ΛΑΡΙΣΑ

25η Μαρτίου: Κατέθεσαν στεφάνια στο Ηρώο των Πεσόντων οι μαθητές της Λάρισας (φωτό – βίντεο)

Φόρο τιμής απέδωσαν νωρίς σήμερα το μεσημέρι της Παρασκευής μαθητές, σπουδαστές, πρόσκοποι, οδηγοί φορείς και σύλλογοι της Λάρισας στο Ηρώο των πεσόντων, ενόψει του εορτασμού της 25ης Μαρτίου την προσεχή Δευτέρα, παρουσία εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, με τη Φιλαρμονική του Δήμου Λαρισαίων να παιανίζει τον Εθνικό Ύμνο.

«Σήμερα είναι μια ημέρα που αποτίουμε φόρο τιμής στους Ήρωες του ’21. Σύσσωμη η εκπαίδευση κοινότητα, μαζί με τις Αρχές της πόλης μαζευτήκαμε στο Ηρώο για να τιμήσουμε τους αγωνιστές, τους ανθρώπους που έβαψαν με αίμα την προσπάθειά τους για την ελευθερία της χώρας μας. Ως Δήμος Λαρισαίων είμαστε περήφανοι τόσο για τους νέους μας, όσο και για τις Ένοπλες Δυνάμεις που μας γεμίζουν με αίσθημα ασφάλειας, γιατί θα δώσουν τα πάντα για να προσπασπίσουν την εδαφική μας ακεραιότητα», δήλωσε ο Πρόεδρος του Θεσσαλικού Θεάτρου ο Φώτης Τζατζάκης.

«Η 25η Μαρτίου δεν αποτελεί μόνο μια ηρωική στιγμή στην ελληνική ιστορία, αλλά είναι ότι αποτέλεσμα υπαρξιακού αγώνα τετρακοσίων ετών του υπόδουλου ελληνισμού για να διατηρήσει την εθνική του συνείδηση, τις παραδόσεις, τη γλώσσα και τη θρησκεία του. Η επέτειος της 25ης Μαρτίου μας θυμίζει ότι αληθινός στόχος της παιδείας είναι να αφυπνίσει συνειδήσεις, δημιουργώντας ανθρώπους ελεύθερους, που χρησιμοποιούν τη γλώσσα του παρελθόντος για να πορευτούν σε ένα δημιουργικό μέλλον», σημείωσε η Αναπληρώτρια Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, κ. Βασιλική Ζιάκα.

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ: Κώστας Τσιάρας 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες