ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή Λάρισας αγόρασε με 1,2 εκ. ευρώ 7 «δυσλειτουργικά» απορριμματοφόρα! – Τι αποκάλυψε για το «χάος» στην καθαριότητα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος

Την εκ των έσω ερμηνεία του γιατί η Λάρισα ιδίως τους τελευταίους μήνες του 2023 είχε τεράστιο πρόβλημα στην καθαριότητα, προκαλώντας την αγανάκτηση χιλιάδων πολιτών, έδωσε ο νυν αρμόδιος αντιδήμαρχος Καθαριότητας Δημήτρης Λεωνιδάκης, μιλώντας στη σημερινή ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο κ. Λεωνιδάκης απαρίθμησε πράγματα και… θαύματα που δίνουν μία πειστική εξήγηση για την απαράδεκτη κατάσταση που βίωσαν οι Λαρισαίοι το προηγούμενο διάστημα.

Μεταξύ άλλων, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας ανέφερε πως «η περιβόητη παρακαταθήκη» της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής είναι πως «άφησε την υπηρεσία (καθαριότητας) ακάλυπτη στο κομμάτι του προσωπικού».

Συγκεκριμένα:

  • Το 2023 προχώρησε στην προμήθεια 7 απορριμματοφόρων αξίας 1,2 εκ. ευρώ με leasing τα οποία είναι τόσο δυσλειτουργικά με αποτέλεσμα να χρησιμοποιούνται μόνο σε περιπτώσεις βλαβών των άλλων αυτοκινήτων!
  • Υπήρξαν πέντε απορριμματοφόρα σε συνεργεία εκτός Δήμου για διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών.
  • Από τα πέντε σάρωθρα οδών είναι λειτουργικά τα δύο και από τα δύο σάρωθρα πλατειών δουλεύει μόνον το ένα.
  • Για την αποκομιδή των ογκωδών χρησιμοποιούνται οχήματα μεγάλης ηλικίας άνω των 20 με 25 ετών.
  • Στις 30/12 όφειλε στους δημότες 900 κάδους συν τους μεταλλικούς που πρέπει να αντικατασταθούν!

Ο κ. Λεωνιδάκης πρόσθεσε δεικτικά ότι δείγμα της γενικότερης απαξίωσης της υπηρεσίας Καθαριότητας ήταν το γεγονός πως η προηγούμενη Δημοτική Αρχή «είχε φέρει τον διευθυντή και τους προϊσταμένους στο να θέλουν να αποχωρήσουν..!»

Έκλεισε λέγοντας πως όλα τα παραπάνω δεν αναφέρονται για τη δημιουργία εντυπώσεων ούτε για την για άλλοθι, «αλλά για να πούμε πόσο χαμηλά στις προτεραιότητες ήταν η καθαριότητα».

Εκ μέρους της μείζονος μειοψηφίας ο κ. Παναγιώτης Νταής τόνισε πως η προμήθεια οχημάτων αποτελούσε επιλογή της υπηρεσίας, ενώ για τις ελλείψεις στο προσωπικό σημείωσε πως υπήρξε «μία και μοναδική προκήρυξη προσλήψεων».

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες