ΛΑΡΙΣΑ

Δράσεις για την επικαιροποίηση του μαθήματος των Θρησκευτικών σε Λάρισα, Μαγνησία και Τρίκαλα

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο των δράσεων για την επικαιροποίηση του μαθήματος των Θρησκευτικών που οργάνωσε ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης Θεολόγων Λάρισας, Μαγνησίας , Τρικάλων Νίκος Παύλου.

Την πρώτη ημέρα των δράσεων οι Θεολόγοι συμμετείχαν σε διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα «Τεχνητή Νοημοσύνη και μάθημα των Θρησκευτικών». Σε αυτό αναλύθηκε από το Σύμβουλο Θεολόγων τι είναι η ΤΝ, εργαλεία ΤΝ που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο Εκπαιδευτικός Θεολόγος, χρήσεις της ΤΝ από τον Θεολόγο Εκπαιδευτικό ΠΕ01, αναπτύχθηκαν σενάρια μαθημάτων με ΤΝ . Όλοι οι θεολόγοι συμμετείχαν σε εργαστήριο με θέμα «Δημιουργώντας σενάριο μαθήματος με ΤΝ”. Στο σεμινάριο συμμετείχε με καίριες επισημάνσεις και ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης Λάρισας των εκπαιδευτικών ΠΕ04/ Φυσικών, Χημικών, Βιολόγων, Γεωλόγων κ. Νίκος Διαμαντής

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής συνάντησης ο μεγάλος φιλόσοφος και επιστήμονας Γαλιλαίος «απάντησε» , μέσω της ΤΝ, σε ερωτήματα για τη σχέση θρησκείας-επιστήμης.

Τη δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων οι θεολόγοι συμμετείχαν σε ημερίδα στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας με θέμα «Καλές πρακτικές στο μάθημα των Θρησκευτικών». Σε αυτή, αφού έγινε ενημέρωση για υπηρεσιακά ζητήματα από τον Σύμβουλο των Θεολόγων , παρουσιάστηκαν πρωτοποριακά εργαλεία των ΤΠΕ και δραστηριότητες που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο θεολόγος εκπαιδευτικός στο μάθημά του και έγινε εργαστήριο με θέμα «Η δημιουργία του κόσμου και του ανθρώπου στο οποίο συμμετείχαν όλοι οι παρευρισκόμενοι. Την ημερίδα χαιρέτησε η οργανωτική συντονίστρια των Συμβούλων Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Άρτεμις Παπαδημητρρίου.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες