ΛΑΡΙΣΑ

«Άρωμα» Ιταλίας στο Α’ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας (φωτό – βίντεο)

Μαθητές και μαθήτριες από την Ιταλία βρέθηκαν σήμερα, Παρασκευή 22 Μαρτίου, στο Α’ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το Διεθνές Μαθητικό Φεστιβάλ «AMENANOS ΝΌΣΤΟΣ 2024».

Η δράση υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας και την προϊσταμένη κα Σταυρούλα Σδρόλια, την Αντιδημαρχία Πολιτισμού Λάρισας και τον αντιδήμαρχο κ. Θωμά Ρετσιάνη, την Αντιδημαρχία Παιδείας Λάρισας και τον αντιδήμαρχο κ. Ηρακλή Γερογιώκα και τελέστηκε υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

Στη δράση με τίτλο «AMENANOS ΝΌΣΤΟΣ 2024» συμμετείχαν τα σχολεία από την Ιταλία:

1. «Angelo Musco» Coreutic High School Catania Sicily και

2. Liceo «L. Pepe – A. Calamo» – Ostuni (BR) Puglia, με 90 μαθητές (45 από κάθε σχολείο), συνοδευόμενοι από έξι (6) εκπαιδευτικούς. Τα σχολεία αυτά παρουσίασαν θεατρικές παραστάσεις με τίτλους:

Α. The Myth of Pandora και

Β. With open arms (revisitation of the myth of Astyanax starting from «The Trojan Women of Euripides».

Η δράση στόχευε στη δημιουργία γέφυρας μεταξύ Ελλάδας και Σικελίας, η οποία έχοντας ως σημείο αναφοράς το Α’ Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας, αποτέλεσε ένα εξαιρετικό διεθνές εργαστήρι για τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων της Σικελίας και της Λάρισας για την ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού.

Στο πλαίσιο της σύμπραξης και της συνεργασίας, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας συμμετείχε στο μαθητικό φεστιβάλ «AMENANOS NOSTOS 2024» με σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας (Γυμνάσια και Λύκεια), που υλοποιούν κατά το τρέχον σχολικό έτος Εκπαιδευτικά Προγράμματα σχετικά με το Αρχαίο Θέατρο.

Η συμμετοχή των σχολείων αφορούσε:

Α. Την παρουσίαση δρώμενων στο Α’ Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας, των παρακάτω σχολείων που υλοποίησαν Εκπαιδευτικά Προγράμματα πολιτιστικού ενδιαφέροντος σχετικά με το Αρχαίο Θέατρο:

1. 7ο Γυμνάσιο Λάρισας – Ξενάγηση στα αγγλικά από μαθητές/τριες στο Αρχαίο Θέατρο (στο πλαίσιο του Εκπαιδευτικού προγράμματος «Υιοθεσία του Αρχαίου Θεάτρου Λάρισας: Μαθητές ξεναγούν μαθητές στο Αρχαίο Θέατρο»)

2. 10ο Γυμνάσιο Λάρισας – Θεατρική απόδοση επεισοδίου από την τραγωδία «Ελένη» του Ευριπίδη (στο πλαίσιο του Εκπαιδευτικού προγράμματος «Πολιτιστικές διαδρομές στην πόλη μου, Α’ και Β’ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας»)

3. 13ο Γυμνάσιο Λάρισας – Ανάγνωση περίληψης και Θεατρική απόδοση αποσπασμάτων της τραγωδίας «Ελένη» του Ευριπίδη (στο πλαίσιο του Εκπαιδευτικού προγράμματος «Γνωρίζοντας το Αρχαίο Θέατρο “Ελένη του Ευριπίδη”»)

Β. Τη συμμετοχή ως θεατών, των ομάδων μαθητών/τριων των παρακάτω σχολείων που υλοποιούν Εκπαιδευτικά Προγράμματα πολιτιστικού ενδιαφέροντος σχετικά με τον Αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό:

  1. 1ο Πειραματικό Λύκειο Λάρισας
  2. 9ο Γυμνάσιο Λάρισας
  3. 5ο Γενικό Λύκειο Λάρισας
  4. 10ο Γενικό Λύκειο Λάρισας
  5. 11ο Γενικό Λύκειο Λάρισας

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό: Κώστας Τσιάρας – onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες