ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Τι θα κάνουν οι Λαρισαίοι βουλευτές με το νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομοφυλόφιλων; – Το onlarissa.gr αποκαλύπτει τις προθέσεις τους

Δεν έχει ιστορικό προηγούμενο, ή μάλλον θα πρέπει κανείς να ψάξει πολύ για να βρει – αν εν τέλει βρει – περίπτωση όπου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα ζήτησε κομματική πειθαρχεία από τους βουλευτές του, για να περάσει σχέδιο νόμου της κυβέρνησης! Κι όμως, αυτό ακριβώς συνέβη στην περίπτωση της νομοθέτησης του γάμου και της τεκνοθεσίας για τα ομόφυλα ζευγάρια, που όπως όλα δείχνουν ο πρωθυπουργός ανέσυρε αιφνίδια από τον «πάγο», αναμένοντας να γίνει νόμος του κράτους με τις ψήφους της… αντιπολίτευσης!

Το αν βέβαια ακόμη κι αυτό το ακραίο σκεπτικό είναι εύκολο εν τέλει να γίνει πράξη, είναι ένας δρόμος μακρύς και ακανθώδης, αν κρίνει κανείς από τις μεμονωμένες συμπεριφορές βουλευτών απ’ όλο σχεδόν το πολιτικό φάσμα, αλλά και την υπαναχώρηση τελικά – χθες – του ΣΥΡΙΖΑ σε ότι αφορά την κομματική πειθαρχία.

Αυτό ακριβώς το κλίμα προκύπτει και στην περίπτωση των Λαρισαίων βουλευτών, οι οποίοι όπως καταγράφει το ρεπορτάζ του onlarissa.gr στην συντριπτική τους πλειοψηφία δεν εμφανίζονται διατεθειμένοι να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο.

Ξεκάθαρα απέναντι χωρίς «ναι μεν, αλλά» και αστερίσκους, τάχθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο οποίος μάλιστα κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον Μητροπολίτη Λαρίσης Ιερώνυμο, απέσπασε και τα εύσημα γι’ αυτή του τη στάση.

Αρνητικός στο νομοσχέδιο όμως φέρεται να είναι και ο Χρήστος Κέλλας, ο οποίος κατά πληροφορίες είτε θα καταψηφίσει, είτε θα αποφύγει να συμμετάσχει στην ψηφοφορία. «Περίπτωση άλλη δεν υπάρχει», μας εξηγούσαν συνομιλητές του.

Δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του ο Χρήστος Καπετάνος, περιμένοντας την κατάθεση του νομοσχεδίου.

Αρνητικός από την αξιωματική αντιπολίτευση εμφανίζεται ο Βασίλης Κόκκαλης παρότι ανήκει στον στενό πυρήνα των συνεργατών του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη.

Και μπορεί το ΠΑΣΟΚ να τάσσεται διαχρονικά υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων, όμως η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας Ευαγγελία Λιακούλη, δε δείχνει επίσης διατεθειμένη να υπερψηφίσει το κομμάτι που αφορά την τεκνοθεσία. Εφόσον κατά την ψήφιση ο γάμος διαχωριστεί σε άλλο άρθρο από την τεκνοθεσία, τότε άνθρωποι που την ξέρουν καλά εκτιμούν ότι θα υπερψηφίσει το πρώτο και θα καταψηφίσει το δεύτερο…

Ακολουθώντας την διαχρονικά «μπετοναρισμένη» γραμμή του ΚΚΕ σε όλα τα ζητήματα, ο Λαρισαίος Γιώργος Λαμπρούλης αναμένεται επίσης να καταψηφίσει. Τουλάχιστον αυτό συμπεραίνει κανείς αβίασταν αν ανατρέξει στις προχθεσινές επιφυλάξεις, στους προβληματισμούς και στη διαφωνία με την ακύρωση της μητρότητας και της πατρότητας και την αντικατάστασή τους από μια θολή γονεϊκότητα, όπως εκφράστηκαν από την βουλευτίνα του ΚΚΕ Βιβή Δάγκα.

Σε ότι αφορά τους άλλους δύο βουλευτές Λάρισας, τον Κωνσταντίνο Φλώρο από τους «Σπαρτιάτες» και τον Γιώργο Ρούντα από τη «Νίκη», είναι ξεκάθαρη η σκληρή αρνητική στάση που τηρούν τα κόμματά τους στο ζήτημα.

Ρεπορτάζ: Απόστολος Ράιδος

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες