ΛΑΡΙΣΑ

Εγκρίθηκε το μνημόνιο συνεργασίας για τη σύσταση Χωρικής Αρχής για τη διοίκηση και διαχείριση ΣΒΑΑ Δήμου Λαρισαίων

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το μνημόνιο συνεργασίας με τους συμμετέχοντες εταίρους, για τη σύσταση Χωρικής Αρχής για τη διοίκηση και διαχείριση της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) του Δήμου Λαρισαίων, ετών 2021 – 2027. Μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση δια στόματος κ. Πέτρου Κρίκη καταψήφισε.

Στην εισήγησή του ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Θανάσης Μαμάκος, τόνισε:

«Η τροποποίηση της απόφασης αφορά τη συμμετοχή και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος στη Χωρική Αρχή για το ΒΑΑ σε σχέση με την Χωρική Αρχή που είχε διαμορφωθεί το προηγούμενο διάστημα. Υπήρξε μια απόφαση 5/9/2023 για υποβολή της πρότασης η οποία αφορούσε συγκεκριμένες δράσεις που χαράσσονται από την γενική πρόταση που υπέβαλλε η διαχειριστική αρχή και η επιτροπή στο αρμόδιο υπουργείο. Υπάρχουν έργα που είναι συνεχιζόμενα που δεν ολοκληρώθηκαν την προηγούμενη περίοδο, εκτός από το open mall και το κλειστό γυμναστήριο στην Ηρών Πολυτεχνείου, που ολοκληρώνονται από άλλους πόρους. Τα έργα αυτά έχουν προϋπολογισμό συνολικά 12 -12,50 εκ. ευρώ. Και υπάρχουν και άλλες προτάσεις μετά την αλλαγή της δημοτικής αρχής, καθώς η νέα δημοτική αρχή καταθέτει μια άλλη πρόταση όπου συμπεριλαμβάνονται και προτάσεις από την προηγούμενη περίοδο. Προτάσεις που σχετίζονται με σημαντικά θέματα όπως αυτό της στάθμευσης ή την αξιοποίηση κοινόχρηστων χώρων όπως είναι το Αισθητικό Άλσος. Υπάρχει και μια προσθήκη του έργου των ηχοπετασμάτων. Με το συνολικό ύψος της πρότασης να ανέρχεται στα 46 εκατ. περίπου ευρώ».

Για υπερβολικά ποσά για κάποιες ψηφιακές πλατφόρμες έκανε λόγο ο δημοτικός σύμβουλος της Συμπαράταξης κ Γιώργος Σούλτης, ενώ κάποιες διευκρινήσεις ζήτησε ο κ. Δημήτρης Δεληγιάννης.

Επιπρόσθετα, δεν θα συμμετάσχει σε όλο αυτό το Διάζωμα με τον κ. Γιάννη Σάπκα να υποβάλλει παραίτηση καθώς δεν συμπεριλαμβάνονται κάποιες προτάσεις του με τον κ. Μαμάκο να τονίζει πως η νέα δημοτική αρχή εκτίμησε ότι πρέπει να υπάρξουν κάποιες αλλαγές. “Ωστόσο, ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του και γίνεται αποδεκτή η παραίτηση”, υπογράμμισε.

Ο κ. Σούλτης εξάλλου έκανε έκκληση να ξαναγίνει σύνδεση με τον πρόεδρο του Διαζώματος και οι δύο πλευρές να ξαναδούν το θέμα της συνεργασίας τους.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες