ΛΑΡΙΣΑ

Λάρισα: Αυτή είναι η εικόνα σήμερα στο μπλόκο Πλατυκάμπου – Όσα περιμένουν οι αγρότες και το σχέδιο «Απόλλων» (φωτο – βίντεο)

Ένα από τα πιο δυναμικά μπλόκα αγροτών στη χώρα είναι αυτό του Πλατυκάμπου όπου βρίσκονται εκατοντάδες τρακτέρ διαμαρτυρόμενων αγροτών με αίτημα αιχμής την στήριξη των εισοδημάτων τους.

Οι Λαρισαίοι αγρότες αλλά και εκείνοι της υπόλοιπης Θεσσαλίας έχουν δώσει «ραντεβού» στην Agrotica, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 4 Φεβρουαρίου, ζητώντας άμεσα να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα στήριξης ώστε να παραμείνουν στην παραγωγή.

Ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πλατυκάμπου κ. Γιάννης Κουκούτσης μιλώντας σήμερα το πρωί της Τρίτης στο onlarissa.gr από το μπλόκο Πλατυκάμπου, ανέφερε τα όσα περιμένουν οι αγρότες να τους δώσει λύση η κυβέρνηση, διαφορετικά οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν ακόμη περισσότερο.

Ειδικότερα τόνισε πως: «Ενωμένοι αγρότες της περιοχής μας, διεκδικούμε δυναμικά την αποζημίωση στη φυτική και ζωική παραγωγή, στον πάγιο εξοπλισμό, όπως και στις ποσότητες που υπήρχαν στις αποθήκες και είχαν καταστραφεί. Διεκδικούμε αφορολόγητο πετρέλαιο, καλύτερες τιμές στα προϊόντα μας. Η νέα αγροτική πολιτική που εφαρμόζεται στην ουσία είναι ταφόπλακα για μας τους αγρότες. Βλέπουμε πως στον ίδιο «χορό» μπήκαν όλες οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, κάτι που σημαίνει ότι το θέμα δεν είναι μόνο τοπικό και ότι αυτή η κίνηση δεν είναι υποκινούμενη από κανέναν, αλλά μόνο από τα προβλήματα που έχουμε».

Εξάλλου, όπως αναφέρει το newsit.gr, έρχεται ο «Απόλλων» για τους αγρότες. Έτσι φαίνεται ότι θα ονομάζεται το σχέδιο στήριξης των αγροτών που επεξεργάζεται η κυβέρνηση με εντολή Κ. Μητσοτάκη. Θα παρουσιαστεί από τους αρμόδιους υπουργούς στην έκθεση Agrotica, που εγκαινιάζεται την Πέμπτη στην Θεσσαλονίκη.

Τέλος, σε μια προσπάθεια να συντονίσουν τη δράση τους τα μπλόκα της Θεσσαλίας, η Συντονιστική Επιτροπή του Μπλόκου της Καρδίτσας καλεί και τα υπόλοιπα μπλόκα που έχουν στηθεί στην περιοχή (Πλατυκάμπου Λάρισας, Ζάρκου Τρικάλων, Στεφανοβίκειου Μαγνησίας και Αλμυρού Μαγνησίας) σε πανθεσσαλική σύσκεψη για σήμερα το απόγευμα της Τρίτης 30 Ιανουαρίου 2024, και ώρα 7 μ.μ., στον Παλαμά Καρδίτσας.

Μητσοτάκης: «Αυξάνεται έως τα 10.000 ευρώ η πρώτη αρωγή στους αγρότες της Θεσσαλίας»

Στο μεταξύ σε ραδιοφωνική του συνέντευξη σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ, πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ερωτηθείς για τις αγροτικές κινητοποιήσεις,: «Εχουμε δύο προβλήματα: τα γενικά αγροτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει και η Ευρώπη και το ζήτημα της Θεσσαλίας που αντιμετώπισε μια τεράστια καταστροφή. Το ζήτημα του ρεύματος ήταν κάτι για το οποίο δεσμευτήκαμε, καθυστερήσαμε, αλλά το κάναμε. Ζήτησα από το υπουργείο να προχωρήσει άμεσα στην αύξηση της πρώτης αρωγής, να πάμε έως τα 10.000 ευρώ».

«Συνολικά δώσαμε αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ που ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ», ανέφερε στη συνέχεια λέγοντας ότι «αποδείξαμε ότι στηρίζουμε τους αγρότες μας στις δύσκολες περιστάσεις κοιτάζοντας από την αρχή τον κανονισμό του ΕΛΓΑ». Προανήγγειλε, μάλιστα, ότι θα υπάρξουν άμεσα ανακοινώσεις για την αρωγή και την πρώτη βοήθεια σε σχέση με τη Θεσσαλία, ενώ στη συνέχεια απαρίθμησε τα μέτρα της κυβέρνησης για τους αγρότες.

Δείτε φωτογραφίες:

newsroom onlarissa.gr – ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες