ΛΑΡΙΣΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κάλεσμα στην απεργία της Τετάρτης από το Παράρτημα Λάρισας του Πανελληνίου Μουσικού Συλλόγου

Κάλεσμα στην απεργιακή κινητοποίηση που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου απευθύνει το Παράρτημα Λάρισας του Πανελληνίου Μουσικού Συλλόγου και θέτει τα αιτήματά του με σχετική ανακοίνωση. Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται:

Κλιμακώνουμε τη διεκδίκησή μας σε όλα τα μέτωπα που αφορούν την ζωή μας και έχουμε ανοίξει δίνοντας όλες μας τις δυνάμεις στην Απεργία που έχουν αποφασίσει δεκάδες Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα (ανάμεσα τους το Εργατικό Κέντρο Λάρισας όπως και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος).

Είναι μια ημερομηνία με μεγάλο βάρος αφού τότε συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη. Ένα χρόνο μετά έχει αποκαλυφθεί και στον πιο δύσπιστο η προσπάθεια της Κυβέρνησης, αλλά και των προηγουμένων να συγκαλυφθούν οι αιτίες και οι πραγματικοί υπεύθυνοι. Ταυτόχρονα συμπληρώνονται 5 μήνες από τις καταστροφικές πλημμύρες στην Περιοχή μας χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο ενίσχυσης και στήριξης από την κυβέρνηση στους πληγέντες. ΤΩΡΑ, διεκδικούμε δικαίωση και λύσεις!

l Η Τετάρτη 28/2 είναι μια μέρα που μπορεί να αποκαλύψει το κέρδος ως κρίκο που ενώνει την ακρίβεια, τη διαχρονική στήριξη των εργοδοτικών αναγκών, τη διεύρυνση των Πολέμων και την πλήρη απαξίωση της προστασίας της ζωής μας.

l Την ώρα που η κατάσταση γίνεται δυσκολότερη από την μεγάλη άνοδο της ακρίβειας, η οποία φέρνει στα όρια της επιβίωσης όχι μόνο τους ανέργους, τους υποαπασχολούμενους και τους αγρότες αλλά και τους εργαζόμενους.

l Η παντελής έλλειψη Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, το τεράστιο αντεργατικό νομικό οπλοστάσιο που διαμορφώνεται δεκαετίες, δίνει τη δυνατότητα στους εργοδότες να επιβάλουν το συμφέρον τους χωρίς κανέναν έλεγχο.

l Το κλίμα φόβου και ανασφάλειας στους εργαζόμενους γίνεται μεγαλύτερο με τη ραγδαία επέκταση των πολεμικών μετώπων στην περιοχή μας και την ενεργό εμπλοκή της Χώρας και συγκεκριμένα της πόλης μας σε αυτά, που δημιουργεί μεγάλους κινδύνους.

Απάντηση σε όλα αυτά δεν μπορεί να δώσει κανένας μόνος του!

Το Σωματείο μας βγαίνοντας πιο δυνατό από τις πρόσφατες εκλογές και τις μαζικές του διαδικασίες, με την πείρα μεγάλων αγώνων από την πανδημία και μετά και με τη μαζική συμμετοχή των μουσικών σε αυτό, μπορεί να οργανώσει καλύτερα την πάλη να αποτρέψει αρνητικές εξελίξεις, να αποσπάσει κατακτήσεις. Θέτουμε τις δικές μας διεκδικήσεις μέσα στο συνολικό πλαίσιο αιτημάτων!

l Διεκδικούμε Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τις συναυλίες. Πλήρης αποτύπωση των προβών που απαιτούνται για τις συναυλίες έτσι ώστε να υπάρχουν περισσότερα ένσημα από τη δουλειά μας.

l Παλεύουμε για φθηνότερη αεροπορική μεταφορά των οργάνων μας. Να μην πληρώνουμε επιπλέον θέση για τα μουσικά όργανα.

l Οργανώσουμε τη δράση μας απέναντι στην προσπάθεια των Καναλιών να απαλλοτριώσουν χωρίς πρόσθετη αμοιβή τα Συγγενικά μας Δικαιώματα.

l Πρόσφατα η Κυβέρνηση έβαλε τεκμαρτή φορολόγηση στους Ελεύθερους Επαγγελματίες. Αυτό σημαίνει πρόσθετη φορολόγηση, ιδιαίτερα όταν δεν έχεις μεγάλη επαγγελματική δραστηριότητα, ισχύει και στον δικό μας κλάδο. Απαιτούμε απαντήσεις και λύσεις από την Κυβέρνηση.

l Διεκδικούμε να μπορεί ο μουσικός που έχει τις προϋποθέσεις να πάρει επίδομα Ανεργίας από μισθωτή απασχόληση και να μην κόβεται αν είναι ανενεργός την περίοδο της επιδότησης. Επίσης ζητήσαμε να μη χάνουν το εποχικό βοήθημα συνάδελφοι που έχουν κόψει Τιμολόγιο για είσπραξη Συγγενικών δικαιωμάτων.

l Παλεύουμε για να καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις στις συμφωνικές ορχήστρες και τα σημαντικά μουσικά σύνολα.

l Διεκδικούμε την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στα μαγαζιά της εστίασης. Για τα κέντρα διασκέδασης υπάρχει Σ.Σ.Ε. που έχει υπογράψει ο Σύλλογος, διεκδικούμε να εφαρμοστεί.

l Συνεχίζουμε τον αγώνα για Δημόσια και Δωρεάν Μουσική Εκπαίδευση! ΌΧΙ στην απαξίωση των Ωδείων! ΟΧΙ στην περεταίρω κατηγοριοποίηση των σπουδών μας. Παίρνουμε πρωτοβουλία για να λυθεί το ζήτημα που έχει προκύψει από την αναγνώριση των Ωδειακών σπουδών για τα παραδοσιακά όργανα. Θεωρούμε μεγάλο πρόβλημα για πολλούς συναδέλφους με μεγάλη διδακτική εμπειρία να μην μπορούν να διδάσκουν όταν και οι ίδιοι έχουν δηλωθεί σαν σπουδαστές για να πάρουν αναγνωρισμένο Πτυχίο. Είναι αστείο να αναγνωρίζει το Υπουργείο τη δυνατότητα σε αυτούς τους συναδέλφους να μετέχουν σε επιτροπές που δίνουν Πτυχία, αλλά να μην μπορούν να διδάξουν.

Συνάδελφοι, η Απεργία την Τετάρτη στις 28 Φλεβάρη με την συγκέντρωση στις 10:30 στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας μπορεί να αποτελέσει μια κρίσιμη καμπή στο κίνημα των εργαζομένων. Μπορεί να συνδεθεί με το μαζικό αγώνα των Φοιτητών, των μαθητών, των αγροτών αλλά και των εκατομμυρίων που ξεχύθηκαν στην πόλη μας και σε άλλες πόλεις της Χώρας μετά το έγκλημα στα Τέμπη. Για όλα τα παραπάνω μέτωπα διεκδίκησης απεργούμε εκείνη την μέρα και στην Λάρισα φωνάζοντας «ή τα Κέρδη τους ή οι Ζωές μας».

Στηρίζουμε τις πολύμορφες πρωτοβουλίες που παίρνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας μαζί με τα υπόλοιπα σωματεία της δύναμής του μπροστά στις 28/2. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να γίνουν μέλη του Συλλόγου, ενισχύοντας με κάθε τρόπο το σωματείο μας ως πόλο διεκδίκησης, αλληλεγγύης και πολιτισμού. Συγχρόνως ενωνόμαστε με το κίνημα των εργαζομένων παλεύοντας για την ανάπτυξη του και τη διαμόρφωση Μετώπου μαζικού, μαχητικού, ικανού να φέρει ριζικές αλλαγές!

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες