ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Με λαμπρότητα γιορτάζονται σήμερα τα Θεοφάνεια στη Λάρισα

Με λαμπρότητα θα εορτασθούν σήμερα Σάββατο τα Άγια Θεοφάνεια στη Λάρισα. Το πρωί θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία και ο Μέγας Αγιασμός των Υδάτων, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου.

Μετά τον Αγιασμό, θα ακολουθήσει η καθιερωμένη δεξίωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου Λαρισαίων, στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα έχει ως εξής:

07:30 π.μ.: Όρθρος και Θεία Λειτουργία των Θεοφανίων.

10:30 π.μ.: Ο Μέγας Αγιασμός των Υδάτων.

11:00 π.μ.: Έξοδος από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό για την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στη Γέφυρα του Πηνειού. Δεξίωση και κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας (ΔΩΛ).

Αύριο Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024 θα γίνει Σύναξη Τιμίου Προδρόμου, στις 7.30 π.μ. και θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

Λόγω της εορτής των Θεοφανίων και της τελετής αγιασμού των υδάτων, που θα πραγματοποιηθεί στον Πηνειό ποταμό, το Σάββατο 6 Ιανουαρίου θα διακοπεί η κυκλοφορία οχημάτων και θα απαγορευθεί η στάθμευση σε δρόμους της Λάρισας.Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας,
«οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν κατά τις εκδηλώσεις εορτασμού των Θεοφανίων, τo Σάββατο (06-01-2024), (Θείας Λειτουργίας, Αγιασμού των Υδάτων και κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού), είναι οι εξής:

-Απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης, καθώς και διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων, από ώρα 06:00 έως ώρα 13:30 του Σάββατου (06-01-2024): α. Στην Οδό Πολυκάρπου, σε όλο το μήκος της. β. Στην Οδό Μητροπολίτου Μελετίου, στο τμήμα αυτής από την οδό Κενταύρων έως την οδό Πολυκάρπου.

-Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων, το Σάββατο (06-01-2024) και από ώρα 10:30 μέχρι πέρατος των εκδηλώσεων, σύμφωνα με το πρόγραμμα τελετής των Θεοφανίων του Δήμου Λαρισαίων στις κατωτέρω οδούς:

α. Στην οδό Γεωργιάδου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τον ισόπεδο κυκλικό κόμβο του Αγίου Αχιλλίου από το ύψος της διασταύρωσής της, με την οδό Ολύμπου και τις καθέτους αυτού έως την πρώτη παράλληλο.

β. Στην οδό Γρ. Λαμπράκη, το ρεύμα κυκλοφορίας προς τον ισόπεδο κυκλικό κόμβο του Αγίου Αχιλλίου από τον ισόπεδο κυκλικό κόμβο με τις οδούς Κ. Σανδράκη – Α. Παπανδρέου – Κοζάνης και τις καθέτους αυτού έως την πρώτη παράλληλο,

γ. Στην οδό Γρ. Λαμπράκη, το ρεύμα κυκλοφορίας από τον ισόπεδο κυκλικό κόμβο του Αγίου Αχιλλίου έως την οδό Αρχιεπισκόπου Δωροθέου.

δ. Στην οδό Μανωλάκη, στο τμήμα αυτής από την οδό Ηφαίστου έως τον ισόπεδο κυκλικό κόμβο του Αγίου Αχιλλίου.

– Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από παρακαμπτηρίους οδούς και σύμφωνα με τις υποδείξεις των τροχονόμων που θα ρυθμίζουν την κυκλοφορία.

Οι ως άνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοσθούν – ισχύσουν σταδιακά και ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες και τα χρονικά διαστήματα αυτών δύναται να παραταθούν ή να μειωθούν και πέραν των καθορισμένων ωρών, εφόσον οι κυκλοφοριακές συνθήκες επιβάλλουν αυτό.

Της παρούσας εξαιρούνται τα οχήματα άμεσης ανάγκης και επέμβασης (Ασθενοφόρα – Πυροσβεστική – Πολιτική Προστασία). Οι παραβάτες της παρούσας διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες