ΛΑΡΙΣΑ

Innovation Hive και Εκπαιδευτήρια Ν. Μπακογιάννη, για τη διαμόρφωση περιβαλλοντικής συνείδησης στους νέους

Η κλιματική αλλαγή αποτελεί σε παγκόσμιο επίπεδο ένα καίριο ζήτημα που απαιτεί την άμεση και ουσιαστική μας παρέμβαση. Η ενεργός συμμετοχή των νέων έχει αναδειχθεί σε κρίσιμο παράγοντα για την αντιμετώπιση του προβλήματος και την προώθηση της κλιματικής αειφορίας, με τις δράσεις τους να εκδηλώνονται κυρίως, μέσα από πρακτικές ευαισθητοποίησης, όπως συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα και κοινωνικές πρωτοβουλίες.

Με στόχο να ενισχυθεί επιπλέον η ενεργός τους συμμετοχή, το Ευρωπαϊκό έργο You(ΤΗ)Play, δεσμεύεται να συμβάλλει στη διαμόρφωση μιας πιο υπεύθυνης περιβαλλοντικά συνείδησης της νέας γενιάς, μέσω κατάρτισης που στηρίζεται στο παιχνίδι.  Το ” Virtual Planet Game” ανταποκρινόμενο στις προτεραιότητες της ΕΕ, παρέχει ένα διασκεδαστικό εκπαιδευτικό περιβάλλον, όπου οι παίκτες του μπορούν να  αλληλεπιδράσουν παίζοντας online σε διάφορες γλώσσες ή ακόμα και με τη μορφή απτού επιτραπέζιου παιχνιδιού. Οι ερωτήσεις που τίθενται κατευθύνουν τον παίκτη σε πρακτικές που έχουν θετικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο, ενώ οι απαντήσεις υποστηρίζονται από γεγονότα και παρέχουν επιπλέον πληροφορίες.

Με το βλέμμα στραμμένο στη διαμόρφωση οικολογικής συνείδησης, Innovation Hive  σε συνεργασία με τα Εκπαιδευτήρια Ν. Μπακογιάννη συνδιοργάνωσαν μια εκδήλωση στις 20 Δεκεμβρίου, 2023 με στόχο την εκπαίδευση των νέων σε θέματα περιβαλλοντικής κατάρτισης, ευαισθητοποίησης, και καταπολέμησης της κλιματικής κρίσης. Η εκδήλωση που προσέλκυσε το ενδιαφέρον τόσο των μαθητών, όσο και των εκπαιδευτικών, αποτέλεσε σημαντική ευκαιρία για να συζητηθούν τοσο πρακτικές που ενισχύουν τον περιβαλλοντικό μας αντίκτυπο, καθώς και να δοκιμαστεί το επιτραπέζιο παιχνίδι. Με αυτόν τον τρόπο, η πρωτοβουλία επιδιώκει να μετατρέψει το ενδιαφέρον των νέων σε πρακτικές που συνεισφέρουν στη διατήρηση του περιβάλλοντος.

Mε τη συνεχή μας υποστήριξη για τη συμμετοχή των νέων σε παρόμοιες πρωτοβουλίες, συνεισφέρουμε έμπρακτα στη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου και περιβαλλοντικά υπεύθυνου μέλλοντος. Ακολούθησε μας σε Facebook και σε Instagram και ενημερώσου πρώτος για πρακτικές που μπορείς και εσύ να υιοθετήσεις στην καθημερινότητά σου, είτε πρόκειται για μικρές καθημερινές επιλογές είτε για συμμετοχή σε ομαδικές πρωτοβουλίες.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες