ΛΑΡΙΣΑ

Ευαγγελία Λιακούλη: «Μόνο το ΠΑΣΟΚ ύψωσε ασπίδα προστασίας στους ευάλωτους οφειλέτες»

Για το ζέον ζήτημα των “κόκκινων” δανείων και εν γένει του ιδιωτικού χρέους, τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, κατά τη συζήτηση του σχετικού Νομοσχεδίου της Κυβέρνησης.

Παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, η Λαρισαία Βουλευτής ανέδειξε για μια ακόμη φορά «τα ανοιχτά οικονομικά μέτωπα στην πλημμυρισμένη Θεσσαλία, εκεί όπου η τοπική οικονομία “πνέει τα λοίσθια”, εκεί όπου κάθε κλάδος της οικονομικής, παραγωγικής και εμπορικής δραστηριότητας “ψυχορραγεί” και ο χρόνος έχει σταματήσει στην ώρα μηδέν, εξαιτίας της παντελούς έλλειψης συνολικού σχεδίου της Κυβέρνησης για το πως και πότε θα πάρει ξανά μπροστά η “μηχανή” της θεσσαλικής οικονομίας, που αποτελούσε την παραγωγική προμετωπίδα της Ελλάδας».

«Η ελπίδα δεν αγνοείται μόνο στη Θεσσαλία, αλλά και στις ζωές των συμπολιτών μας, που έχουν πιαστεί στην παγίδα των χρεών και μάταια πασχίζουν να “απελευθερωθούν”» τόνισε η Ε. Λιακούλη, παραθέτοντας τους ιλιγγιώδεις αριθμούς για την υφιστάμενη κατάσταση του ιδιωτικού χρέους και στηλιτεύοντας τα πεπραγμένα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της Ν.Δ. που, όπως περιέγραψε, «αποτέλεσαν τις δυο όψεις του ίδιους νομίσματος, έκοψαν και έραψαν διατάξεις στα μέτρα των τραπεζών και όχι των Ανθρώπων».

«Μένοντας μια ζωή στο ΠΑΣΟΚ, έχω την τιμή να εκπροσωπώ σήμερα την Παράταξη που στο θέμα του ιδιωτικού χρέους έχει να παρουσιάσει όχι μεγάλα “κούφια” λόγια, αλλά έργα. Το ΠΑΣΟΚ που στις πιο δύσκολες ώρες του 2010 θέσπισε το Νόμο ΠΑΣΟΚ για την προστασία της 1ης κατοικίας, χάρη στον οποίο αναρίθμητοι συνάνθρωποί μας κατάφεραν να σώσουν το σπιτικό τους, να διασφαλίσουν το “κεραμίδι” πάνω απ’ το κεφάλι τους» υπενθύμισε, ασκώντας παράλληλα σφοδρή τεκμηριωμένη κριτική επί του Νομοσχεδίου, καταλογίζοντας στην Κυβέρνηση, μεταξύ άλλων, ότι αποκλείει στην πράξη τη συντριπτική πλειοψηφία των αδύναμων νοικοκυριών.

«Εμείς στο ΠΑΣΟΚ, μπροστά στα ιδιοτελή “παίγνια” των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της Ν.Δ. εις βάρος των πολλών, κουβαλώντας την βαριά πολύτιμη κληρονομιά του Νόμου ΠΑΣΟΚ του 2010, σταθήκαμε πάντοτε με υπευθυνότητα, ειλικρίνεια, δικαιοσύνη και ανθρωπιά στο πλευρό των ευάλωτων συμπολιτών μας. Με συνεχείς πρωτοβουλίες για εξειδικευμένες παραμέτρους του ιδιωτικού χρέους. Όχι οριζόντια, όχι “στα τυφλά”, όχι με εύκολο λαϊκισμό, όχι τροφοδοτώντας τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, αλλά με αντικειμενικά, αξιοκρατικά, δίκαια κριτήρια βιώσιμων λύσεων. Έτσι πορευτήκαμε και έτσι συνεχίζουμε, πρωτοπορώντας ξανά, με ολοκληρωμένη δέσμη ρεαλιστικών προτάσεων για μια ουσιαστική δεύτερη ευκαιρία αξιοπρέπειας, την οποία παρουσίασε ο Πρόεδρός μας, Νίκος Ανδρουλάκης», επισήμανε η Γραμματέας της Κ.Ο. και Βουλευτής Λάρισας, συνοψίζοντας εν συνεχεία τις εν λόγω προτάσεις του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες