ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στη Λάρισα – Πλήθος πιστών στον Πηνειό για τον καθαγιασμό των υδάτων, 22χρονος Λαρισαίος έπιασε τον σταυρό (φωτό – βίντεο)

Πλήθος πιστών βρέθηκαν το πρωί του Σαββάτου στη γέφυρα του Πηνειού για τον εορτασμό των Θεοφανείων, την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού και τον καθαγιασμό των υδάτων.

Το πρωί, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου τελέστηκε η Θεία Λειτουργία των Θεοφανίων χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερωνύμου και παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.

Αργότερα, υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του δήμου Λαρισαίων και συνοδευόμενη από στρατιωτικό άγημα, η πομπή μεταφέρθηκε στη γέφυρα του Πηνειού, όπου πραγματοποιήθηκε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Αρκετοί ήταν οι «τολμηροί» που βούτηξαν στα παγωμένα νερά του ποταμού για τον Σταυρό, τον οποίο έπιασε ο 22χρονος Ιωάννης Τσουρτσούρης, πρώην καταδρομέας, βοηθός φυσικοθεραπευτή και εργαζόμενος σήμερα σε αρτοποιείο. «Ήρθα σήμερα εδώ να πιάσω τον σταυρό με τον πατέρα μου…. Ευλογημένη ημέρα, χρόνια μας πολλά να είμαστε όλοι καλά» δήλωσε αργότερα στο onlarissa.gr

Επηρεασμένο από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές που έπληξαν τη Λάρισα τον Σεπτέμβριο, ήταν το μήνυμα του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερωνύμου που τόνισε μεταξύ άλλων πως «προσπαθούμε να διασπείρουμε το μήνυμα της ευλογίας των υδάτων και της ελπίδας του κόσμου έτσι ώστε αυτό που ξεκίνησε ως νέο έτος και πρόκειται να το ζήσουμε, να είναι καρποφόρο, δημιουργικό και παραγωγικό. Μπορεί τα στοιχεία της φύσεως πολλές φορές να είναι καταστρεπτικά για εμάς. Ευχόμαστε όμως και επικαλούμεθα την ειρήνη του Αγίου Θεού, έτσι ώστε να είναι όμβριοι ειρηνικοί. Να είναι πάντα χρήσιμοι προς τον άνθρωπο και με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούμε να ξεπερνάμε τα προβλήματά μας και να ζούμε με έναν ρυθμό ζωής τέτοιο που θα μπορέσει να μας αναδεικνύει όντως ως ανθρώπους. Κι όχι εκμεταλλευτές, ούτε κυριριάρχους της φύσης και του περιβάλλοντος. Είμαστε διαχειριστές κι αυτό πρέπει να το καταλάβουμε. Είναι ένα από τα μηνύματα της σημερινής εορτής».

ΜΑΜΑΚΟΣ: «ΤΟ 2024 ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ»

Τις ευχές του στους πολίτες μετέφερε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Θανάσης Μαμάκος, τονίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Σήμερα είναι μια λαμπρή ημέρα για την ορθοδοξία, είναι μία μέρα με έντονους συμβολισμούς καθώς γιορτάζουμε τη βάπτιση του Θεανθρώπου και την αποκάλυψη του Αγίου Πνεύματος. Είναι μία μέρα χαράς, ελπίδας και φώτισης. Και μιας και βρισκόμαστε στις απαρχές του 2024, εύχομαι η νέα χρονιά να είναι μία χρονιά ελπίδας και αισιοδοξίας. Θέλω να ευχηθώ σε όλες τις Λαρισαίες και όλους του Λαρισαίους, χρόνια πολλά, καλή χρονιά και το 2024 να είναι η απαρχή της αναγέννησης της πόλης μας».

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΕΛΛΑΣ

«Μεγάλη ημέρα για την Ορθοδοξία αλλά και τον ελληνισμό. Έχουμε από τη μια μεριά τη βάπτιση του Θεανθρώπου και από την άλλη την αποκάλυψη του Αγίου Πνεύματος. Εύχομαι ο Άγιος Τριαδικός Θεός να δίνει σε όλους δύναμη και φώτιση για να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τον Ελληνικό λαό και στους συντοπίτες μου Λαρισαίους και Θεσσαλούς, μετά τις μεγάλες πλημμύρες που υπέστησαν να βρούνε τη δύναμη να ανταπεξέλθουν και να αναγεννηθούν από τις στάχτες τους» τόνισε ο βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστος Κέλλας.

Ο ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

«Σήμερα γιορτάζουμε τη νίκη του φωτός επί του σκότους. Στους ταραγμένους καιρούς που ζούμε να ευχηθούμε καλή φώτιση σε όλους μας. Σήμερα τελέσαμε τον αγιασμό των υδάτων. Καλό είναι λοιπόν όσοι λαμβάνουν αποφάσεις για τη Θεσσαλία μετά τις μεγάλες καταστροφές που μας βρήκαν να έχουν υπόψη τους ότι το νερό είναι πηγή ζωής και ότι ως τέτοιο πρέπει να το ξαναδούμε στον Θεσσαλικό κάμπο» σημείωσε ο βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΛΙΑΚΟΥΛΗ

«Τα Θεοφάνεια είναι η γιορτή στην καρδιά του χειμώνα, παρόλα αυτά αποτελούν τον φάρο της άνοιξης. Για τη Θεσσαλία έχουν μία ιδιαίτερη σημασία. Χρειαζόμαστε και ζητάμε αυτό τον φάρο για να μας οδηγήσει, να μας φωτίσει, να μας ανασυγκροτήσει, να μας αναδημιουργήσει. Ζητάμε τη βοήθεια του Θεού κοντά μας, δίπλα σε όλες τις ανθρώπινες δυνάμεις που καταβάλλονται αυτή τη στιγμή, να ξαναπάρουμε πίσω τις ζωές μας. Η ζωή στη Θεσσαλία δεν έχει κανονικότητα. Ο τόπος μας δεν είναι όπως ήταν. Ζητάμε λοιπόν σήμερα φώτιση σε όλα τα μυαλά για να γίνουμε καλύτεροι. Ζητάμε μόνον ζωή με αξιοπρέπεια» είπε από την πλευρά της η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Λάρισας κ. Ευαγγελία Λιακούλη.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

Ρεπορτάζ: Βασίλης Καραλούλης – Φωτογραφίες: Κώστας Τσιάρας / onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες