού.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες