ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Ξανά στους δρόμους με ομόφωνη κραυγή από τη Λάρισα: Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια φώναξαν οι φοιτητές (φωτό – βίντεο)

Στους δρόμους βρέθηκαν για μια ακόμα φορά εκπρόσωποι του εκπαιδευτικού κόσμου, σήμερα το μεσημέρι της Πέμπτης σε διαμαρτυρία στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, στην οποία ένωσαν τη φωνή τους φοιτητές και φοιτητικοί σύλλογοι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μαθητές και καθηγητές, κατά του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, την εισαγωγή του οποίου εξετάζει αυτή την περίοδο η κυβέρνηση.

«Για τρίτη εβδομάδα οι φοιτητές βγήκαν στους δρόμους. Εκεί που η κυβέρνηση βλέπει μειοψηφίες, σύσσωμη η ακαδημαϊκή κοινότητα έχει πάρει απόφαση ενάντια στο νομοσχέδιο. Η πρώτη νίκη κερδήθηκε. Τελειώνει ο Γενάρης και δεν έχει κατατεθεί καν το νομοσχέδιο. Εμείς θα κλιμακώσουμε τους αγώνες και η κυβέρνηση θα μας βλέπει μπροστά της», δήλωσε η φοιτητής ιατρικής, Νικόλαος Βελιώτης.

«Ήδη βάζουμε το χέρι βαθιά στην τσέπη για να σπουδάσουμε, δεν είναι δεδομένη ούτε η σίτιση, ούτε η στέγαση των φοιτητών. Με αυτό το νομοσχέδιο θα εμπορευματοποιηθει κι άλλο η παιδεία. Με τους αγώνες μας αποδείξαμε ότι μπορέσαμε να εμποδίσουμε το νομοσχέδιο στην πράξη. Έχουμε τη δύναμη στα χέρια μας», ανέφερε η πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Δήμητρα Χατζηβασίλη.

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες