ΛΑΡΙΣΑ

Ψυχρή εισβολή στη Λάρισα με βροχές από την ερχόμενη Τρίτη – Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση

Με καλό καιρό γιορτάζονται σήμερα τα Θεοφάνια στη Λάρισα, αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός, ενώ από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται «ψυχρή εισβολή» με χαμηλές θερμοκρασίες και βροχές στην πόλη, καθώς και χιονοπτώσεις στα ορεινά, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) Παναγιώτη Σκριμιζέα.

Όπως δηλώνει στην «Ελευθερία» ο μετεωρολόγος, έντονα φαινόμενα που θα εκδηλωθούν στη Δυτική Θεσσαλία, κατά τις βραδινές ώρες σήμερα Σαββάτο 6 Ιανουαρίου, θα εξασθενίσουν αύριο Κυριακή, ενώ το επόμενο, και μεγαλύτερης διάρκειας κύμα κακοκαιρίας, αναμένεται να εκδηλωθεί από την Τρίτη 9 Ιανουαρίου. Συγκεκριμένα, για τη Λάρισα τονίζει ότι «την Τρίτη 9 και την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, αντίστοιχα, προβλέπεται ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας και βροχές. Ειδικότερα, η θερμοκρασία την ημέρα θα κυμανθεί στους 8 βαθμούς Κελσίου, ενώ το πρωί θα αγγίξει τους 3 με 4 βαθμούς Κελσίου.

Χαμηλή θα παραμείνει η θερμοκρασία και τις υπόλοιπες μέρες από την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου, με παγετό τις πρωινές ώρες, στους 0 βαθμούς Κελσίου, αλλά δεν θα εκδηλωθούν βροχές.

Να σημειωθεί πως η μέση ημερήσιας θερμοκρασία στη Λάρισα τον μήνα καταγράφεται στους 6 βαθμούς Κελσίου, που σημαίνει ότι η έλευση του ψυχρού φαινομένου είναι στο πλαίσιο του αναμενόμενου».

Ο κ. Σκριμιζέας, αναλυτικότερα για την Τρίτη 9 Ιανουαρίου, επισημαίνει ότι τα φαινόμενα θα πλήξουν την Ανατολική Θεσσαλία (παράλια Λάρισας και Μαγνησίας) και αναμένονται χιόνια στα ορεινά. Χαρακτηριστικά δηλώνει πως «χιονόπτωση για παράδειγμα θα έχουμε στη Σπηλιά του Κισσάβου και σε όλο το Πήλιο». Σε μια πιο γενική εικόνα για τη Θεσσαλία, αναφέρει τα εξής: «Σήμερα Σάββατο θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια κατά τη διάρκεια της ημέρας, καλές θερμοκρασίες (στους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου η μέγιστη τιμή της) και νοτιάδες γενικά ασθενείς. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, όμως, προς την Κυριακή περιμένουμε μεταβολή του καιρού με βροχές, πρόσκαιρες καταιγίδες, χιόνια στις ορεινές περιοχές και ενισχυμένους νοτιάδες. Τα φαινόμενα στη Δυτική Θεσσαλία προβλέπονται να είναι σημαντικά. Ύφεση θα παρουσιάσει ο καιρός το πρωί της Κυριακής, με φαινόμενα καιτά διαστήματα, ενώ οι θερμοκρασίες θα διατηρούνται καλές.

Η Δευτέρα 8 Ιανουαρίου είναι μια μεταβατική μέρα, με γενικά βελτιωμένο καιρό, εξασθένηση των νοτιάδων και επίσης καλές θερμοκρασίες. Από το βράδυ, όμως, της Δευτέρας προς την Τρίτη 9 Ιανουαρίου αλλάζει το σκηνικό, με την επικράτηση ενισχυμένων βοριάδων και σημαντική πτώση της μέγιστης θερμοκρασίας κατά 6 με 8 βαθμούς Κελσίου. Την Τρίτη, λοιπόν, και την Τετάρτη το σκηνικό θα είναι χειμωνιάτικο με βροχή ή χιονόνερο, κυρίως στις προσήνεμες περιοχές και χιόνια ακόμη και σε ημιορεινές περιοχές. Θα επικρατούν ενισχυμένοι βοριάδες και τη μέγιστη θερμοκρασία να υποχωρεί κάτω από το ψυχολογικό όριο των 10 βαθμών Κελσίου. Τα σημαντικότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στην ανατολική και νότια Θεσσαλίας.

Από την Πέμπτη και μετά ο καιρός φαίνεται ότι βελτιώνεται, αλλά αυξάνεται η πιθανότητα για φαινόμενα παγετού».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες