ΛΑΡΙΣΑ
Χαρακόπουλος: Καλή η επιστολική για ευρωεκλογές αλλά όχι για τις εθνικές;
«Γιατί να έχουμε δυο μέτρα και δυο σταθμά; Εάν θεωρούμε ότι καλώς οι ομογενείς μας μπορούν να ψηφίζουν με επιστολική ψήφο στις ευρωεκλογές και δεν υπάρχει κανένα ζήτημα διαβλητότητας, γιατί προκύπτει ζήτημα διαβλητότητας και ερωτηματικά στη συμμετοχή τους με επιστολική ψήφο στις εθνικές εκλογές; Εγώ νομίζω ότι είναι ένα μεγάλο βήμα αυτό το οποίο πρέπει να ολοκληρωθεί σήμερα και αν δεν γίνει, σίγουρα στον αμέσως επόμενο χρόνο που θα ωριμάσουν ακόμη περισσότερο τα πράγματα θα γίνει». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας στην Ελληνική Ραδιοφωνία, στην εκπομπή «Φωνή της Ελλάδος» και στον δημοσιογράφο κ. Γεώργιο Διονυσόπουλο σχετικά με την επιστολική ψήφο.
Ο κυβερνητικός βουλευτής πρόσθεσε ότι «θα μπορούσε ενδεχομένως να είχε κατατεθεί λίγες ώρες νωρίτερα για να μην θεωρηθεί εκπρόθεσμη η τροπολογία, αλλά νομίζω ότι η κυβέρνηση, η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών εξέλαβε τη συναίνεση που διαμορφώθηκε στην Επιτροπή για την δυνατότητα της επιστολικής ψήφου των ομογενών μας τις ευρωεκλογές, ως μια θετική συναίνεση και στην επέκταση αυτού του δικαιώματος στις βουλευτικές εκλογές».
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος σημείωσε ότι «επειδή διετέλεσα πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης κατά την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο, είχα την ευκαιρία να ακούσω, στις δυο προσπάθειες που κάναμε τότε, εκπροσώπους των ομογενών μας να ζητούν αυτό το δικαίωμα, τη δυνατότητα να μπορούν και αυτοί να ψηφίζουν απρόσκοπτα, να έχουν δηλαδή λόγο για τα πράγματα στη χώρα, καθώς έχουν και άμεση σχέση οι περισσότεροι εξ αυτών».
Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή
Ο Θεσσαλός πολιτικός με την ιδιότητα του Γενικού Γραμματέα της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), ερωτώμενος σχετικά υπογράμμισε ότι «δυστυχώς, ζούμε σε πολύ ταραγμένους καιρούς. Έχουμε δυο πολεμικές συγκρούσεις. Στα βόρεια, στη βορειοανατολική Ευρώπη κλείνει δύο χρόνια πια ο πόλεμος ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή. Ένας πόλεμος ανάμεσα σε δύο χώρες-μέλη της ΔΣΟ, δύο Ορθόδοξους λαούς με πολλούς πολιτισμικούς δεσμούς. Είναι ένα ένας πόλεμος που έχει άμεσο αντίκτυπο και στη δική μας λειτουργία ως ΔΣΟ. Ένα δεύτερο μέτωπο άνοιξε στη Μέση Ανατολή, ανάμεσα στο Ισραήλ και τους Παλαιστινίους μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της Χαμάς. Ωστόσο και εκεί η κατάσταση φαίνεται ότι κακοφορμίζει. Υπάρχει μια απειλή εκδίωξης των Παλαιστινίων από την περιοχή της Γάζας. Μεταξύ των Παλαιστινίων ξέρετε, έχουμε αραβόφωνους Ορθοδόξους. Ο πόλεμος και η αναστάτωση εκεί και αυτό το κλίμα, διώχνει και πολλούς χριστιανούς. Τους αναγκάζει να εγκαταλείψουν τη Μέση Ανατολή και κινδυνεύει η Μέση Ανατολή να μείνει ουσιαστικά χωρίς χριστιανούς, που είναι το λίκνο του χριστιανισμού». Καταλήγοντας ευχήθηκε «μακάρι να μπορέσει να τελειώσει γρήγορα και αυτή η πολεμική αναστάτωση που υπάρχει στην περιοχή και να μπορέσουν και τα παλαίφατα Πατριαρχεία που έχουμε στην περιοχή, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, το Πατριαρχείο Αντιοχείας και πιο νότια, το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας που δεν αντιμετωπίζει τόσο έντονο πρόβλημα αυτή τη στιγμή, να “αναπνεύσουν” περισσότερο οξυγόνο να λειτουργήσουν με μεγαλύτερη αίσθηση ασφάλειας».
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις