ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Η Λάρισα προορισμός για ιατρικό τουρισμό: Η αναδυόμενη τάση και τα δεκάδες αποθεραπευτήρια που «έλκουν» ασθενείς από άλλες πόλεις

Ο εσωτερικός ιατρικός τουρισμός αποτελεί μια αναδυόμενη τάση στον τομέα της υγείας, όπου άνθρωποι ταξιδεύουν σε άλλες περιοχές από τον τόπο κατοικίας τους προκειμένου να τους παρασχεθεί ιατρική περίθαλψη.

Αυτός μπορεί να περιλαμβάνει από αισθητικές μέχρι και πιο σοβαρές ιατρικές επεμβάσεις, όπως χειρουργικές ή θεραπείες για σοβαρές παθήσεις. Οι λόγοι που κινητοποιούν ασθενείς να επιλέγουν το συγκεκριμένο είδος τουρισμού σχετίζονται με την αναζήτηση υψηλής ποιότητας φροντίδας σε προσιτές τιμές, εξειδικευμένες θεραπείες οι οποίες δεν είναι διαθέσιμες στον τόπο τους, ή ακόμη και την επιθυμία για ταυτόχρονη παροχή ιατρικής περίθαλψης και αναψυχής.

Αντίστοιχες υπηρεσίες προσφέρονται σε ολόκληρο το νομό Λάρισας, που εξελίσσεται σε σημαντικό προορισμό για ιατρικό τουρισμό τόσο λόγω της ευνοούμενης γεωγραφικής θέσης του στο κέντρο της ηπειρωτικής Ελλάδας όσο και για τα νοσοκομεία, ιδιωτικές κλινικές και αποθεραπευτήρια που βρίσκονται στην περιοχή μας και παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Αναμφίβολα, «Μητρόπολη» της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας λόγω των εξειδικευμένων τμημάτων, κλινικών καθώς και προσωπικού που διαθέτει συνιστά το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Αξίζει να αναφερθεί πως πλησίον του νοσοκομείου εδρεύει μικρή ξενοδοχειακή μονάδα, η οποία προσφέρει φιλοξενία σε συγγενείς και συνοδούς ασθενών που νοσηλεύονται.

Επίσης, το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, μοναδικό παράρτημα του Ομίλου ΙΑΣΩ σε ολόκληρη την Περιφέρεια, προσφέρει εδώ και χρόνια ποικιλία ιατρικών υπηρεσιών σε ασθενείς από διάφορα σημεία της Θεσσαλίας και όχι μόνο. Για παράδειγμα η Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική του στέκεται πάντα με αφοσίωση, σεβασμό και στοργή σε γυναίκες που πρόκειται να φέρουν στον κόσμο τα παιδιά τους, προερχόμενες τόσο από τη Λάρισα όσο κι από το Βόλο, την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα.

Το onlarissa.gr συγκέντρωσε τα ιατρικά κέντρα, τα οποία είναι τουλάχιστον 22, και σας τα παρουσιάζει:

  1. PHYSIATRIKI PAIN MANAGEMENT CENTER
  2. ΘΕΨΥΠΑ – ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
  3. ANIMUS ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΕ
  4. ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
  5. ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑ 3 ΚΑΙ 4
  6. ΥΓΕΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ
  7. THESSALIA ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ
  8. ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΤΣΙΔΗ
  9. ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
  10. ΚΛΙΝΙΚΗ ΜΙΧΑΗΛ ΘΩΜΑ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
  11. ΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ – ΜΟΝΑΔΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ – ΚΕΝΤΡΟ ALZHEIMER
  12. EUROMEDICA – ΘΕΟΤΟΚΟΣ ΑΕ
  13. ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗ
  14. ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ & ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
  15. ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΗΤΑΣ Α.Ε.
  16. ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ ΑΕ
  17. Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ
  18. ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΑΕ
  19. LTCS
  20. BERGMANN KORD HAIR CLINIC
  21. ΜΕΛΑΜΠΟΥΣ ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΕ – ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΚΥΑΝΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
  22. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες