ΛΑΡΙΣΑ

Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ από το 3ο Δίκτυο Προσκόπων Λάρισας και το Σύλλογο «Διέξοδο»

Το Προσκοπικό Δίκτυο του 3ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Λάρισας διοργανώνει ένα διαφορετικό χριστουγεννιάτικο bazaar, που θα λάβει χώρα στην Κεντρική Πλατεία της πόλης μας, το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου κατά τις εξής ώρες: 09:00-14:00 και 17:00-21:00.

Σε αυτό το bazaar πρόκειται να εκτεθούν κατασκευές και έργα που έχουν επιμεληθεί οι μαθητές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Λάρισας, που στεγάζεται στις φυλακές της Λάρισας. Οι έγκλειστοι μαθητές προχώρησαν στις συγκεκριμένες δημιουργίες υπό την καθοδήγηση του Συλλόγου “Διέξοδος”.

Ο Σύλλογος Διέξοδος επανήλθε δυναμικά με υλοποίηση προγραμμάτων, προώθηση της ιδέας της εκπαίδευσης και της απασχόλησης στα Καταστήματα Κράτησης, χαρτογράφηση των δομών υποδοχής αποφυλακισμένων και δημιουργία φυσικού και ηλεκτρονικού χώρου προώθησης των έργων των έγκλειστων και των αποφυλακισμένων για την αξιοπρεπή διαβίωσή τους και κοινωνικοποίηση.

Το Προσκοπικό Δίκτυο (προσκοπικό τμήμα που έχει μόνο ενήλικα μέλη ηλικίας 18-26 ετών) του 3ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Λάρισας κάνει πράξη την αλληλεγγύη που αποτελεί αρχή του Προσκοπισμού αλλά και μήνυμα των Χριστουγέννων. Τόσο ο Προσκοπισμός όσο και τα Χριστούγεννα μας καλούν να φέρουμε στο επίκεντρο τον άνθρωπο και ειδικά εκείνον τον άνθρωπο που ταλαιπωρείται για να βρει τη θέση του σε αυτήν την κοινωνικά προκειμένου είτε να γεννηθεί είτε να ξαναγεννηθεί.

«Αυτά τα Χριστούγεννα ας απλώσουμε το χέρι μας για να βοηθήσουμε όσους μας έχουν ανάγκη. Αυτά τα Χριστούγεννα ας γίνουμε η αγκαλιά που χρειάζεται ο διπλανός μας. Αυτά τα Χριστούγεννα ας ευχηθούμε να καταφέρουμε να χωρέσουμε στην καρδιά των ανθρώπων ακόμη και εκείνους που σήμερα φαίνεται να μην χωράνε. Η αρχή είναι απλή. Ας κάνει ο καθένας μας κάθε μέρα μια καλή πράξη» αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Περισσότερα για τους Προσκόπους του 3ου Συστήματος στο ισόγειο της Κουμουνδούρου 40 είτε στη σελίδα στο Facebook: https://www.facebook.com/3scoutslarissa ή στο Instagram: https://www.instagram.com/3aplarisas?igshid=OGQ5ZDc2ODk2ZA==

Επίσης, για τις δράσεις του Συλλόγου Διέξοδος και τις εικαστικές του δημιουργίες μπορείτε να επισκεφθείτε την σχετική ιστοσελίδα μέσω αυτού του συνδέσμου: https://www.dieksodos.com/

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες