ΛΑΡΙΣΑ

Κόκκαλης σε Σταϊκούρα: Δώστε άμεσα προσωρινή λύση στην έκδοση αδειών τρέιλερ

Να βρεθεί άμεσα προσωρινή λύσης στο σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει με την έκδοση αδειών τρέιλερ, ζητά ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αναφορά του προς τον αρμόδιο υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σταϊκούρα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε ως αναφορά, δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου στο οποίο φιλοξενούνται δηλώσεις του πρόεδρου του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Κάτω Ολύμπου, κ. Γεωργίου Κοκκώνη σχετικά με το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας των κενών στη νομοθεσία για την έκδοση αδειών τρέιλερ, τα οποία πλέον «θα πρέπει να έχουν δική τους άδεια κυκλοφορίας και να ασφαλίζονται μόνα τους για αστική ευθύνη, ξεχωριστά από την ασφάλεια αυτοκινήτου.»

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι όσον αφορά στην έκδοση αδειών τρέιλερ, «εκατοντάδες επαγγελματίες βρίσκονται πλέον στον αέρα, καθώς – αν και έχουν καταθέσει σχετικούς φακέλους –βρίσκονται σε στάση αναμονής μέχρι την έκδοση νέων αδειών, αδυνατώντας να μετακινήσουν τα τρέιλερ με το φόβο τσουχτερού προστίμου.»

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του πρόεδρου του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Κάτω Ολύμπου, κ. Γεωργίου Κοκκώνη «Το πρόβλημα δείχνει να αφορά κυρίως στις ιδιοκατασκευές, ενώ με τη λήξη της διορίας στις29 Δεκεμβρίου 2023 όσοι είχαν προηγούμενες άδειες από το Μηχανολογικό και ειδικό σημείωμα ρυμούλκησης προφανώς και δε θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα» ενώ «Μόνο στην περιοχή των Μεσαγγάλων κατατέθηκαν περί τους 150 – 200 φακέλους, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις ιδιοκτητών με κατατεθειμένους φακέλους από τον περασμένο Ιούλιο, οι οποίοι ακόμη περιμένουν πινακίδες»

Επισημαίνεται ότι «Οι πλημμύρες της Θεσσαλίας σαφώς δημιούργησαν προβλήματα σε ανθρώπους που αδυνατούσαν να τακτοποιήσουν τους φακέλους τους μέσα στις προθεσμίες» και ζητείται «η εξεύρεση μια προσωρινής λύσης, καθώς ο εκτιμώμενος χρόνος για την έκδοση αδειών και πινακίδων ξεκινά από τους 3 μήνες καταλήγοντας ακόμη και στους 6 μήνες αναμονής!»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες